Ревю на телевизор Xiaomi MiTV-P155

Xiaomi MiTV-P155 е добър избор, ако търсите 4K UHD телевизор с голям диагонал и смарт функции с Android интерфейс и в същото време да предлага на изгодна цена.

Xiaomi MiTV-P155

Xiaomi MiTV-P155

Телевизор Xiaomi MiTV-P155, 55″ (138 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Mi TV P1 e 4K UHD LED телевизор, който е най-новият Smart TV на кйтайската марка Xiaomi, който се отличава със своята конкурентна цена и интересни спецификации. 

Това ново предложение от Xiaomi, което е позицинирано в средния ценови клас се предлага в четири размера на екрана 32-инчов, 43-инчов, 50-инчов и 55-инчов. 

Серията Mi TV P1 се отличава с дизайн без рамки, 4K дисплей, който ни разкрива широка цветова гмама, Dolby Vision, HDR10+, Android TV, вграден Google Assistant и Dolby Audio стерео високоговорител. 

Устройството пристигна в обичайната кутия с включени следните елементи: телевизора, 360° Bluetooth дистанционно управление, две стойки за позициониране с включени винтове, захранващ кабел, ръководство за потребителя и гаранционна карта.

 Както споменахме по-горе, тоиз модел се отличава с черно-сивият си безрамков дизайн. Логото на марката Mi е поставена в долната част на екрана над светлинния индикатор.

Въпреки, че стойките на телевизора са пластмасови, то те са достатъчно здрави, за да поддържат стабилно на мястото, на което е поставен.

На пръв поглед Mi TV P1 е много атрактивен, дори може да се каже, че може да мине за LCD телевизор от по-висок клас.

Въпреки това, при по-внимателно оглеждане, може да се забележите, че от Xiaomi са спестили от материалите, използвани при производството му, но разбира се, това допринася за по-ниската крайната цена на продукта.

Моделът сравнително лек за тези размери (11.7 кг) и не би трябвало да ви е трудно да го извадите от кутията, за да го настроите.

Веднага след като включите за пръв път Mi TV P1, той ще ви посреще с логото на Android TV. Има опция да настройвате телевизора от вашия смартфон с Android или да въведете всяка команда, с помощта на дистанционното управление.

Портовете са поставени на гърба на телевизора, като от лявата страна се намират: един HDMI eARC 2.1, два HDMI 2.0, два USB 2.0, 3,5 мм жак за слушалки и Ethernet порта. Междувременно портовете отдолу са както следва: за мрежа, оптичен порт, AV вход и вход антена.

Опцията за стенен монтаж също е от задната страна и е съвместим със стандарт VESA 200 x 200. Освен това адаптора за захранване е поставен отзад, обърнат вдясно.

А бутонът за изключване на захранването на телевизора е скрит в основата на рамката, точно под логото „Mi“.

360° Bluetooth дистанционното управление е доста голямо и удобно за използване. То идва с бутон Google Assistant, преки пътища за видео Netflix и Amazon Prime и бутон Mi. Но за съжаление няма бутон за бърз достъп до YouTube.

Като цяло изпълнението и конструкцията на Xiaomi Mi TV P1 е изключително добра за телевизор от средния клас на такава цена и обещава да привлече лесно нови фенове на марката.

Качество на картината

Качеството на изображението е може би една от най-важните характеристики, които ни интересуват при избора на телевизор.

Този модел поддържа UHD резолюция (3840 x 2160 пиксела), което е достатъчно, за да имате добро изживяване при гледане на вашите любими предавания и филми. 

LED панелът е на TCL и разполага с 85% цветова гама с много добро качество. Все пак това не е най-цветният телевизор, който сме виждали, но живостта е достатъчна, а остротата е изключителна.

Има и определени настройки на изображението, които може да направите, според това, което гледате филми, спорт или телевизия. Може също да правите корекции на цвят, контраст и яркост според вашите предпочитания.

По отношение на дълбочината, този телевизор се представя добре по отношение на черното и контраста. Въпреки че типът на панела няма по-дълбоки черни цветове, контрастът е добър.

Освен това този модел е оборудван с HDR 10+, както и Dolby Vision, като повечето съдържание на Netflix го използва, така че със сигурност ще се възползвате от тези функции. HDR 10 осигурява широка цветова гама, както и много по-висок динамичен обхват за подобрен контраст и цялостно качество на картината.

Може би единственото нещо, което съм разочарован от P1 по отношение на картината, е, че има само 60Hz честота на опресняване.

Честотата на опресняване показва броя кадри, които може екранът да покаже в секунда. Съответно този 60Hz телевизор може да показва до 60 кадъра в секунда.

Звук

Ако се интересувате от качеството на звука. Двойните 10W високоговорители са силни с достатъчно бас и яснота.

Но не очаквайте аудио изживяване от ниво на кино дори и с поддръжка на Dolby Audio и DTS-HD. Най-добрият начин, по който бих могъл да го опиша, е, че му липсва тази сила, която да ви потопи в това, което гледате. Той няма кинематографично качество на звука, където звукът може да ви разтърси.

Но ако наистина харесвате това изживяване от нивото на кино, ще трябва да си закупите допълнителен саундбар и да инвестирате в по-добра система за съраунд звук.

Основни функции

 Операционната система Android Tv 10 предлага пълно потребителско изживяване, като е може би най-добрият вариант, ако искате да имате наистина Smart TV пред себе си. 

Xiaomi TV P1 е оборудван с четириядрен MediaTek MT9611 процесор, съчетан с 2GB RAM и 16 GB памет за съхранение.

Този модел работи с операционна система Android 10, кяото ви предлага пълно потребителско изживяване, която е може би най-добрият вариант, ако искате да имате истински Smart TV пред себе си. 

Опрерационната система Android ви дава достъп до огромна библиотека от приложения, които можете да инсталирате, ако имате валиден акаунт в Google App Store. 

Интерфейсът, наличен на телевизора Xiaomi, предлага свободно изживяване при сърфиране, няма видими смущения, изживяването е възможно най-интерактивно. 

Може да зададете няколко от 5 приложения, до които имате бърз достъп от лентата на дистанционното. 

Xiaomi TV също има предимството да интегрира системата за поддръжка на Google Voice в самото дистанционно, която ви позволява да взаимодействате бързо от разстояние.

Chromecast също вече е вграден, което ви позволява безжично да предавате филми, музика и много друго медийно съдържание от вашия лаптоп или телефон към вашия телевизор.

Независимо дали използвате iPhone или Android , изобщо не трябва да се притеснявате, тъй като Chromecast поддържа и двете системи.

Нашето мнение за продукта

Xiaomi MiTV-P155 е достъпен смарт телевизор, който има отлично качество на картината, живи цветове, първокласен външен вид и притежава адекватна производителност. Не очаквайте този телевизор да бъдат с най-високо качество, но за цената си безспорно е добър избор, осигурявайки удобство и повече функции, отколкото бихме намерили при друг смарт телевизор от този клас. Достъпът до приложения е бърз, интерфейсът на Android TV 10 е отзивчив и WiFi връзката е силна. Този телевизор осигурява добра стойност за цената си, особено 55-инчовият модел, който осигурява добро цялостно изживяване при гледане на филми и предавания.

Xiaomi MiTV-P155

Xiaomi MiTV-P155

Телевизор Xiaomi MiTV-P155, 55″ (138 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Xiaomi MiTV-P150

Xiaomi MiTV-P150

Телевизор Xiaomi MiTV-P150, 50″ (126 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Xiaomi MiTV-P143

Xiaomi MiTV-P143

Телевизор Xiaomi MiTV-P143, 43″ (108 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Xiaomi MiTV-P132

Xiaomi MiTV-P132

Телевизор Xiaomi MiTV-P132, 32″ (80 см), Smart Android, HD, LED, Клас E