Ревю на двукрилен хладилник Whirlpool WQ9 B2L


Whirlpool WQ9 B2L е side by side хладилник, който лесно може да побере вашите любими хранителни продукти, дори и да разполагате с многочленно семейство от 5 или повече души. Той е оборудван с всички необходими функции и екстри, има красив дизайн и е изключително икономичен за класът си, при това може да бъде намерен на страхотна цена, особено през промоционалните периоди. 

Whirlpool WQ9 B2L

Whirlpool WQ9 B2L

Хладилник Side by side Whirlpool WQ9 B2L, 591 л, No Frost, 4 врати, Клас E, H 187,4 см, Inox

 

Този Side by side хладилник Whirlpool има един мощен компресор и е оборудван с най-съвременните технологии.

Със своя огромен обем от 591 литра е идеален е за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Освен това моделът притежава страхотен дизайн с иноксово покритие и ще придаде усещане за стил елегантност във всеки дом и най-вече кухня.

Двете отделения са разположени едно до друго, вертикално, като всяко от тях има собствена врата за достъп.

За максималната функционалност на уредът и поради големият му  капацитет той проектиран като два независими модула с един компресор.

Управление

Whirlpool се контролира чрез електронен контрол чрез тъч бутони на LED дисплея, разположен от външната част на вратата на хладилника.

Може да го настройвате бързо и лесно, с натискане на бутон, както температурата в отделенията за охлаждане и замразяване, така и желания режим на работа.

Ако искате да замразите храната за кратко време, можете да активирате функцията „Fast Freeze“.

Функцията за бързо замразяване достига до 10 градуса по-студен, така че да поддържа хранителните стойности и оптимална температура.

А функция Holiday е идеална за периоди, когато излизате от вкъщи, като изключва хладилното отделение, докато фризерът работи нормално.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Whirlpool WQ9 B2L е със система за автоматично размразяване No Frost.

Системата Full No Frost позволява хомогенна циркулация на студен въздух, която е без влага, избягва образуването на лед за перфектно съхранение на храна.

Тази технология е една от най-добрите охладителни системи на пазара, като предотвратява натрупването на лед във фризера и поддържайки ниска консумация на енергия, докато в хладилното отделение поддържа идеален микроклимат за поддържане на свежестта на храната.

Функции на хладилника

Хладилник Side by side Whirlpool WQ9 B2L, 591 л, No Frost, 4 врати, Клас E, H 187,4 см, Inox

Хладилникът е разположен в горната част на уреда и е с обем от 384 литра.

Може да подредите вашата любима храна и напитки в 6-те отделения на вратите, на 3-те рафта или в 2-те специални отделения наречени Fresh Box за плодове и зеленчуци, поддържащи ги свежи за дълг период от време.

Вратата е оборудвана с 6 фиксирани подразделения специализирани за:

  • горните 2 рафта е за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • долните 4 рафта са за съхранение на бутилки с над  и под средното ниво.

Отделенията са просторни и удобни и ще задоволят всички ваши нужди, без да се притеснявате дали ще има достатъчно пространство.

Охладете или замразете храната и запазете плодовете и зеленчуците толкова свежи и вкусни, колкото деня, в който са били купени.

Устройството има първокласно LED осветление, което осветява равномерно цялото хладилно пространство с минимална консумация на енергия до 7 пъти по-ниска от обикновената крушка.

Функции на фризера

В долната част се намира фризера, който е с капацитет 206 литра. Той ви предоставя достатъчно място, за да се запасите с хранителни стоки за няколко седмици и месеца напред.

Той включва 4 отделения, които са предназначени за съхранение и замразяване на плодове и зеленчуци, месо, риба и други продукти.

Най-отгоре са поставени два рафта, които са плъзгащи се за по-голямо удобство.

Ако желаете, може да използвате и функцията за супер замразяване. По този начин със сигурност ще знаете, че фризерното отделение няма да се нагрее и всички ваши замразени продукти ще запазят своят аромат и трайност.

Мощността на замразяване на фризера е 10 кг за 24 часа.

Други

Моделът е снабден с антибактериално покритие с цел да се предотврати образуването на мухъл и бактерии и да поддържа свежестта на храната за по-дълъг време.

Освен това Whirlpool има оптична и акустична система за предупреждение за отворена врата, както и оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Super Frost функцията намалява температурата във фризера до -32 ° С.  Чрез шоковото замразяване на на храната функцията запазва всички витамини.

След като храната е напълно замразена, Super Frost автоматична функция за превключване връща към нормалното след повече от 24 часа, и по този начин помага да спестите електроенергия.

Този модел е оборудван с технологията Fresh Lock, която ви помага да запазите храната по-дълго, по най-естествения начин.

Технология 6 SENSE, задвижвана от инверторния компресор, осигурява прецизен и постоянен контрол на температурата.

Когато температурата се промени, сензорът активира компресора, който бързо я възстановява.

При активиране на функцията Holiday хладилникът ще настрои температурата на по-малко от + 12 ° C, за да сведе до минимум консумацията на енергия. Когато тази функцията е активирана, фризера ще остане да работи. 

Whirlpool има отлична степен на изолация и автономия от 20 часа при спряно електричество.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T – проектиран да работи икономично в диапазона на температура между + 10 ° C до + 43 ° С.

Енергийна ефективност

Хладилник Side by side Whirlpool WQ9 B2L, 591 л, No Frost, 4 врати, Клас E, H 187,4 см, Inox

Енергийната ефективност на този хладилник Whirlpool е една от най-добрите в този сегмент клас E според най-новите европейски разпоредби, а годишно потребление на енергия е 338 kWh.

Това се дължи и на високоефективния инверторен компресор и технологията 6 SENSE, които дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска, както и ниското ниво на шум, което не надвишава 37 dB.

Управление

Уредът има следните размери: (В x Ш x Д в см) 187.4 x 90.9 x 69.8 и тегло 118 кг. Теглото и размерът на хладилника може да затруднят доставката, така че не забравяйте да проверите предварително дали той ще пасва там, от където е предвидено да мине и да отиде.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-големите и ефективни Side by Side хладилници на пазара. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е с атрактивен дизайн, който би придал стил и елегантност на всяка модерна кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет, високата му енергийна ефективност и много добра цена.

Whirlpool WQ9 B2L

Whirlpool WQ9 B2L

Хладилник Side by side Whirlpool WQ9 B2L, 591 л, No Frost, 4 врати, Клас E, H 187,4 см, Inox