Виж ревю на сушилня Beko DS8440SXW

Beko DS8440SXW е сушилня за дрехи от ново поколение с добра енергийна ефективност и разнообразен набор от програми. Разумното ниво на шум, полезните функции и програми са други предимства на тази сушилня за дрехи от портфолиото на Beko.

Beko DS8440SXW

Beko DS8440SXW (Бял)

Сушилня Beko DS8440SXW, Термопомпа, 8 кг, 15 програми, Клас A+++, Eco Gentle, Optisense, Aquawave, Бял

Beko DS8440SXM

Beko DS8440SXM (Сив)

Сушилня Beko DS8440SXM, Термопомпа EcoGentle, 8 кг, 16 програми, Клас A++, Hygienic Reresh, Hygienic Drying, Сив

Сушенето на дрехи отнема доста дълго време през зимата, особено ако нямате отопляемо вътрешно помещение. Закупуването на автоматична сушилня за дрехи може да реши този проблем, дрехите могат да се носят в същия ден. Монтажът на сушилнята може да се извърши както самостоятелно, така и над пералнята, с помощта на комплект за застъпване.

Цената на автоматичните сушилни за дрехи е доста висока, особено ако се спрете на модел с енергийна ефективност от класове А++ или А+++. Beko DS8440SXW е сушилня с добра енергийна ефективност и прилична цена, а по-долу ще ви запознаем с основните ѝ характеристики.

От естетична гледна точка това е модерен уред, който ще се интегрира много добре във всеки интериор. Отпред има настройка за перилни препарати, но също и контролен панел, снабден с въртящо се копче, чрез което можете да изберете желаната програма за сушене и дисплей, който позволява наблюдение на продължителността на програмите, активиране на допълнителните функции и проверка на най-много важни параметри.

Дизайнът S Shape отстрани осигурява по-малко вибрации и шум. Вратата на сушилнята е с голям диаметър и се отваря под ъгъл от 155 градуса, което улеснява зареждането и изваждането на дрехите.

Този модел е с товароносимост 8 кг и размери 59,7 х 60,9 х 84,6 см и може да се монтира както самостоятелно, така и над пералнята.

Размерите на сушилнята са 60,9 см дълбочина, 59,7 см ширина и 84,6 см височина, с тегло 42,5 кг.

Beko DS8440SXW има мотор с енергийна ефективност, класифициран в клас A++ с годишна консумация от 234,6 kWh с прогнозна цена на разход на електричество от 6 -7 лв. на месец.

Нивото на шума при сушене е със стойност от 64 dB, което е сравнимо с това на други модели с подобни спецификации.

Сушилнята е оборудвана с вътрешна осветителна система, която позволява проверка на степента на сушене на дрехите. Този модел използва технологията Eco Gentle Heat Pump, като горещият въздух се рециркулира, за да направи процеса на сушене по-ефективен.

Управление

Контролният панел е оборудван с LCD дисплей и бутони за управление, разположени в горната част и въртящ се диск за избор на програма за сушене. Там е разположен и бутонът за активиране на функция за защита от деца.

15-те налични програми позволяват сушене в зависимост от вида тъкани (памучни, синтетични, смесени) или артикули (ризи, дънки, одеяла, хавлии или спортна екипировка). Освен това има 2 програми за хигиенизиране на дрехите за премахване на бактерии с помощта на гореща пара. Около селектора за програми има икони за всеки тип програма.

С бутоните можете да регулирате отложения старт до 24 часа, а от дисплеят да следите оставащото време.

Основни функции

Технологията OptiSense осигурява оптимална консумация на енергия и вода за всеки цикъл на изпиране. Това е благодарение на 4-те специални сензора: три от тях осигуряват специална грижа за дрехите, а четвъртият отговаря за продължителността.

Сушилнята се изключва автоматично след края на последната стъпка от програмата, ако не е зададена друга програма до 10 минути след това. По този начин ще имате повече свобода, без да се притеснявате дали и кога трябва да изключите уреда.

Специално създадената шарка на барабана, наречена Aquawave, внимателно изтласква прането подобно на вълна. По този начин дрехите се движат плавно в барабана. Вълнистата форма също допринася за нежната грижа към вашето пране.

И накрая, извивката на стъклото на вратата помага за по-добър смесителен ефект, позволявайки прането да се движи по-лесно.

Програми за сушене

Въпросната сушилня е снабдена със серия от много разнообразни програми, както следва:

Памук – препоръчва се за памучни артикули, устойчиви на високи температури, като максимално допустимата вместимост е 8 кг.
Еко памук – предназначен е за памучни изделия, осигуряващи икономична работа. Максимално допустимото натоварване е 8 кг.
Синтетика – можете да сушите артикули от синтетични материали, като максималното натоварване е 4 кг.
Микс – можете да добавите както памучни, така и синтетични дрехи, като се сушат в един и същ цикъл. Максимално допустимото натоварване е 4 кг.
Хавлиени кърпи – подходяща е за сушене на кърпи, като максималната препоръчителна вместимост е 5 кг.
Деликатна грижа – позволява сушене на пране от чувствителни материали, като максимално допустимото натоварване е 2 кг.
Ежедневна – подходящо е за сушене както на памучно, така и на синтетично пране, като максимално допустимото натоварване е 4 кг.
Програма за сушене – включва регулиране на времето за сушене от 10 минути до 160 минути.
Дънки – можете да сушите панталони, рокли, ризи и други дънкови дрехи, без да превишавате максималното натоварване от 4 кг.
На открито/спорт – можете да сушите синтетични, памучни или смесени материали, като максималният разрешен капацитет е 2 кг.
Спално бельо – можете да сушите предмети, пълни с пера или влакна, може да се добави само един артикул.
Ризи – осигурява нежно сушене на памучни или синтетични ризи, без да надвишава максималното натоварване от 1,5 кг.
Xpress – с помощта на тази програма можете бързо да изсушите две ризи.
Хигиенично сушене – включва сушене и хигиенизиране на дрехите, без да надвишава максималното натоварване от 5 кг.
Освежаващо – позволява да се освежи тъканта на дрехите, придобили неприятна миризма.

Енергийна ефективност

Beko DS8440SXW Energy Lable

Това е сушилня с впечатляваща енергийна ефективност клас А++ с консумация на енергия 235 kWh за година.

Нашето мнение за продукта

Сушилнята Beko DS8440SXW има достатъчен капацитет, за да изсуши дрехите на едно четиричленно семейство, като се справя ефективно, оборудвана с разнообразна гама от програми за покриване на всякакви нужди. Закупилите уреда споделят, че са направили правилния избор за своите нужди, защото сушилнята върши своята работата качествено, независимо какво трябва да сушат, и че има подходяща програма покриваща техните нужди. Освен това уредът не харчи много енергия и е доста безшумен. От тяхна гледна точка това е успешна покупка, чието съотношение цена-качество е изгодно.

Силни страни:

  • Модерен дизайн;
  • Енергийна ефективност А+++;
  • Разумно ниво на шум достигащо 64 dB;
  • Разнообразна гама от програми.

Слаби страни:

  • Липса на Wi-Fi свързаност.
Beko DS8440SXW

Beko DS8440SXW (Бял)

Сушилня Beko DS8440SXW, Термопомпа, 8 кг, 15 програми, Клас A+++, Eco Gentle, Optisense, Aquawave, Бял

Beko DS8440SXM

Beko DS8440SXM (Сив)

Сушилня Beko DS8440SXM, Термопомпа EcoGentle, 8 кг, 16 програми, Клас A++, Hygienic Reresh, Hygienic Drying, Сив