Ревю на сушилня Samsung DV80T5220AX/S7

Samsung DV80T5220AX/S7 е висок клас сушилня за дрехи, с отлична енергийна ефективност и разнообразен набор от програми. Wi-Fi свързаността, модерните технологии и полезните ѝ функции правят тази сушилня за дрехи, произведена от Samsung, отличен избор за семейства с по-високи доходи.

Samsung DV80T5220AX/S7

Samsung DV80T5220AX/S7

Сушилня Samsung DV80T5220AX/S7, Термопомпа, 8 кг, Клас A+++, AI Control, Quick Dry, Optimal Dry, Wifi, Inox

Ако ви омръзна да чакате прането да изсъхне на простира или нямате специално място за бързо сушене, то най-добрият вариант е да закупите сушилня за дрехи. Тези уреди имат сходни размери с пералните машини, но консумацията им на енергия е много по-висока. Ето защо, ако бюджетът позволява, изберете модел с най-добра енергийна ефективност.

В допълнение към енергийната ефективност, други важни спецификации са товароносимостта, гамата от програми, използваните системи и технологии или нивото на шума. Samsung DV80T5220AX/S7 е сушилня за дрехи с отлични технически характеристики, като по-долу ще намерите по-подробно представяне на този модел.

Още от първият поглед ще се влюбите в Samsung DV80T5220AX/S7, защото уредът има премиум дизайн със сив корпус и врата с черна стъклена рамка. Вратата е с голям диаметър и може да се обръща, посоката на отваряне може да се променя в зависимост от наличното пространство. Страничните стени са със специален дизайн, който намалява нивото на вибрации и шум.

Сушилнята е с филтър 2 в 1, който се почиства лесно, има аларма, която ви предупреждава, когато трябва да се почисти. Този модел е с товароносимост 8 кг и размери 60 х 60 х 85 см и тегло 50 кг, така че ще трябва да отделите по-голямо място за монтаж.

Управление

Samsung DV80T5220AX/S7

Контролният панел съдържа хромиран въртящ се селектор за избор на цикъл на сушене, чрез който можете да изберете желаната програма за сушене, голям дигитален дисплей с бял дисплей, който позволява следене на продължителността на програмите, активиране на помощните функции, както и проверка на най-важните параметри, а също така и няколко сензорни бутона за различни функции и опции.

Този модел разполага с 14 програми за сушене на определени видове артикули (спално бельо, хавлии, ризи, деликатно пране) или тъкани (памук, синтетика или вълна).

Освен това има и бърза програма с продължителност само 35 минути или програми за сушене със студен или горещ въздух. Продължителността на стандартна програма е доста голяма (3 часа и 20 минути), но времето може да бъде намалено според предпочитанията.

Управлението на сушилнята може да се извършва и чрез приложението SmartThings благодарение на Wi-Fi свързаността. Ще можете да синхронизирате времето за сушене с това на пералнята или да диагностицирате евентуални грешки при работа.

Основни функции

Тази сушилня се възползва от няколко полезни функции и опции, като например отложен старт, което ви позволява да отложите началото на сушенето според удобно за вас време.

Функцията за заключване за деца позволява контролният панел да бъде деактивиран, така че малчуганите да не могат да променят настройките.

Wi-fi технологията позволява управление на сушилнята директно от телефона чрез мобилното приложение.

Технологията AI Control ще запомни вашите навици за сушене и ще предложи други цикли на сушене, подходящи за вас.

Допълнителните опции включват предотвратяване на гънките или избор на степен на изсушаване на прането.

Samsung DV80T5220AX/S7

Този модел има и много ефективна филтърна система, която улавя и най-малките мъхчета. Той включва допълнителен филтърен слой, който събира всички мъхчета на едно място. Две аларми ви напомнят, когато филтърът в долната част на сушилнята има нужда от почистване.

При поддръжката трябва единствено да почистваме двойния филтър, поставен пред изпарителя след всеки цикъл на сушене, за да поддържаме силен въздушен поток и ниска консумация на енергия. Това позволява на сушилнята да работи както когато беше нова, цикъл след цикъл.

Програми за сушене

Както по-горе споменахме, че тази сушилня предлага разнообразна гама от програми за сушене, както следва:

 • Еко памук: подходящ е за памучни артикули, спално бельо, покривки, бельо, хавлии, ризи и др., като максимално допустимото натоварване е 9 кг.
 • Бързо съхнене 35′: предназначено е за артикули от синтетични материали или лек памук, които могат да се изсушат бързо само за 35 минути.
 • Микс: подходяща е за пране с различни материи, като максималното натоварване е 8 кг.
 • Синтетика: подходяща е за блузи и ризи от полиестер, полиамид или други смеси, като максималното натоварване е 4 кг.
 • Деликатни: препоръчва се за чувствителни материи, като максимално допустимият капацитет е 2 кг.
 • Хавлиени кърпи: подходящ е за хавлиени кърпи, като максималната вместимост е 4 кг.
 • Спално бельо: можете да сушите чаршафи, юргани, одеяла, олекотени юргани, като максималният капацитет е 2 кг.
 • Ризи:  можете бързо да изсушите една риза.
 • Дезинфекция: включва елиминиране на бактерии от тъканта, като максималният капацитет е 2 кг.
 • Вълна: препоръчва се за вълнени изделия, като максималният капацитет е 1 кг.
 • На открито:  подходящ е за предмети като ски екипировка, планинска екипировка, както и за материали като спандекс, стреч и микрофибри, като максималният капацитет е 2 кг.
 • Безшумно сушене:  предполага безшумен режим на работа, може да се добави максимално натоварване от 8 кг.
 • Лесно гладене:  улеснява гладенето на дрехите, като максималният капацитет е 4 кг.

Енергийна ефективност

Samsung DV80T5220AX/S7

Samsung DV80T5220AX/S7 има най-висока енергийна ефективност A+++, прогнозната годишна консумация е 176 kWh. За тази консумация ще трябва да добавите към бюджетът ви за ток не повече от 5 лв. на месец.

Технологията Heat Pump, разработена от Samsung, използва хладилен агент за загряване на въздуха, като по този начин намалява консумацията на електроенергия наполовина.

Нивото на шум при сушене е 63 dB, по-ниска стойност в сравнение с тази на други модели от по-старо поколение.

Нашето мнение за продукта

Това е висок клас модел, който предлага разнообразна гама от функции и програми, осигуряващи оптимално изсушаване на всички видове артикули. Този уред е способен да покрие голяма част от вашите нужди, тъй като устройството е много просторно, икономично, но и безшумно. Препоръчвам ви тази сушилня и смятам, че съотношението между цена и качество е много добро.

Силни страни:

 • Премиум дизайн даващ усещане лукс;
 • Най-висока енергийна ефективност A+++;
 • Разнообразна гама от програми;
 • Включени са най-съвременните технологии;
 • Много полезни функции и опции.

Слаби страни:

 • Цената е сравнително висока;
 • Продължителността на програмите са доста дълги.
Samsung DV80T5220AX/S7

Samsung DV80T5220AX/S7

Сушилня Samsung DV80T5220AX/S7, Термопомпа, 8 кг, Клас A+++, AI Control, Quick Dry, Optimal Dry, Wifi, Inox

Подобни продукти:

Samsung DV90T6240LX/S7

Samsung DV90T6240LX/S7

Сушилня Samsung DV90T6240LX/S7, Термопомпа, 9 кг, Клас A+++, AI Control, Quick Dry, Hygiene Care, Optimal Dry, Air Wash, Wifi, Inox