Ревю на телевизор LG C2 OLED

LG C2 OLED е фантастичен телевизор, който брилянтно демонстрира най-добрите качества на екранната технология: висок контраст и отлична яркост. Той е наследник на водещия в класа на компанията LG C1, който излезе през 2021 г. За парите си получавате живи цветове, всеобхватна смарт телевизионна платформа и елегантен дизайн, който ще изглежда страхотно във всеки дом. От LG не са направили огромни подобрения спрямо C1 с този модел от 2022 г., новостите са полезни, а допълнителните опциите за свързване, които получавате, са ненадминати.

LG C2 OLED

Телевизор LG C2 OLED

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модела LG C2 OLED – OLED42C2, OLED48C2, OLED55C2, OLED65C2, OLED77C2 и OLED83C2

Гамата C2, която беше пусната през април 2022 г. включва разнообразие от размери на екрана 42, 48, 55, 65, 77 и 83 инча, което го прави идеален избор за всеки, който търси OLED, който може да се използва като по-малък монитор за игри, универсален семеен телевизор или голям екран за домашно кино.

В този преглед тествахме 65-инчовия LG C2 (OLED65C2), въпреки че не очакваме да има големи разлики в производителността между повечето от тези размери, LG потвърди, че 42- и 48-инчовите модели няма да предложат същите предимства за увеличаване на яркостта, открити в 55, 65, 77 и 83-инчовите модели.

Това се дължи на чистата плътност на пикселите на тези два по-малки модела, което очевидно затруднява технологията Brightness Booster на LG да върши своята магия. Въпреки това, очарователният 42-инчов модел (нов в гамата) със сигурност ще бъде хит сред геймърите.

Като модел от среден клас, LG C2 е на цена между G2 от по-високия клас и базовия B2, който използва по-малко процесорна мощност.

След оразмеряването и ценообразуването, нека да разгледаме спецификациите:

 • Разделителна способност: 4K (3840 x 2160)
 • Тип дисплей: OLED
 • HDR поддръжка: Dolby Vision , HDR10, HLG
 • Dolby Atmos: Да, (нативно декодиране)
 • Поддръжка на eARC: Да
 • Естествена честота на опресняване: 120Hz
 • Смарт платформа: web OS 22
 • Цвят: DCI-P3 цветово пространство/10-bit chroma резолюция
 • Променлива скорост на опресняване (VRR): Да
 • Автоматичен режим с ниска латентност (ALLM): Да
 • Процесор: a9 Gen 5 AI процесор 4K
 • Други функции: FreeSync, G-Sync, Game Optimizer, Google Stadia, Filmmaker Mode, Amazon Alexa, Google Assistant, Apple AirPlay 2, гласово управление със свободни ръце

LG C2 се захранва от новия процесор Alpha9 Gen5 с AI Picture Pro, AI Sound Pro и технологията Brightness Booster.

C2 работи с най-новата версия на смарт платформата на LG – webOS 22. Той също така поддържа HDR10, Dolby Vision IQ с прецизни детайли и HLG – но не и HDR10+. Всички основни услуги за стрийминг на съдържание присъстват и са правилни, включително поддръжка за Freeview Play.

LG C2 предоставя същото отлично качество на картината, което сме свикнали да очакваме от всички OLED телевизори. Най-новият панел evo му позволява да стане по-ярък от предишните модели. Той предоставя най-добрата комбинация от функции и качество на картината и ако търсите OLED телевизор, той предлага най-добрата стойност за повечето потребители.

Подобно на други телевизори на LG, той използва интелигентния интерфейс на webOS, който е леко обновен за 2022 г., добавяйки потребителски профили наред с други малки промени. Тази година има голям фокус върху функциите за игри, включително поддръжка за поточно предаване на игри GeForce Now и Stadia.

Дизайн

Голямата разлика от предходния модел е материалът от композитни влакна, използван в конструкцията на C2, който е по-здрав и по-лек. LG C2 OLED е невероятно лек и тънък, което силно улеснява монтирането му на стена. Според компанията 65-инчовият модел е с 50% по-лек от C1 OLED от 2021 г., като тежи едва 14,8 кг без стойката.

Като цяло от пръв поглед ще забележите, че LG C2 има много елегантен и модерен дизайн. Супер тънката рамка на телевизора означава, че ако изберете да монтирате C2 OLED на стена, ще виждате почти само екрана. Ако обичате минималистичния външен вид, това може да е идеалният телевизор за вас.

LG OLED C2

Можете също да поставите C2 OLED на стойката, включена в кутията. Тази наклонена сребърна стойка дава на телевизора нисък център на тежестта и добро усещане за стабилност, въпреки че сравнително голямата ѝ площ може да е проблем, ако искате да поставите звукова лента пред телевизора.

Гърбът на телевизора е с актуализиран дизайн в сравнение с миналогодишния LG C1 OLED, той е направен от текстуриран полиран метал и дори никой да не го види, той изглежда и се чувства страхотно. Входовете са покрити с пластмасов панел, а на гърба има щипки за помощ при управлението на кабела.

LG OLED OLED C2

Качество на изображението

LG C2 OLED е страхотно изглеждащ телевизор с отлична яркост и контраст – всъщност това е един от най-добрите OLED панели, които някога сме виждали.

LG C2 използва същия OLED evo панел като на по-скъпия G2. Технологията OLED Evo на LG, която за първи път видяхме в LG G1 OLED от 2021 г., която добавя допълнителна яркост чрез нов осветителен елемент в самоизлъчващите пиксели. В сравнение с предишния модел, C1 OLED, увеличението на яркостта и цвета беше веднага очевидно – и тъй като това все още е OLED телевизор, получавате невероятно дълбоки черни и пронизващи бели цветове. Когато се комбинира с процесор Alpha9 Gen5 и Brightness Booster, това създава по-ярки изображения от C1. Той обаче не е толкова ярък, колкото G2, поради липсата на каквато и да е технология за разсейване на топлината.

Тъй като OLED дисплеите използват самоизлъчващи пиксели вместо подсветка, LG C2 има почти безкраен контраст. Позволява му да контролира яркостта на всеки пиксел поотделно, така че да може да показва ярки акценти точно до перфектно черно без разцвет или ореол. Това е особено забележимо, ако сте в напълно тъмна стая.

LG C2

LG C2 има добра пикова яркост в SDR. Той е достатъчно ярък, за да преодолее отблясъците в светли стаи, но за съжаление големите ярки сцени се затъмняват значително от автоматичния ограничител на яркостта (ABL) на телевизора. Това не се забелязва много при повечето обичайно съдържание, но е разсейващо, когато гледате някои спортове. Задаването на Peak Brightness на „Off“ намалява агресивността на функцията ABL, но също така намалява до пиковата яркост до около 300 cd/m² в повечето сцени.

LG C2 има превъзходен ъгъл на гледане. За разлика от LCD/LED телевизорите, изображението не избледнява или избледнява под ъгъл, което е страхотно, ако искате да гледате телевизора от всяка страна на дивана, тъй като изображението остава точно дори при широк ъгъл.

LG C2 има превъзходно управление на отражението. Гланцираното покритие значително намалява интензивността на директните отражения, така че отблясъците не са проблем. Антирефлексното покритие на екрана добавя лилав оттенък към него, но това не влияе на качеството на изображението.

LG C2 има превъзходна цветова гама. Той има почти пълно покритие на цветовото пространство DCI-P3, използвано от най-актуалното HDR съдържание, включително UHD Blu-ray. Освен това има добро покритие на Rec. 2020 цветово пространство, използвано от известно съдържание, но не може да покаже пълната гама от зелено или циан. За съжаление картографирането на тоновете не е много точно, особено при показване на наситени зелени, така че не е добър избор, ако ви е грижа за точността на цветовете в HDR.

LG C2 има невероятно бързо време за реакция на пикселите. Има много малко замъгляване зад бързо движещи се обекти, но поради характера на OLED технологията за вземане на проби и задържане, все още има известно забележимо постоянно замъгляване. Има много леко превишаване в почти черни сцени, но това не се забелязва.

Новият процесор Alpha9 Gen5 използва дълбоко обучение, подобрено с изкуствен интелект, за намаляване на шума и подобряване на конвентирането и увеличаването на мащаба, с подобрена рязкост и премахване на назъбвания при съдържание с по-ниска разделителна способност. Новият процесор също така прилага откриване на жанр и сцена и подобрения на обекти и фон, за да направи SDR и HDR съдържанието да изглежда по-реалистично.

LG прекара последните няколко години в подобряване на управлението на движението на своите OLED телевизори и тази област на производителността на C2 е отлична. Менюто TruMotion предлага пет различни опции: Off, Cinematic Movement, Natural, Smooth Movement и User Selection. Всеки, който е особено податлив на ефектите от изглаждането на движение върху филмово съдържание, ще иска да изключи TruMotion (или да избере режим Filmmaker), но други ще се радват да експериментират с различните настройки.

LG C2 е също толкова впечатляващ, когато става въпрос за HDR, и макар да не е толкова ярък като G2, той може да достигне 754cd/m2 при 10% прозорец и 174cd/m2 при модел на пълно поле в стандартния режим и 756cd /m2 при прозорец от 10% и 164cd/m2 при модел на пълно поле в по-точния режим Filmmaker. Въпреки че е малко по-ярък от миналогодишния C1, това не е голяма разлика.

C2 осигурява също толкова впечатляващо цветопредаване, с DCI-P3 покритие от 99%. Това осигурява пълните предимства на по-широката цветова гама на HDR, а в комбинация с увеличената яркост изображенията често спират дъха.

Динамичното картографиране на тоновете на LG е отлична функция, която анализира входящия HDR сигнал и настройва картографирането на тоновете в движение, за да извлечете най-доброто от OLED панела.

Режимът Filmmaker предлага изключително точни изображения за HDR10 и HLG, докато режимът Cinema прави същото за Dolby Vision, а Cinema Home предлага Dolby Vision IQ с прецизни детайли. LG твърди, че е единственият производител, който в момента разполага с достатъчна процесорна мощност, за да предложи тази допълнителна функция, която извлича по-голям контраст и детайли от съдържанието на Dolby Vision.

LG C2

C2 OLED се предлага и с няколко функции, предназначени да се справят с прегарянето и задържането на изображението. Функция за скрийнсейвър се включва автоматично, когато телевизорът установи, че на екрана е показвано статично изображение за около две минути – и можете да настроите телевизора да показва подвижна галерия с произведения на изкуството, ако предпочитате.

Има и функцията Clear Panel Noise, която запазва качеството на изображението, като нулира телевизора, така че да изчиства пикселите, и функцията Screen Shift, която премества екрана леко на редовни интервали. И накрая, настройката на яркостта на логото открива статични лога на екрана и намалява яркостта в тези области, за да намали постоянното задържане на изображението.

Имате поддръжка за HDR, HDR10 Pro, HLG и Dolby Vision – единственият забележим пропуск е HDR10+. Въпреки това, тъй като повечето стрийминг услуги предлагат заглавия в Dolby Vision, вероятно няма да го пропуснете.

Геймърите, от друга страна, ще оценят включването на FreeSync, G-Sync и стандартния VRR направо от кутията. С естествена честота на опресняване от 120Hz и HDMI 2.1, собствениците на PS5 и Xbox Series X могат да получат максимална разделителна способност и кадрова честота от новия си хардуер, докато собствениците на компютри от висок клас ще имат солидна опция, ако решат да свържат своя компютър към своя телевизор чрез HDMI. Също така се оценява новата настройка „Предотвратяване на забавяне на входа“, която може да бъде настроена да усилва за невероятно ниско забавяне от 1,5 ms.

Качество на звука

Не познавам много хора, които биха изхарчили пари за OLED телевизор и биха разчитали единствено на вградените високоговорители, но ако се окажете без звукова лента или съраунд система за известно време, аудио изходът на C2 е сравнително добър и поносим. 

От LG са използвали някои AI трикове, за да поддържа добър баланс при умерени нива на звука, но не очаквайте много по отношение на баса. Тези високоговорители са добри, но все пак най-вероятно ще поискате да сдвоите C2 с по-добра звукова система, за да изравните аудио изживяването с визуалното. 

В действителност телевизорът разполага с 2.2-канална система с 40 W мощност зад тях – те далеч не са толкова мощни като отделна звукова лента, нито толкова потапящи като истинска система за съраунд звук, но LG C2 OLED върши добра работа за осигуряване на ясно и сравнително просторно слушане.

Диалогът е достатъчно разбираем в този режим, но настройката Clear Voice Pro подобрява още повече изговорената дума – удобно, ако понякога ви е трудно да чуете мърморещи актьори. Спортният режим има доста слабо качество, докато музикалният режим е по-натуралистичен, без голям акцент върху която и да е честотна лента. Имате и режими за кино, оптимизация на игри и стандартни режими на слушане, от които да избирате, така че трябва да можете да намерите аудио профил, който харесвате.

Все пак звукът е много добър за телевизор с плосък екран и няма да останете разочаровани от чистотата и силата на звука. Ще получите най-доброто изживяване от специална звукова лента или високоговорители за съраунд звук, а изобилието от HDMI портове на C2 OLED означава, че свързването на звукова система трябва да е лесно.

LG C2 има прилична честотна характеристика. Има добро разширение за ниски честоти, но като повечето телевизори не може да произведе много баси. Става силно, но има малко компресия и артефакти при изпомпване при максимална сила на звука. От друга страна, той има доста добре балансиран звуков профил при умерени нива на слушане, което води до ясен диалог.

LG C2 има добра производителност на изкривяване като цяло. Има много малко хармонично изкривяване дори при максимална сила на звука.

LG C2 звучи изненадващо добре, като вземете предвид тънките му пропорции и насочените надолу високоговорители. Това е основно благодарение на AI Sound Pro, който използва психоакустична обработка, за да добави виртуални задни и горни канали, като по този начин създава псевдо 7.1.2-канално изживяване. Има също AI Acoustic Tuning и многопластово дълбоко обучение, приложено към различни жанрове.

C2 поддържа Dolby Atmos декодиране и обработката е в състояние да създаде по-голямо усещане за потапяне с обектно базирано аудио. Въпреки това, дори при саундтраци, различни от Atmos, обработката на AI Sound Pro е в състояние да придаде на звуковата сцена по-голяма размерност. Той също така прави диалога по-ясен, като го извежда напред в микса и подобрява разбираемостта.

Свързаност

Всички връзки, с изключение на постоянно прикрепения захранващ кабел, който се простира от долния център, се намират от лявата страна на кутията и са обърнати наляво.

Те включват четири HDMI порта (един eARC ), три USB порта, Ethernet порт, оптичен аудио вход, конектор за антена/кабел и 3,5 mm портове за RS-232C контрол и IR бластер.

LG OLEDC2

Що се отнася до входовете, C2 е зареден за мечка: всичките му четири HDMI порта поддържат 4K резолюция при 120Hz.

Основни функции

LG C2 работи с най-новата версия на интелигентната система на компанията, която беше ребрандирана като webOS 22 по-рано тази година. Новата конвенция за именуване, която се основава на годината на пускане, той вече се нарича webOS 22 (предишната версия се наричаше webOS 6.0).

LG C2

Интерфейсът е бърз и лесен за използване, а актуализираната версия вече поддържа потребителски профили, което означава, че можете да персонализирате началната страница за различни потребители. Платформата използва начална страница, където можете да редактирате оформлението и опциите за достъп в горната част, които ви позволяват да превключвате акаунти или да избирате най-скорошния използван вход. Има по-голямо разстояние между редовете, отколкото в миналогодишната итерация на операционната система, като избраният ред е поставен в центъра, докато другите са избледнели.

Всички видео услуги по заявка са представени в един ред, което прави достъпа до различните приложения за стрийминг по-интуитивен. Както при всички телевизори на LG, и този тук има пълен набор от приложения като включително Netflix, Disney Plus, Apple TV , Prime Video и HBO Max, както и собствените приложения на LG Sports Alerts, Web Browser и Media Player.

WebOS разполага също така с пълноценен уеб браузър, който работи добре с дистанционния режим, режимите на околната среда и художествената галерия, както и табло за управление, което интегрира интелигентни домашни уреди на LG и други съвместими устройства. Платформата поддържа Apple AirPlay и Miracast/WiDi, но не и Google Cast.

Взаимодействието остава отзивчиво и лесно за навигация благодарение на Magic Remote, докато разширеното приложение ThinQ предлага пълен контрол на функциите, възможността за споделяне между телевизора и мобилните устройства и лесен достъп до наскоро използвани приложения, телевизия на живо или входове. Има и поддръжка за Alexa и Google, превръщайки C2 в напълно функциониращ интелигентен асистент с гласово управление.

Друга нова функция, която си струва да споменем, е Always Ready, която използвахме широко по време на нашите тестове. Когато не гледате активно телевизия, тази функция показва произведения на изкуството или прогнози за времето и новини, като същевременно поддържа технологията за гласово разпознаване активна, така че можете лесно да поискате от телевизора да прави неща като пускане на музика, без да докосвате дистанционното.

Най-общо казано, webOS 22 е изключително лесен за използване и навигация и ви дава чист, кратък преглед на цялото ви съдържание на едно място. И с възможността да го персонализирате за всеки член на домакинството, той представлява постепенно (но не незначително) подобрение спрямо предишната версия.

LG OLED C2

Подобно на C1, C2 е идеален избор за геймърите от следващо поколение благодарение на своите четири HDMI 2.1 порта с поддръжка за 4K при 120Hz и VRR – включително Nvidia G-Sync и AMD Freesync.

Неговият 120Hz панел поддържа променлива честота на опресняване (VRR) с AMD FreeSync Premium и Nvidia G-Sync Compatible сертификати, което е впечатляващо, защото много малко телевизори поддържат и двата стандарта. Той също така разполага с режим Game Optimizer, който включва настройката за ниска латентност и активира контролния панел, който показва текущото състояние на VRR на телевизора и скоростта на кадрите.

Този телевизор е напълно съвместим с всичко, което поддържат PS5 и Xbox Series S|X, включително функцията за променлива скорост на опресняване на PS5. И четирите HDMI порта поддържат пълната честотна лента на HDMI 2.1, което е чудесно, ако имате и двете конзоли и/или компютър, който планирате да използвате с телевизора.

Както повечето телевизори, то и C2 поддържа функцията за дублиране на телефона на Apple и също така ви позволява да издавате гласови команди на Google Assistant или Amazon Alexa.

Дистанционно управление

Този телевизор се доставя със същото вълшебно дистанционно (Magic Remote), както и при предишните модели. Дистанционното може да се използва като с показалец, което улеснява навигацията в менютата. Вече има и микрофони на самия телевизор, което позволява гласов контрол със свободни ръце.

LG OLED C2

За съжаление, няма физически превключвател за деактивиране на микрофоните, ако се притеснявате за поверителността. Гласовият контрол обаче работи добре и можете да го използвате за промяна на входове, отваряне на приложения, търсене в приложения за съдържание и дори коригиране на основни настройки.

Цифров бутон, бутон за сила на звука и бутон за канали се намират над навигационния панел. Има бутони, които да ви отведат направо до Netflix , Disney Plus , Prime Video и Rakuten TV, както и бутони за извикване на Google Assistant и Alexa.

Дистанционното също разполага с акселерометър, който ви позволява да го използвате за управление на курсор на екрана.

Нашето мнение за продукта

LG C2 е невероятен телевизор. Неговата OLED технология е превъзходна за гледане на филми или HDR съдържание в тъмна стая. Освен това е по-ярък от повечето OLED панели, което го прави отличен избор за гледане на телевизионни предавания или спорт в светла стая, а изображението остава прецизно при широк ъгъл, така че е чудесно за широко разположение на седящите места. Той има впечатляващ избор от функции за игри, а ниското забавяне на въвеждане води до фантастично игрово изживяване. Качеството на звука е изненадващо добро благодарение на подобреното с AI завладяващо аудио, Magic Remote остава удоволствие за използване, а webOS 22 е толкова гладък и изчерпателен, както винаги. Въпреки това не трябва да изхвърляте вашия C1 или да се страхувате да вземете такъв с отстъпка, тъй като той все още е фантастичен телевизор.

Предимства:

 • Фантастично управление на отражението.
 • Ярка и ефектна, но естествена картина.
 • Фантастична обработка на изображения.
 • Превъзходен контраст, като изображението остава точно при широк ъгъл.
 • Отлични възможности за свързване.
 • Изключителна SDR/HDR производителност.
 • VRR, ALLM и 4K при 120Hz.
 • По-добро качество на картината от всеки телевизор, който не е OLED.
 • Елегантен стил с ултралек, тънък панел.
 • Всички 4 портове имат пълни HDMI 2.1 функции.
 • Премиум дизайн, с ултратънък и лек панел.
 • Разнообразна производителност.
 • 120Hz панел с невероятно ниско забавяне на входа.
 • Страхотна смарт телевизионна платформа.
 • Обширни игрови функции със съвместима G-Sync и AMD FreeSync Premium поддръжка.
 • WebOS предлага Apple AirPlay, множество гласови асистенти и уеб браузър.

Недостатъци:

 • Агресивният ABL може да стане разсейващ с големи области на яркост.
 • Някои проблеми с еднаквостта, особено под ъгъл.
 • Гланцовият екран може да предизвика досадни отблясъци.
 • Липса на управление на кабела.
 • Виртуалният съраунд звук не е супер убедителен.
 • Няма поддръжка за HDR10+.
 • Няма големи подобрения в качеството на картината спрямо C1 от 2021 година.
 • Вграденото аудио може да бъде по-завладяващо.
 • Увеличение на цената спрямо миналата година.
 • Не е най-яркият OLED телевизор на LG.
 • Няма ATSC 3.0 тунер.
LG OLED OLED42C21LA

LG OLED42C21LA

Телевизор LG OLED OLED42C21LA, 42″ (105 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G

LG OLED48C21LA

LG OLED48C21LA

Телевизор LG OLED OLED48C21LA, 48″ (121 см), Smart, 4K Ultra HD, 100HZ, Клас G

Най-продаван

LG OLED55C21LA

LG OLED55C21LA

Телевизор LG OLED OLED55C21LA, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас G

Препоръчан

LG OLED65C22LB

LG OLED65C22LB

Телевизор LG OLED OLED65C22LB, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас F

LG OLED77C21LA

LG OLED77C21LA

Телевизор LG OLED OLED77C21LA, 77″ (195 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас F

Огромен размер

LG OLED65C22LB

LG OLED83C21LA

Телевизор LG OLED OLED83C21LA, 83″ (210 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас F