Ревю на влагоуловител Concept OV1000


Concept OV1000 е правилното устройство за вас, ако търсите лесно и бързо ще решение с прекомерната влажност на въздуха във вашият дом. Със своите компактни размери и достъпна цена той би бил чудесен помощник във всеки дом.

Concept OV1000

Concept OV1000

Влагоабсорбатор Concept OV1000, 75 W, Капацитет на резервоара 1.5 л, Peltier технология

 

Прекомерната влажност на въздуха в нашите домове причинява не само щети на нашето имуществото, но също така може да застраши и здравето ни.

По-високата влажност е идеална среда за развитие на мухъл, който може да ни причини здравни усложнения като синузит, бронхит или други респираторни заболявания.

Ако вашето жилище и най-вече баня имат наличие на мухъл, то най-вероятно има висока влажност в тях. Със своето действие този влагоуловител ще бъде вашият идеален помощник в защитата на вашият дом, както и на  вашето здраве.

Този модел е в състояние да улови до 600 милилитра вода на час. След като напълни резервоара си от 1,5 литра, устройството автоматично се изключва. Също така ако резервоарът е поставен неправилно или липсва, червеният светодиод светва при, което уреда престава да работи.

Контролният панел се намира в горната част и има 3 бутона със светодиодни индикатора и е много лесен за използване. 

Можете да избирате между две скорости. Изсушаване при ниска скорост (L) – за райони с по-ниска влажност и високият режим на изсушаване (H) – подходящ за райони с по-висока влажност или за работа през деня.

Благодарение на ниското си ниво на шум (между 37 и 48 dB в зависимост от скоростта), той е подходящ да работи и през нощта.

С този влагоуловител Concept можете да зададете времето, за което уреда да работи. Може да изберете от 4, 8 или 12 часа. Разбира се, има и непрекъснат режим на работа.

Освен това този влагоабсорбатор може да бъде поставено във всяка стая от вашият дом, тъй като има компактни размери и е изключително лесен за пренасяне.

Устройството тежи едва 2.2 килограма и има следните размери: (Ш x В x Д) мм: 174 x 345 x 270.

Основни предимства

 • Работен температурен диапазон: 10 – 40 ° C;
 • Работна влажност: 30 – 95%;
 • Консумирана мощност: 75 W;
 • Капацитет на резервоара: 1,5 л;
 • Скорост на изсушаване: 600 мл / час;
 • Прозрачен резервоар за вода;
 • Таймер за 4, 8 и 12 часа;
 • 2 скорости: 500 мл / 600 мл;
 • Ниво на шум: 37 dB / 48 dB;
 • Реверсивен предпазител срещу прегряване;
 • Автоматично изключване при препълване на резервоара за вода;
 • Светлинен индикатор, който ви предупреждава при препълване на резервоара, неправилното му поставяне или липсата му от уреда;
 • Дължина на кабела: 1.5 м.

Нашето мнение за продукта

Concept OV1000 е много полезно устройство в домове, където влажността е надвишила оптималното ниво, като в същото време е много практичен и лесен за използване. Потребителите, които го използват заявяват, че са доволни от начина, по който вършат работата си и казват, че често я преместват от една стая в друга, за да премахнат излишната влага от няколко стаи. Освен това то не е шумен и има таймер, което е още една полезна функция, която притежава. Ние ви го препоръчваме с увереност най-вече, заради отличното му съотношение между цена и качество. Може да кажем, че този уред е доста силен конкурент дори на най-известните и скъпи марки. 

Concept OV1000

Concept OV1000

Влагоабсорбатор Concept OV1000, 75 W, Капацитет на резервоара 1.5 л, Peltier технология