Ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Mi Mop PRO


Xiaomi Mi Mop PRO е идеалният избор за вас, ако търсите ефективен и лесен начин за почистване на дома ви, при това на супер изгодна цена.

Xiaomi Mi Mop PRO

Xiaomi Mi Mop PRO (Бял)

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Mop PRO, Прахосмукачка и моп, Функция WI-FI, LSD лазерна навигационна система, Функция Room recognition, Google Assistant&Alexa

Xiaomi Mi Mop PRO

Xiaomi Mi Mop PRO (Черен)

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Mop PRO, Прахосмукачка и моп, Функция WI-FI, LSD лазерна навигационна система, Функция Room recognition, Google Assistant&Alexa

Основни характеристики

Прахосмукачката робот Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Mop Pro е подобрена версия на първото поколение Mi Robot Vacuum.

Моделът споделя същата естетика на дизайна като моделът от първото поколение като има няколко промени в дизайнът си.

Най-голямата промяна е, че вече има функция моп, което позволява на робота да извърши сухо и мокро почистване с един замах.

Отпред се намира резервоарът за вода и мопът, а отзад са разположени четките за почистване.

Опцията за сухо почистване е непроменена от Mi Robot от първото поколение, която върши чудесна работа при засмукване на прахта и мръсотията.

Има две колела от двете страни и по-малко балансиращо колело отзад, което седи между зареждащите щифтове.

Моделът от първо поколение имаше мотор с мощност 1800 Pa, докато тази версия е по-мощен мотор от 2100Pa.

Височината на Xiaomi Mi Robot е само 9.45 см, което  означава, ще може да минава под повечето мебели. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за него – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO White

Режими на почистване

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO разполага с 3 режима на почистване:

 • на подове и килими;
 • режим на засмукване и измиване едновременно;
 • режим на засмукване и режим на измиване по отделно;

Освен това моделът разполага с резервоар с интелигентно управление, с мониторинг на нивото на водата в резервоара, на 3 етапа, водна помпа с микро сензор за управление, но също така и сензор, който ви показва нивото на водата в резервоара.

Mi Robot Vacuum Cleaner Mop Pro е оборудвана с 12 комплекта сензори с висока точност, асистирана навигация и засичане на околната среда.

Приложение за контрол и мониторинг

Една от най-големите удобства, е че може да планирате дистанционно почистването с мобилния си телефон.

За целта е необходимо да изтеглите приложението Mi Home app на вашият смартфон и да го свържете към прахосмукачката благодарение на вградения Wi-Fi.

След като изтеглите приложението на вашия смартфон може да управлявате и планирате времето за включване и почистване на робота.

Не е задължително да използвате приложението Mi Home. Може да започнете почистването, като натиснете бутона за захранване, а роботът прави останалото сам.

Режимът на почистване по подразбиране е зададен на балансиран, но това може да бъде променено на на режим тих, турбо или макс през приложението Mi Home.

Но ако искате да разгледате в реално време маршрута на почистване на прахосмукачката или да получите подробен преглед на статистическите данни за почистването и оставащото ниво на зареждане, тогава Mi Home е необходим и полезен.

В рамките на приложението Mi Home ще можете да видите виртуалната карта, която роботът „вижда“, и да задавате района за почистване и времето, необходимо на робота за почистване на всяка отделна стая.

Хубава нова функция е възможността за поставяне на маркер навсякъде в къщата, където искате робота да почисти.

Основни функции на Xiaomi Mi Mop PRO

Моделът е оборудван с подобрена лазерна навигационна система наречена LDS, която е с по-бърза скорост, по-висока прецизна и има по-точно картографиране.

Най-новата система за лазерно картографиране LDS използва позиции за калибриране на пространството, като анализира на няколко нива, с усъвършенствани алгоритми, за да постигне перфектна чистота в пространството, в което се намира.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO използва ергономични ресурси за по-бързо картографиране и интелигентно разпознаване на препятствия, а всичко това повишава ефективността върху работата на устройството.

Програмираният асистент за почистване има в менюто си фиксирано почистване, почистване на зоната и автоматично презареждане.

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, че робота автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди.

След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO White

Този робот поддържа гласовото взаимодействие с Google Assistant & Alexa.

Този робот прахосмукачка Xiaomi е снабден с четириядрен процесор Cortex-A7 и двуядрен процесор за изображения Mali400, осигуряващи огромна мощност за анализ на пространството и изчисления.

Алгоритъмът SLAM 161 събира и обработва информация от сензори, картографирайки стаята в реално време.

Виртуалният сензор за стена ви позволява да ограничите робота до специфичен радиус на почистване, за надеждна и лесна навигация, която предотвратява допир с жици или деликатни мебели.

Но все пак имайте предвид топва, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности!

Основни предимства

 • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
 • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
 • Функция за сухо и мокро почистване
 • Акустична система за откриване на замърсяване;
 • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
 • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
 • Li-Ion батерия с време на работа до 110 минути и супер бързо зареждане за само два часа и половина;
 • Автоматично зареждане на устройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Нашето мнение за продукта

Xiaomi Mi Mop PRO ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Този робот прахосмукачка Xiaomi ви гарантира винаги добри резултати при всяко почистване, защото ще го направи винаги ефективно и интелигентно. Това може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

Xiaomi Mi Mop PRO

Xiaomi Mi Mop PRO (Бял)

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Mop PRO, Прахосмукачка и моп, Функция WI-FI, LSD лазерна навигационна система, Функция Room recognition, Google Assistant&Alexa

Xiaomi Mi Mop PRO

Xiaomi Mi Mop PRO (Черен)

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Mop PRO, Прахосмукачка и моп, Функция WI-FI, LSD лазерна навигационна система, Функция Room recognition, Google Assistant&Alexa