Ревю на двукрилен хладилник LG GSX961NEAZ


LG GSX961NEAZ е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side, който разплага с много иновации, страхотен дизайн и супер много функционалности.

LG GSX961NEAZ

LG GSX961NEAZ (Сребрист)

Хладилник Side by side LG GSX961NEAZ, No Frost, InstaView, 601 л, Диспенсър за вода, Клас A++, H 179 см, Сребрист

Дизайнът на модела е много добър, като се откроява с иноксовото си покритие и му придава усещане за стил и елегантност.

Той разполага с мощен инверторен компресор, който е оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на хладилника и фризера.

Моделът е оборудван с най-съвременни технологии, като е идеален е за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Чистия максимален капацитет на уреда е 601 литра, като хладилника е с капацитет 405 литра, а фризера 196 литра.

Система на охлаждане

Забравете за досадното размразяване – LG GSX961NEAZ е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™. Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно се губи 46,5% загуба на студен въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Управление

Контролният панел е с LCD дисплеят със сензорен тъч контрол – разположен в лявата врата над диспенсъра за вода.

Чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Контролните елементи на уреда дават информация и възможност за регулиране на следните функции:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Функции на хладилника

Хладилното пространство е с полезен обем от 405 литра като разполага с две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Отделението има 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 3-та позиция на рафта може да се коригира, колкото е необходимо.

Чекмеджето за зеленчуци и плодове в долната част хладилника разполага с технологията Moist Balance Crisper™, която  предотвратява образуването на прекомерна влага в храната като се изпарява и след това се кондензира върху специално проектирана мрежата. По този начин се поддържа оптималното ниво на влага в отделението.

А чекмеджето от горната страна наречено Fresh zone е идеална за разпространение на плодове и зеленчуци, като ги запазва свежи до 2 седмици.

Pure N Fresh Filter е уникална система за пречистване въздух като минимизира разпространението на миризми вътре в хладилника.

В същото време вентилатор разпределя равномерно въздуха в три различни нива на рафтовете чрез функцията Fresh Shower

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия сравнено с обикновените крушки.

Уреда разполага и с диспенсър за вода с капацитет на резервоара 4 литра. Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

Хладилникът поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава винги свежа за дълго време.

Функции на фризера

Фризерът е с общ обем от 169 литра, като е разположен от ляво и е оборудван с три рафта и 2 чекмеджета.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба и зеленчуци.

Достъпът до храна е улеснен, само трябва да плъзнете рафта напред. Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Мощността на замразяване на уреда е 12 кг продукти за 24 часа.

Допълнителни функции

Хладилникът е снабден с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST, Т . Той е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията, моделът има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди. Оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и фризера. Резултатът е постоянна температура вътре в уреда, независимо от външната температура.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

Освен това има и функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на продукти.

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност е много добра А++, а годишното потребление на енергия е 376 kWh.

Това от части се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните – клас А или А++.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот (голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им).
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 132 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-добрите предложения на пазара сред моделите Side by Side сред хладилниците. Моделът разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. LG GSX961NEAZ със сигурност ще се превърне в „звездата“ на всяка кухня.

LG GSX961NEAZ

LG GSX961NEAZ (Сребрист)

Хладилник Side by side LG GSX961NEAZ, No Frost, InstaView, 601 л, Диспенсър за вода, Клас A++, H 179 см, Сребрист

LG GSX961NEAZ

LG GSX961NSAZ (Сребрист)

Хладилник Side by side LG Door in Door GSX961NSAZ, 601, Клас F, Full NoFrost, InstaView, Диспенсър за вода, Компресор Inverter linear, Дисплей LED, SmartDiagnosis, WiFi, Поставка за бутилки, H 179 см, Сребрист