Ревю на двукрилен хладилник Whirlpool WQ9 B2L


Whirlpool WQ9 B2L е идеалният избор за вас, ако търсите голям и красив двукрилен Side by side хладилник, който е оборудван с всички необходими функции и екстри, при това на супер изгодна цена. 

Основни характеристики на Whirlpool WQ9 B2L

Този Side by side хладилник Whirlpool има един мощен компресор и е оборудван с най-съвременните технологии.

Със своя огромен обем от 591 литра е идеален е за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Освен това моделът притежава страхотен дизайн с иноксово покритие и ще придаде усещане за стил елегантност във всеки дом и най-вече кухня.

За максималната функционалност на уредът и поради големият му  капацитет той проектиран като два независими модула с един компресор.

Двете отделения са разположени едно до друго, вертикално, като всяко от тях има собствена врата за достъп.

Управление

Whirlpool се контролира чрез електронен контрол чрез тъч бутони на LED дисплея, разположен от външната част на вратата на хладилника.

Може да го настройвате бързо и лесно, с натискане на бутон, както температурата в отделенията за охлаждане и замразяване, така и желания режим на работа.

Ако искате да замразите храната за кратко време, можете да активирате функцията “Fast Freeze”.

Функцията за бързо замразяване достига до 10 градуса по-студен, така че да поддържа хранителните стойности и оптимална температура.

А функция Holiday е идеална за периоди, когато излизате от вкъщи, като изключва хладилното отделение, докато фризерът работи нормално.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Whirlpool WQ9 B2L е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

Системата Full No Frost позволява хомогенна циркулация на студен въздух, която е без влага, избягва образуването на лед за перфектно съхранение на храна.

Вече няма да е необходимо да размразявате хладилника или фризера и така да спестите време.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Whirlpool WQ9 B2L

Хладилникът е разположен в горната част на уреда и е с обем от 384 литра.

Разполага с 3 големи стъклени рафта, изработени от закалено стъкло, които са изключително лесни за почистване и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

В най-долната част на отделението на хладилника са разположени 2 самостоятелни чекмеджета наречени Fresh Box, които са предназначени за съхранение на плодове и зеленчуци, поддържащи ги свежи за дълг период от време.

Вратата е оборудвана с 6 фиксирани подразделения специализирани за:

  • горните 2 рафта е за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • долните 4 рафта са за съхранение на бутилки с над  и под средното ниво.

Отделенията са просторни и удобни и ще задоволят всички ваши нужди, без да се притеснявате дали ще има достатъчно пространство.

Охладете или замразете храната и запазете плодовете и зеленчуците толкова свежи и вкусни, колкото деня, в който са били купени.

Функции на фризера

Фризера е разположено от лявата страна на уреда с общ капацитет от 207 литра и включва 4 чекмеджета, които са предназначени за съхранение и замразяване на плодове и зеленчуци, месо, риба и други продукти.

Най-отгоре са поставени два рафта, които са плъзгащи се за по-голямо удобство.

Мощността на замразяване на фризера е 10 кг за 24 часа.

Други

Моделът е снабден с антибактериално покритие с цел да се предотврати образуването на мухъл и бактерии и да поддържа свежестта на храната за по-дълъг време.

Освен това Whirlpool има оптична и акустична система за предупреждение за отворена врата, както и оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Super Frost функцията намалява температурата във фризера до -32 ° С.  Чрез шоковото замразяване на на храната функцията запазва всички витамини.

След като храната е напълно замразена, Super Frost автоматична функция за превключване връща към нормалното след повече от 24 часа, и по този начин помага да спестите електроенергия.

Този модел е оборудван с технологията Fresh Lock, която ви помага да запазите храната по-дълго, по най-естествения начин.

Технология 6 SENSE, задвижвана от инверторния компресор, осигурява прецизен и постоянен контрол на температурата.

Когато температурата се промени, сензорът активира компресора, който бързо я възстановява.

Whirlpool има отлична степен на изолация има автономия от 20 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T – проектиран да работи икономично в диапазона на температура между + 10 ° C до + 43 ° С.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на Whirlpool е много добра за такъв голям хладилник клас  А++, а годишно потребление на енергия е 381 kWh.

Това се дължи и на високоефективния инверторен компресор и технологията 6 SENSE, които дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска, както и ниското ниво на шум, което не надвишава 37 dB.

Управление

Уредът има следните размери: (В x Ш x Д в см) 187.4 x 90.9 x 69.8 и тегло 118 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-големите и ефективни Side by Side хладилници на пазара. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който би придал стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност.