Как да изберем акумулаторна бормашина?

Независимо дали живеете в къща или апартамент, някои помощници не трябва да липсват в домашния ви инвентар. Когато трябва да извършите дребен ремонт или е необходимо да сглобите нова мебел, най-вероятно ще ви трябва акумулаторна бормашина.

Не е нужно да сте на професионален техник, за да използвате такова устройство, защото може да се борави с него много лесно без много познания.

Така че, ако ви се наложи да завивате, развиете или да пробиете, то имате нужда от добра акумулаторна бормашина.

Като инвестиция, която не ви се налага да правите често, би било добре да изберете такова устройство, което би улеснило вашата работа, която искате да извършите.

Ако не знаете как да изберете такова устройство, но знаете за какво може да ви бъде полезно, ние сме подготвили ръководство за покупка, което ще ви помогне да вземете най-доброто решение.

Преди да вземете решение, кое устройство да изберете, то е необходимо да се запознаете със следните характеристики:

Производителност

Един фактор, на който трябва да обърнете внимание преди всичко, е мощността, която устройството има, защото това ще ви даде подробности за производителността. Повечето устройства работят при напрежение най-малко 14V и имат захранване с литиево-йонни батерии. При пълно зареждане тези машини трябва да са способни да завършат всеки проект в къщата.

Ако вашият проект е по-сложен, тогава имате нужда от устройство, което има въртящ момент от поне 40 nm.

Захранващо напрежение

В сравнение със захранваните от мрежата бормашини, акумулаторните бормашини имат по-ниска мощност между 6 и 36V в сравнение с другите модели, които имат мощност от 230V/50Hz.

За регулиране на дръжки на чекмеджета, монтиране на рафт, монтиране на закачалка и т.н. не ви трябва много мощност, така че акумулаторната бормашина е перфектна за този вид дейности.

Скорост

За малки проекти не е необходима много висока скорост, тя може да варира между 300-400 оборота в минута. От друга страна, ако имате по-амбициозни проекти, тогава можете да се обърнете към тези машини, които имат по-висока скорост на работа, която може да достигне дори между 1200 – 1500 оборота в минута. Важно е да знаете този аспект, за да сте сигурни, че ще направите покупка, която отговаря на вашите изисквания.

Тегло

За да улесните работата си, изберете модел, който не тежи много, за да не създава дискомфорт. Теглото на такова устройство варира между 1 и 3 кг.

Ергономичност

Друг елемент на комфорт при използване се осигурява от помощната дръжката, която е разположена отстрани на уреда. По този начин ще имате по-добър контрол при използването му.

Нашите предложения за най-добрите акумулаторни бормашини

Ninja BN800EU

Bosch EasyDrill 1200

Акумулаторна бормашина Bosch EasyDrill 1200, 12 V, 1.5 Ah, 1500 об/мин, 30 Nm, 1 акумулатор, Зарядно устройство, Двойна глава за отвертка, Професионален куфар

Една от най-известните марки в тази област Bosch ви предлага акумулаторна бормашина с оптимална мощност и много добра устойчивост във времето. Това устройство винаги е готово да се заеме с вашите проекти благодарение на технологията, предлагана от литиево-йонните батерии. С превключвателя с бутони можете лесно да регулирате скоростта от 0 до максимум.

Ninja BN800EU

Steinhaus PRO-CD108X

Акумулаторна бормашина Steinhaus PRO-CD108X, 10.8 V 1.3 Ah Li-Ion, 25 Nm, 2 степени 350/1300 об/мин, Бърз патронник 10 мм, 13 аксесоара, Пластмасова кутия

Тази машина разполага с технология за литиево-йонна батерия Steinhaus PRO, която ще ви позволи да използвате машината дори след като е изминало много време от зареждането. Има компактен дизайн и мека ръкохватка, която ще ви позволи да използвате бормашината по ефективен и лесен начин. Машината има две скорости – бавни и бързи, съответно за завинтване и за пробиване. Въртящият се превключвател позволява едновременно завинтване и отвиване. Свредлото е оборудвано със светодиоди, които сигнализират за нивото на зареждане на батерията и имат вграден светодиод, който увеличава видимостта на работната повърхност. Батерията е с капацитет 1300mAh Li-Ion.

Ninja BN800EU

Bosch Professional GSR 120-Li, 12 V

Акумулаторна бормашина Bosch Professional GSR 120-Li, 12 V, 1500 об/мин, 14-30 Nm, 2 акумулатора 2 Ah, Зарядно, Професионален куфар

Тази акумулаторна бормашина Bosch е създадена за професионалисти, защото е мощен и удобен за завинтване и пробиване. Има 2-степенната работа, които му осигуряват висока производителност и отличен въртящ момент. А технологията Electronic Cell Protection спомага за по-дълъг живот на батерията.

Ninja BN800EU

Steinhaus Start PRO-CD144B

Акумулаторна бормашина Steinhaus Start, PRO-CD144B, 20 Nm, 550 об/мин, акумулатор 14.4 V 1.3 Ah Li-Ion, Бързозатягащ патронник 10 мм, 7 аксесоари, Пластмасова кутия

Ергономичният дизайн и удобната дръжката с улесняват работата и контрола с машината. Тази бормашина разполага с предавка, която позволява завинтване при висока скорост. Ключът за завъртане позволява едновременно завинтване и отвиване. Батерията е с капацитет от 1300mAh Li-Ion и е оборудвана с LED индикатор за нивото на зареждане. По този начин може да проверявате по всяко време нивото на заряд на батерията. Зарядното устройство също е оборудвано със светодиоди, които сигнализират при зареждането на батерията. Тази машина е оборудвана с вграден светодиод, който увеличава видимостта на работната повърхност, а освен това идва в комплект с удобен куфар за съхранение.

Ninja BN800EU

Heinner ACM

Акумулаторна бормашина Heinner ACM, 10.8 V, Li-ion, 1.3 Ah, 10 мм

Акумулаторна бормашина Heinner ACM е много добра хоби машина, която може да бъде закупена на много изгодна цена. Максималния въртящ момент 28 Nm и капацитет на батерията 1,3Ah ще са ви достатъчни, за да извършите всеки един по-дребен ремонт във вашият дом с едно зареждане на батерията.

Ninja BN800EU

Einhell TC-CD 18-2 Li

Акумулаторна бормашина Einhell TC-CD 18-2 Li с акумулатор и зарядно устройство, 18 V, 1.5 Ah, 1250 об/мин

Акумулаторната бормашина Einhell TC-CD 18-2 Li е многофункционален и стабилен инструмент за дейности, които изискват висока производителност за бързи и точни резултати. Амбициозният непрофесионалист, който предпочита дейности тип „направи си сам“ може да разчита на лесното и удобно боравене с уреда. Акумулаторната бормашина се захранва от мощна литиево-йонна батерия 1,5 Ah.