Ревю на сушилня Beko B3T68230

Beko B3T68230 е сушилня за дрехи с компактни размери и добра енергийна ефективност. Разнообразни програми за сушене, съвременни технологии и функции, предлагани от производителя са други предимства на тази сушилня за дрехи.

Rowenta Compact Power 3A RO3731

Beko B3T68230

Сушилня Beko B3T68230, Термопомпа, 8 кг, 15 програми, Клас А++, SteamCure, RecycledDry, EcoGentle, OptiSense, Aquawave, Бял

Автоматичните сушилни за дрехи са домакински уреди с подобни размери на пералните, но с много по-висока консумация на енергия. Сушенето на прането може да стане чрез кондензация, с помощта на термопомпа или чрез хибридна система, която съчетава двете.

Офертата на автоматичните сушилни не е толкова разнообразна, колкото тази на пералните, но има опции както за бюджетни модели, така и за такива присъстващи в средната или премиум ценови клас. Beko B3T68230 е сушилня от среден клас и по-долу ще намерите анализ на най-важните спецификации на този модел.

Сушилнята Beko B3T68230 е с изчистен дизайн, с бял корпус и илюминатор с рамка в същия цвят. Страничните стени са с дизайн box-in-box, създаден да намали нивото на вибрации и шум. Барабана има специален дизайн, който осигурява плавно движение на дрехите през целия процес на сушене.

Размерите на сушилнята са доста компактни (59.7 x 54.3 x 84.6), а товароносимостта е 8 кг, което я прави подходяща за семейство от 3-4 души. Що се отнася до монтажа, той може да се извърши както свободностоящ, така и върху перална машина с подобни или по-големи размери, като се използва комплект за поставяне на сушилня.

Управление

Сушилня Beko B3T68230

Контролният панел е с класическа организация, с въртящ се диск в централната част и цифров дисплей със селектори от дясната страна.

Сушилнята разполага с 15 цикъла на сушене: памук, еко памук, синтетика, смесени, кърпи, нежна грижа, ежедневна, времева програма, хигиенично освежаване, хигиенично сушене, ежедневно експресно, ризи, пухени якета, спортна екипировка и дънки.

Продължителността на стандартна програма е 3 часа и 17 минути, но при частично зареждане времето намалява до 2 часа и 5 минути. Допълнителните функции включват регулиране на нивото на сушене, блокиране на достъпа на децата до менюто, забавяне на старта, автоматично против намачкване или осветление на ваната.

Основни функции

Beko B3T68230 е сушилня с термопомпа, технологията Eco Gentle Heat Pump осигурява запазване и рециркулация на горещия въздух, за намаляване на консумацията на енергия.

В допълнение към тази технология, този модел използва и други модерни системи и технологии като:

 • OptiSense – оптимизира процеса на сушене с помощта на сензори за температура и влажност.
 • Aquawave – осигурява точното движение на прането благодарение на специалния дизайн на барабана.
 • SteamCure – осигурява освежаване на леко носени дрехи с помощта на гореща пара.
 • Показване на оставащото време за сушене – тази удобна функция ви позволява да прецените правилно времето за сушене, за да избегнете промяна на дневния си график.
 • Child-Lock – тази функция може да се активира, за да се предотврати промяната на предварително избраната програма, особено когато деца играят близо до контролния панел на сушилнята. Функцията за заключване за деца прави невъзможен достъп до бутоните на сушилнята.
 • Регулиране на нивото на сушене – тази функция може да се активира преди стартиране на програмата за сушене и се използва за регулиране на необходимото ниво на сушене. Продължителността на програмата ще се промени в зависимост от избора на желаното ниво на сушене.
 • С функцията за отложен старт може да отложите програмата за сушене до 24 часа.

Програми за сушене

Cottons – програмата е предназначена за памучни артикули, устойчиви на високи температури с един или повече слоя.

Cottons Eco – осигурява икономична работа и е предназначен за памучни артикули с един слой.

Synthetics – препоръчва се за изделия от синтетични материали.

Gentle care – предназначена е за деликатни изделия от коприна, бельо и други.

Hygienic Refresh – тази програма може да бъде използване за сухи дрехи, които искате да дезинфекцирате без пране. Позволява ефективно хигиенизиране на сух текстил с горещ въздух.

Hygienic Drying – тази програма се препоръчва за сушене на детски дрехи, бельо или кърпи, които ще бъдат дезинфекцирани веднага след изпиране.

Daily Express – програмата осигурява бързо сушене на 2 ризи за кратко време, готови за гладене.

Towels – тази програма е специално създадена за сушене на кърпи за ръце, кърпи за баня или кухненски кърпи.

Jeans – специална програма предназначена за перфектно и хомогенно сушене дори за дебели тъкани, които са по-трудни за сушене чрез редовни програми, особено по ръбовете, където дебелината на тъканта е много по-голяма. Програмата Jeans е идеална за сушене на дънки и поларени дрехи.

Shirts – специална програма за сушене за предотвратяване на увреждането на ризите и удължаване на експлоатационния им живот. Тази специална програма използва по-малко и по-деликатни движения, така че ризите се сушат с малък брой гънки за лесно гладене.

Outdoor/Sports – създадена за любителите на дейностите на открито, програмата се препоръчва за синтетично или памучно спортно облекло.

Mix – твърде заети ли сте да сортирате дрехи по материя? Програмата Mix позволява сушене на синтетични и памучни материи в един и същ цикъл на сушилнята.

Daily – тази ежедневна програма ви позволява да сушите синтетично пране, памучно пране или спортно оборудване за ежедневна употреба.

Down wear – препоръчва се за дрехи, пълни с пера или пух.

Енергийна ефективност

Сушилня Beko B3T68230

Моторът има енергийна ефективност, класифицирана в клас A++, по скала от A+++ до D.

Годишната консумация е оценена от производителя на 236 kWh, което означава месечен разход от приблизително 7 лв.

Нивото на шум е 64 dB, стойност, сравнима с тази на други модели с подобен капацитет на зареждане. Ефективността на сушене е класифицирана в клас B, по скала от A до G

Нашето мнение за продукта

В заключение Beko B3T68230 е ефективна сушилня за дрехи, която предлага добър набор от функции и програми и покрива най-добрите стандарти за енергийна ефективност. Потребителите, използващи уреда са на мнение, че това е правилният избор за техните нужди, като според тях съотношението между цена и качество е отлично.

Силни страни:

 • Компактни размери;
 • Интуитивен контролен панел;
 • Добра енергийна ефективност;
 • Разнообразна гама от програми;
 • Модерни технологии и функции.

Слаби страни:

 • Семпъл дизайн;
 • Липса на Bluetooth или Wi-Fi свързаност;
 • Цената е доста висока извън промоционалните периоди.
Rowenta Compact Power 3A RO3731

Beko B3T68230

Сушилня Beko B3T68230, Термопомпа, 8 кг, 15 програми, Клас А++, SteamCure, RecycledDry, EcoGentle, OptiSense, Aquawave, Бял

Подобни продукти:

Rowenta Compact Power 3A RO3731

Beko B5T68243

Сушилня Beko B5T68243, Термопомпа, 8 кг, 15 програми, Клас А +++, Eco Gentle, Optisense, Aquawave, IronFinish, Бял

Rowenta Compact Power 3A RO3731

Beko B3T67230

Сушилня Slim Beko B3T67230, 7 кг, Клас A++, Термопомпа, SteamCure, Hygienic Dry, OptiSense, Recycled Dry, Бял