Ревю на климатик Whirlpool SPIW312A3WF


Whirlpool SPIW312A3WF е един от най-продаваните климатици през тази година. Модела е оборудван с богат набор от усъвършенствани функции, които са  в състояние да ви осигурят най-високото ниво на комфорт, пестейки ви ресурси. Дискретният му външен вид със скрит дисплей е друго негово голямо предимство.

Whirlpool SPIW312A3WF

Whirlpool SPIW312A3WF

Климатик Whirlpool SPIW312A3WF Premium, 12000 BTU, Клас A+++, Функция отопление, Control Wi-Fi, 6Th Sense, Филтър HD + HEPA + Катехин, Контрол на влажността, R32

 

Този климатик Whirlpool може да поддържа отлично температурата в стаята, в която е инсталиран, като основният му капацитет е 12 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 11942 BTU, докато този на затопляне достига до 13648 BTU.

Препоръчително е да се използва за помещения до 25 квадратни метра със стандартна височина от 2,65 метра.

Моделът използва охлаждащ агент R32, който освен своята екологичност се характеризира и с едни от най-добрите топлинни показатели.

Основни функции

На първо този модел притежава патентованата система на Whirlpool наречена 6th sense която се грижи за автоматичното регулиране на температурата и влажността в помещението, в което е инсталиран уреда.

Филтриращата система е един от най-добрите на пазара.

Новата система за филтриране : филтър HD- High Density + HEPA + Silver Ion елиминират до 99,9 % от бактериите.

Таймерът ви дава възможност да настройте режима на работа във времевия интервал на вашите нужди.

Функцията за автоматично рестартиране възобновява настройките на климатика, след внезапно прекъсване поради спиране на електрическото захранване.

Функцията Jet подобрява работата на климатика за известно време, докато достигне зададената температура. След това климатикът автоматично се връща в нормалния си режим на работа, като може да поддържа температурата в нормални граници. По този начин консумираната енергия бива сведена до минимума.

Функцията за самопочистване има функция за бързо изпаряване  веднага след приключване на охладителната дейност, за да се избегне възможността бактериите или плесените да се прилепят към повърхността. Добре е да знаете, че и двете се считат за главните причини за неприятните миризми.

Функцията за автоматично размразяване включва периодично изключване на отоплителната активност за кратки периоди от време, като по този начин се създава възможност ледът, образуван във външният уред, да бъде стопен.

Sleep – Night е специално проектирана функция, която да ви предложи максимален комфорт през нощта по време на сън. След като бъде активирана, функцията прави бавни промени в температурата. През целия цикъл консумацията бива много ниска, както и шумът.

След като свържете климатика към Wi-Fi мрежата, а след това и през смартфонът ви и специално разработеното мобилно приложение може да спирате, пускате или контролирате температурата в помещението от всяка точка, където се намирате.

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна, без излишни вибрации и шум.

Инверторната технология играе особено важна роля в работната му ефективност. Благодарение на нея, компресорът може автоматично да променя скоростта си според своите нужди, като по този начин успява да постигне по-бързо определените температурни условия и да ги задържи с минимални  усилия.

При дългите цикли от няколко часа подобрението на производителността достига до 30-40% в сравнено с компресорите от типа On-Off.

Енергийната ефективност на този климатик е присъща на най-модерните климатици на пазара.

Енергийна ефективност при охлаждане е А+++, а тази при отопление е клас А ++.

Нивото на шум на вътрешното тяло започва от 23 dB и достига до 40 dB, което е отлична стойност. Външното тяло образува звук до 49 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е модерен климатик, който може да осигури топлинен комфорт в просторна стая за кратко време и без използване на излишни ресурси. Освен това говорим за един много стилен уред, който ще придаде естетика на всяка стаята, където бъде инсталиран. Като се вземат предвид всичките предимства, с които уреда разполага, ние вярваме, че цената му си заслужава.

Whirlpool SPIW312A3WF

Whirlpool SPIW312A3WF

Климатик Whirlpool SPIW312A3WF Premium, 12000 BTU, Клас A+++, Функция отопление, Control Wi-Fi, 6Th Sense, Филтър HD + HEPA + Катехин, Контрол на влажността, R32

Whirlpool SPIW312A3WF

Whirlpool SPIW309A3WF

Климатик Whirlpool SPIW309A3WF Premium, 9000 BTU, Клас A+++, Функция за отопление, Wi-Fi контрол, 6Th Sense, Филтър HD + HEPA + Catechin, Контрол на влажността, R32