Ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Dreame F9 Mop Max


Xiaomi Dreame F9 Mop Max е идеалният избор за вас, ако търсите ефективен и лесен начин за почистване на дома ви, при това на супер изгодна цена.

Xiaomi Dreame F9 Mop Max (Бял)

Робот прахосмукачка Xiaomi Dreame F9 Mop Max, 40 W, Батерия 5200mAH, Бял

Основни характеристики

Това е един от най-новите модели робот прахосмукачки на марката Xiaomi за мокро и сухо почистване, който има за цел да се наложи в ниския ценови клас

Моделът има по-висока мощност на засмукване, по-голям капацитет и може да чисти всички видове подове у дома или офиса.

Xiaomi Dreame F9 Mop Max споделя същата естетика на дизайна като останалите модели роботи на марката.

Една от най-големите му  предимства е неговата функция моп, което позволява на робота да извърши сухо и мокро почистване с един замах.

Отпред се намира резервоарът за вода и мопът, а отзад са разположени четките за почистване.

Опцията за сухо почистване е непроменена от Mi Robot от първото поколение, която върши чудесна работа при засмукване на прахта и мръсотията.

Този робот прахосмукачка съдържа два контейнера – един за прах с капацитет 600 мл и 200 мл резервоар за вода.

Xiaomi Dreame F9 Mop Max

Прахосмукачката се предлага с батерия с капацитет 5200 mAh, която му позволява да почисти площ до 90 кв.м само за 60 минути с едно заредждане.

Когато прахосмукачката остане само с 15% енергия, тя ще се придвижи до станцията за зарежданe.

След като батерията се зареди до 80%, устройството ще продължи да почиства от мястото, където е спряло.

Има две колела от двете страни и по-малко балансиращо колело отзад, което седи между зареждащите щифтове.

Тази версия идва с мощен мотор с всмукателна мощност от 2500 Pa, която е в състояние да засмуче много прах и мръсотия и ако имате домашен любимец в къщата, козината му вече няма да е проблем.

Също така, прахосмукачката робот включва и моп за по-добро почистване: след събиране и засмукване на праха, устройството измива и пода.

Височината на Xiaomi Mi Robot е само 8 см, което означава, че може да достигне под всяка мебел. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 1.7 см не представляват проблем за него – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Режими на почистване

Xiaomi Dreame F9 Mop Max разполага с 4 режима на почистване:

 • Тих режим – за почистване на коса и прах
 • Стандартен режим – за почистване на конфети или семена
 • Неутрален режим – за почистване на предмети с големината на бобени зърна
 • Мощен режим – за почистване на изключително големи предмети

Освен това моделът разполага с резервоар с интелигентно управление, с мониторинг на нивото на водата в резервоара, на 3 етапа, водна помпа с микро сензор за управление, но също така и сензор, който ви показва нивото на водата в резервоара.

Приложение за контрол и мониторинг

Това е един от най-функционалните бюджетни модели, който може да имате. Със 14-сензорения сензор Pioneer и мощния си четириядрен процесор прахосмукачката ще си свърши работата си без проблем.

Тя ще изчисли най-ефективния си маршрут и ще почисти бързо и безопасно избягвайки препятствия без никакъв проблем, така че да можете да имате всички най-чисти помещения без никакви проблеми, при това с възможно най-нисък шум.

Една от най-големите удобства, е че може да планирате дистанционно почистването с мобилния си телефон.

За целта е необходимо да изтеглите приложението Mi Home app на вашият смартфон и да го свържете към прахосмукачката благодарение на вградения Wi-Fi.

След като изтеглите приложението на вашия смартфон може да управлявате и планирате времето за включване и почистване на робота.

С приложението може да определяте маршрута и стаите, които искате да роботът да почисти, както и да проследите работата му в реално време на смартфона ви.

Може да задавате зони за забрана на движение както и виртуални стени, само с един клик през приложението.

Не е задължително да използвате приложението Mi Home. Може да започнете почистването, като натиснете бутона за захранване, а роботът прави останалото сам.

Режимът на почистване по подразбиране е зададен на балансиран, но това може да бъде променено на на режим тих, турбо или макс през приложението Mi Home.

Моделът на резервоара за вода е вдъхновен от природата, така че филтрите поддържат мопа чист и в същото време контролират количеството вода, което достига до пода, така че винаги да получавате чистотата, за която мечтаете.

Дизайнът е така измислен, че да може водата и мопът да се сменят лесно. Друга особеност на новата прахосмукачка робот е възможността да се мият филтрите за прах.

Това означава, че не е нужно да ги сменяте толкова често, без да се страхувате, че тяхната ефективност ще намалее.

Основни функции на Xiaomi Dreame F9 Mop Max

Моделът е оборудван с умна навигационна система, която въз основа на получените данни от лазерния сензор за разстояние , жироскоп, скоростомер и акселерометър алгоритъмът създава карта на помещението.

По този начин прахосмукачката може да разпознае точното си местоположение и да определи своя път.

Роботът също така е в състояние да идентифицира вида на повърхността, на която почиства. За различни повърхности се включват се активират различни определени режими на работа.

Например за ламинирания паркет действа различен набор от операции сравнено с почистването на килим. От приложението може също да активирате силата на засмукване при почистване на килими.

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, че робота автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди.

След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Също така може да контролирате роботът да почиства по различно време всеки ден или да почиства по три пъти седмично например.

Но все пак имайте предвид топва, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности!

Виж още ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO White

Миещ се HEPA филтър

Моделът разполага усъвършенствана 3 степенна система с включен HEPA филтър, който улавя над 99% частици, малки само 0.3 микрона.

Филтърът може да се мие, така че няма да е необходимо да купувате заместващи толкова често, колкото бихте направили при други конкурентни роботи.

Приложението Mi Home ще ви предупреди, когато дойде време за бързо измиване, изплакване и изсушаване на филтъра.

Основни предимства

 • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
 • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
 • Функция за сухо и мокро почистване
 • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
 • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
 • Li-Ion батерия с време на работа до 60 минути и супер бързо зареждане за само два часа и половина;
 • Автоматично зареждане на устройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Нашето мнение за продукта

Xiaomi Dreame F9 Mop Max ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Този робот прахосмукачка Xiaomi ви гарантира винаги добри резултати при всяко почистване, защото ще го направи винаги ефективно и интелигентно. Това може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

Xiaomi Dreame F9 Mop Max (Бял)

Робот прахосмукачка Xiaomi Dreame F9 Mop Max, 40 W, Батерия 5200mAH, Бял