Ревю на телевизор Allview QL Eplay6100-U

Allview QL Eplay6100-U е чудесен избор за всеки, който търси достъпен смарт телевизор с отлична картина, благодарение на QLED технологията на екрана, която присъства в този модел.

Allview QL Eplay6100-U

Allview QL Eplay6100-U

Преглед на телевизор Allview QL Eplay6100-U – размери, спецификации, всичко, което трябва да знаете.

Марката Allview е произведена от румънския производител, който винаги предоставя много добро съотношение между цена и качество.

При разопаковане на кутията ще намерите дистанционното управление със съвместими батерии, двата крака с необходимите винтове за монтиране, захранващия кабел, ръководство за потребителя и гаранционния сертификат от производителя.

Моделът има много приятен дизайн в черен цвят с много тънки рамки, които го карат да изглежда по-голям от колкото е.

Името на производителя е изписано в долната част, в центъра, а левият му ъгъл може да видим светодиода за състоянието, под който е единственият бутон на телевизора, който има формата на джойстик.

Краката на стойката се монтират изключително лесно и предлагат много добра стабилност на телевизора.

Allview QL ePlay6100-U изглежда добре, сглобен е качествено и не оставя впечатление за некачествен продукт.

Звук

Превъзходното изображение се нуждае и от такъв звук за гарантирано най-добро изживяване, но тук не е точно така.

Ако изображението е добре, то звукът не се представя на най-високо ниво и бихме казали, че е посредствен.

Двата високоговорителя от 10 W издават звук, който няма адекватна динамика, почти не предлага бас, а високите честоти също са слаби. Само средните стойности са добри, така че гласът е ясен, независимо от тембъра.

Ако искате звукът на прилично ново за перфектно изживяване при гледане на филми или слушане на музика ще е необходимо да си закупите саундбар система за целта.

Качество на картината

Дисплеят на този телевизор предлага висок контраст, с достатъчно висока яркост, за да може да гледате съдържание в оптимални условия дори в ярко осветена стая.

Цветовете на Allview QL ePlay6100-U са изключително добри, живи и приятни за окото, като картината е достатъчно добра за телевизор в този ценови клас.

4K резолюцията очертава добре UHD съдържанието, а мащабирането се справя прилично с HD съдържанието, без да може да прави чудеса със SD съдържанието.

Има и поддръжка за HDR съдържание, но тук няма нищо наистина грандиозно. Има ясни разлики в контраста и динамичния обхват, много по-широки, но без да са нещо особено.

Все пак Allview QL50ePlay6100-U се справя чудесно с бързо движещи се сцени. Особено при гледане на спорт няма да имате проблеми, само в тъмните сцени на филмите с много екшън има някаква сянка около движещия се обекти.

Свързаност

Този модел очаквано разполагаме с Wi-Fi и Bluetooth 5.0 безжични връзки и 3 USB 2.0 порта, 4 HDMI, вход miniAV, CI + слот, RJ-45 конектор, RF съвместим DVB-T / T2 / C / аналогов, изходен цифров звук плюс аналогов през 3,5 мм жак.

Интеграцията на Chromecast с Allview QL ePlay6100-U ви предлага широки възможности за разпространение на съдържание от вашия смартфон директно към вашия телевизор.

Споделяйте дисплея на телефона си с телевизора да гледате филми, клипове и музика от любимите си приложения: YouTube, Netflix, HBO Go, Spotify

Дистанционно

Дистанционното управление е идентично на другите смарт телевизори на марката.

Хубавото е, че то интегрира микрофон, който ви позволява да използвате гласово търсене на Google или гласов асистент, за това чрез свързване чрез Bluetooth към телевизора.

Освен това то притежава директни бутони за достъп до Netflix и YouTube.

Основни функции

Този модел е оборудван с четириядрен процесор с ядра на ARM Cortex-A55, който може да достигне до 1,4 GHz и графичен процесор Mali-470.

Оперативната памет е 1,5 GB, докато пространството за съхранение на разположение на потребителя е около 4,4 GB.

По отношение на операционната система е инсталирана Android TV 9.0 Pie, която предлага много опции и изключително много приложения, които могат да бъдат инсталирани от магазина на Google Play.

За съжаление, въпреки че работи гладко през повечето време, Android TV Pie е труден за навигация от дистанционното управление.

Все пак може да се насладите на най-новите филми на Netflix или HBO Go и да гледате видеоклипове в YouTube през прекия достъп до вашето любимо съдържание на този Smart Android телевизор.

Плюс това, само с прикрепен геймпад, можете да превърнете телевизора във вашия гейминг център и да имате достъп до стотици безплатни игри.

Нашето мнение за продукта

Това на практика е един от най-изгодните QLED Smart телевизори на пазара. Качеството на изработка му е повече от добро, като би се вписал перфектно във всека хол или дневна. Нашето мнение за този телевизор Allview е, че е много добър избор за вас, ако търсите евтина алтернатива на по-скъпите марки без да правите компромиси в качеството.

Изображение с добро качество, живи, интензивни цветове, висок контраст, достатъчно висока яркост, оптимално управление на бързо движещи се сцени;
Android TV 9.0 Pie работи гладко и предлага изключително много опции, когато става въпрос за приложения, които могат да бъдат инсталирани;
Достатъчно широка свързаност с Wi-Fi игла, Bluetooh 5.0, много USB и HDMI портове;
Интелигентното дистанционно управление има Bluetooth връзка и интегрира микрофон;
Качествена изработка е много добра, красив и модерен дизайн.

Звукът, който не се съвпада до нивото на качеството на изображението и донякъде е посредствен;
Интерфейсът на операционната система и екранното меню са трудни за навигация, необходими са твърде много команди, за да се стигне до обичайните менюта;

Allview QL65Eplay6100-U

Allview QL65Eplay6100-U

Телевизор Allview QL65Eplay6100-U, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, QLED

Allview QL Eplay6100-U

Allview QL50Eplay6100-U

Телевизор Allview QL50Eplay6100-U, 126 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, QLED

Allview QL Eplay6100-U

Allview QL43ePlay6100-U

Телевизор Allview QL43ePlay6100-U, 43″ (108 см), Smart Android, 4K Ultra HD, QLED

Подобни продукти:

Allview 32ePlay6100-H

Allview 32ePlay6100-H

Телевизор Allview 32ePlay6100-H, 32″ (81 см), Smart Android, HD, LED