Ревю на сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE

Whirlpool FFTM229X2BEE е сушилня за дрехи с голям капацитет на натоварване и добра енергийна ефективност. Разнообразната гама от програми, разумното ниво на шум и съвременните технологии са други изключителни предимства на тази сушилня.

Arctic DAPLH732PB

Whirlpool FFTM229X2BEE

Сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE, Термопомпа, 9 кг, Клас A++, Инверторен мотор, Freshcare+, Технология 6-th Sense, Touch control, Бял

Автоматичните сушилни са големи домакински уреди, които позволяват на дрехите и другите предмети да изсъхнат в същия ден, в който ги изперете. Консумацията на енергия на тези уреди е доста висока, затова се препоръчва да изберете модел с възможно най-добра енергийна ефективност, като разглежданият в това ревю.

Други важни спецификации са товароносимостта, нивото на шума или наличните технологии и програми. Whirlpool FFTM229X2BEE е сушилня за дрехи с голяма товароносимост и по-долу ще ви представим най-важните спецификации на този модел.

Whirlpool FFTM229X2BEE е барабанна сушилня с термопомпа, която има красив външен вид подчертан от бял корпус и голям илюминатор с черна рамка. Страните на сушилнята са с кръгъл дизайн, което гарантира намаляване на вибрациите и шума по време на сушене.

Сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE,

Големият диаметър и широкият ъгъл на отваряне на илюминатора улесняват товаренето на дрехи и други мокри вещи. Този модел е с товароносимост 9 кг, което е оптимално за семейство от поне 4-5 души.

Размерите на уреда са 59,5 х 64,9 х 84,9 см, като монтажът може да се извърши както самостоятелно, така и върху пералня с подобни размери.

Управление

Сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE,

Контролният панел е с класическа организация, с хромиран въртящ се диск в централната част и цифров дисплей със селектори от дясната страна. Чрез LCD дисплея може да следите оставащото време от всяка програма, както и да следите за избраните опции.

Основни характеристики

Иновативна технология на тази сушилня с термопомпа Whirlpool е комбинация между кондензационна сушилня и термопомпа. Усъвършенствана инверторна технология с двойна инверторна термопомпа осигурява високо ниво на енергийна ефективност за много кратко време.

С тази технология скоростта на циркулация на хладилния агент варира от много бърза до много бавна, без да се активира или дезактивира с помощта на компресора, което води до по-малко шум и по-малко вибрации с намалени енергийни разходи до 22%. Термопомпената система генерира горещ въздух, който изсушава прането чрез кондензация, където остатъчната вода от прането се трансформира в пара, която се събира и отново се трансформира в кондензат, събран в специален събирателен контейнер, поставен върху сушилнята.

Кондензаторът е оборудван и с филтър с технологията на самопочистване , което ни спестява необходимостта да го почистваме всеки път. Тази система автоматично филтрира кондензата от праховите частици от цикъла на сушене. В този смисъл кондензатът, получен в процеса на сушене, се транспортира през филтъра към дюзите с помощта на циркулационна помпа и възвратен клапан. Високото налягане на струята, изтласквана от дюзата, перфектно почиства филтъра и отстранява праха.

Сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE,

Този модел има и много ефективна филтърна система, която улавя и най-малките мъхчета. Той включва допълнителен филтърен слой, който събира всички мъхчета на едно място. Две аларми ви напомнят, когато филтърът в долната част на сушилнята има нужда от почистване. Трябва само да почистваме двойния филтър, поставен пред изпарителя след всеки цикъл на сушене, за да поддържаме силен въздушен поток и ниска консумация на енергия. Това позволява на сушилнята да работи както когато беше нова, цикъл след цикъл.

Основни функции

Този топ модел на марката Whirpool е оборудван с всички най-съвременни технологии патентовани от марката като 6th sense и FreshCare+, а допълнителните функции включват отложено стартиране, достъп до заключване на деца в менюто или наблюдение на влажността на дрехите.

6th sense, която се състои от интелигентни сензори, които автоматично настройват параметрите в зависимост от количеството добавени дрехи, но също и от нивото на влажност. Така дрехите няма да бъдат прекомерно изсушени, нито ще се деформират с времето.

Технологията FreshCare+ спомага да се запази свежестта на дрехите дори след края на цикъла на сушене. Освен това предотвратява образуването на бръчки.

В същото време устройството се възползва от филтър за лесно почистване, който позволява по-лесно почистване на натрупаните мъхове, предлагайки лесен достъп.

Функцията за отложено програмиране позволява отлагане на началния час на желаната програма. Бързата опция ви позволява да се намали продължителността на програмите.

Програми за сушене

15-те налични програми позволяват сушене в зависимост от вида на тъканите или артикулите. Така можете да сушите както ризи, одеяла, спортно оборудване или дънки, така и дрехи от синтетични тъкани, вълна или памук. Освен това има и бърза програма с продължителност само 30 минути и такава за освежаване на малко носени дрехи. Пълният списък с програми може даразгледате тук:

 • Еко памук – осигурява ефективно изсушаване на памучни дрехи, предоставени в един слой.
 • Смесени – можете да добавите както памучни, така и синтетични елементи.
 • Спално бельо – е предназначено за спално бельо, одеяла и др.
 • Ризи – подходящ е за ризи от памук или синтетични материи.
 • Спорт – идеален е за спортни артикули и оборудване.
 • Завивка – подходяща е за завивки, възглавници и др.
 • Дънки – препоръчва се за дънкови дрехи.
 • Лесно гладене – улеснява гладенето на дрехите.
 • Синтетика – подходяща е за артикули от синтетични материали.
 • Деликатни – е предназначен за предмети, изработени от чувствителни материали, които лесно могат да бъдат повредени.
 • Вълна – е специално за вълнени изделия.
 • Коприна – препоръчва се за изделия от коприна.
 • Цветно – указва се за цветни артикули, като предотвратява обезцветяването им.
 • Rapid 30′ – подходяща е за малко количество дрехи, като програмата е с продължителност само 30 минути.
 • Refresh – идеален е за освежаване на материята на дрехите.

Енергийна ефективност

Сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE

Whirlpool FFTM229X2BEE е оборудвана със SneseInverter мотор, който допринася за високия клас на енергийна ефективност A++. Прогнозна годишна консумация от 258 kWh с месечен разход не повече от 8 лева. Нивото на шум при сушене е 64 dB, стойност, сравнима с тази на други модели от ново поколение. Филтърът за пух може да се отстрани и почисти лесно, периодичното му почистване е показано, за да се гарантира правилното функциониране на уреда.

Нашето мнение за продукта

Тази сушилня Whirlpool е добър избор, ако търсите сушилня за дрехи, която да работи ефективно, предлагайки щедър капацитет и разнообразна гама от програми. Тя ще изсуши перфектно всички ваши дрехи, кърпи, завивки и други, лесно и ефективно без да плащате твърде много пари за ток. Големият ѝ капацитет и полезните ѝ функции допълнително допринасят за високото съотношение между цена и качество, което има.

Предимства:

 • Сполучлив дизайн;
 • Интуитивен контролен панел;
 • Добра енергийна ефективност;
 • Разнообразна гама от програми;
 • Модерни технологии и функции.

Недостатъци:

 • Цената е сравнително висока извън промоционалните периоди;
 • Липсва опция за Wi-Fi свързаност.
Arctic DAPLH732PB

Whirlpool FFTM229X2BEE

Сушилня Whirlpool FFTM229X2BEE, Термопомпа, 9 кг, Клас A++, Инверторен мотор, Freshcare+, Технология 6-th Sense, Touch control, Бял