Ревю на вертикална прахосмукачка Xiaomi Roidmi F8S GL


Xiaomi Roidmi F8S GL е идеалният избор за вас, ако търсите универсална вертикална прахосмукачка с ергономичен дизайни, която ще ви предостави гъвкавост и удобство при почистване на Вашия дом при това сега на изгодна цена.

Xiaomi Roidmi F8S GL

Xiaomi Roidmi F8S GL XCQ08RM

Вертикална прахосмукачка Xiaomi Roidmi F8S GL XCQ08RM, Li-Ion батерия, HEPA филтър, Работа на батерия до 50 мин.

 

Не случайно марката Roidmi, която е част от конгломератът Xiaomi се прочу достатъчно сред потребителите, като основна заслуга за това имат по-старите модели на вертикалните прахосмукачки Xiaomi Roidmi. Мнението от потребителите е изключително добро, като бранда отчита изключително високо доверие сред своите ползватели.

Днес ще разгледаме още един продукт, а именно Xiaomi Roidmi F8S GL, която е безжична вертикална прахосмукачка, която има претенции да стане лидер в своя клас, чрез своята здравина, надеждност с красив и функционален дизайн.

Продължете да четете ревюто по-долу, за да откриете дали Xiaomi Roidmi F8S GL е подходящата безжична прахосмукачка за вас.

Roidmi F8S GL на дизайн изглежда почти като Dyson V8 и Dyson V10 (които ще разгледаме в друго ревю), но все пак има някои съществени разлики.

Цялостната естетика на този уред е стилен. Изцяло бяла цветова схема с добавен червен цвят на няколко места правят тази вертикална прахосмукачка един от най-модерните такива, които сме тествали до момента.

Тук отново естетиката наподобява прахосмукачките от серията V на Dyson в много отношения, но все пак уредът на Roidmi си има своята уникалност.

Тялото на прахосмукачката само по себе си е уникално – дръжката е свързана директно към тялото ѝ, в допълнение към кошчето за смет и бутонът за включване и изключване.

Там е поставен и малък бутон, който чрез натискането му можете да освободите почистващата глава от основното тяло, което е с тегло от само 1.5 кг.

Почистващата глава може да бъде поставена върху края на включената тръба или директно върху тялото.

Xiaomi Roidmi F8S GL

Почистващата глава Vacuums Better Grip Better предлага изключително опростен външен вид, но функционалността и е впечатляваща.

Тази четка е изработена от висококачествен силикон и влакна и е специализирана да почиства твърди подове, като предлага и полиращ ефект на дървените подове.

Гъвкавата многоъгълна подова четка може да проникне до труднодостъпните места като ъгъла на стената, под леглото и т.н.

Xiaomi Roidmi F8S GL има три режима на мощност на почистване: стандартно, средно и максимално засмукване. Може да превключвате между тези режими, като натиснете бутона за захранване, докато преминете към желаният режим.

Стандартното почистване е желателно да се използва за по-дълги почистващи сесии, за да може да ви остане достатъчна мощност за пространство, което желаете да почистите.

Основно характеристики

Тази вертикална прахомсукачка Roidmi е оборудвана с електромотор, който работи до 50 минути и тежи едва 2.6 кг.

Високата му всмукателната мощност достигаща до 120 волта при обща консумация на енергия не повече от 415 вата.

Електромоторът, с който е оборудвана прахосмукачката достига до 100 000 оборота в минута, което я прави подходяща за почистване на целият дом.

Пълното зареждане на батерията става за около 2 часа и половина, което е достатъчно за работа до 50 минути при ниски настройки, 25 мин при високи и до 10 минути за най-високи настройки.

Торбичката за прах е обем от 0.4 литра, а специален индикатор ви предупреждава, когато е напълно пълен. Изпразването му отнема време и става само чрез натискането на един бутон, който спомага да отделите чашата за прах от филтъра.

Това е удобна за използване вертикална прахосмукачка, която ще бъде вашият верен помощник за перфектното почистване на домът ви.

Тя е с компактни размери и лека с разположен специален прахообразен контейнер, който държи цялата мръсотия, без да изисква неудобство при смяна и скъпа замяна на торби, както при еквивалентните прахосмукачки с торби на пазара.

Филтрираща система

Благодарение на специалната три степенна филтриращата технология за почистване на въздуха с HEPA филтър, въртящият се въздух отделя прахообразните частици, които след това се отлагат в контейнера. Roidmi F8S е достатъчно безопасен за потребители, склонни към алергии.

Все пак е необходими филтърът да бъде заменян периодично, за което имате напомнящ индикатор, когато това стане необходимост.

използва 4-степенна система за разделяне на циклоните и е сред най-сложните, които можете да намерите в прахосмукачка. Системата за филтриране се състои от външна метална мрежа за улавяне на по-големи отломки, камера за отделяне на прах и HEPA филтър. С HEPA филтрацията, Roidmi F8S е достатъчно безопасен за потребители, склонни към алергии.

Xiaomi Roidmi F8S GL

Системата за филтрация е толкова ефективна, че според производителя тя запазва до 99,99% от алергените, изсмукани от прахосмукачката.

Смарт функции

Както и при останалите продукти на марката Xiaomi може да свържете и този уред към смартфона ви, чрез приложението Rodmi App.

На него може да получавате известия за филтъра и състоянието на батерията например.

Приложението има за цел да подобри взаимодействието на уреда с потребителя и го прави доста успешно. Уредът идва с Bluetooth функция, която ви позволява да го свържите директно с телефона ви и след това да ви изпраща отчети.

Отчетите включват състоянието на батерията, наличното време за почистване и температурата.

Получавате дори сигнал при напълване на контейнера или предупреждения, че HEPA филтърът трябва да бъде сменен.

Основни предимства

 • Подходящ за всички видове подови настилки.
 • Лесно свалящия се 0.4 литров контейнер.
 • Специалната четири степенна филтриращата технология  за почистване на въздуха с HEPA филтър
 • Специално разработена турбина с висока всмукателната мощност достигаща до 120 волта за мощно засмукване на всяка частица прах и мръсотия.
 • Моделът идва с включения няколко аксесоара четки за почистване на различни повърхности като килими, твърд под, дивани и др.
 • До 55 минути работа при пълно заредена батерия.
 • Компактни размери с тегло от едва 2.6 кг.
 • Възможност за следене състоянието на филтъра, батерията и други през вашият смартфон.

Включени аксесоари

Тази прахосмукачка робот включва голям брой допълнителни аксесоари. Всеки от тях спомага за увеличаването на ефективността на уреда и допринася за неговата функционалност.

 • Адаптер;
 • приставка за тесни пространства;
 • Филтър;
 • Цилиндрична четка;
 • Четка с карбонов филтър;
 • Малка четка за почистване;
 • Поставка за закачане на стена.Xiaomi Roidmi F8S GL

Нашето мнение за продукта

Това е идеално решение за вертикална прахосмукачка за всяко едно домакинство. Уреда се отличава с ергономичния си дизайн, ниско тегло и лесно използване, високоефективния HEPA филтър, както и с изключително изгодната си цена (особено през промоционалните периоди). Силно ви препоръчваме моделът, ако търсите компактна и ефективна вертикална прахосмукачка с отлично съотношение на цена и качество от доказан производител.

Xiaomi Roidmi F8S GL

Xiaomi Roidmi F8S GL XCQ08RM

Вертикална прахосмукачка Xiaomi Roidmi F8S GL XCQ08RM, Li-Ion батерия, HEPA филтър, Работа на батерия до 50 мин.