Ревю на кафеавтомат DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B


DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B е популярен кафеавтомат, който може да прави страхотно кафе, лате и капучино. Ако търсите кафеавтомат с изключително качество на достъпна цена, това може да е уредът, който търсите.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B (Черна)

Кафеавтомат De’Longhi Caffe Magnifica ESAM4000-B, 15 bar, 1450 W, 1.8 л

Основни характеристики

На пръв поглед атрактивният му дизайн, ниската цена и интуитивния и лесен за използване контролен панел ни улесняват да разберем, защо това е един от най-продаваните кафеавтомати в България.

Но все пак един от най-важните въпроси на потребителите е дали тази машина прави хубаво кафе? Продължете да четете нашето ревю, за да разберете това.

Моделът има стандартни размери (Ш х Д х В в см) 28.5 x 37.5 x 36 и би паснал добре на всеки един плот, стига да имате място за него. Освен това се отличава със стилния си дизайн в черен цвят, който го кара да изглежда много по-скъп от колкото е.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Това е модел, който е подходящ за потребители, който се срещат за първи път с такъв уред или просто са си определили по-нисък бюджет. 

Въпреки че няма разширените функции на по-скъпите модели, като автоматична система за разпенване на мляко, той има изненадващ брой опции за персонализиране. Нека да се потопим във функциите по-подробно, за да видим какво може да прави Magnifica.

Една от определящите характеристики на Magnifica е колко лесно се използва. Всички бутони са с едно докосване, а циферблатите също са ясни. След като изберете единично или двойно кафе, машината незабавно стартира цикъла си работа.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Целият процес отнема около 60 секунди от началото до края, включително със смилането на зърната.

Подобно на повечето кафеавтомати с вградена кафемелачка, смилането може да бъде доста шумно, но процесът е бърз, така че не би трябвало да представлява проблем, освен ако не правите кафе късно през нощта.

За да разпените мляко, също е необходимо да активирате функцията с бутон само с едно докосване. Може да регулирате силата на парата, като използвате циферблата поставен от дясно.

Освен това уредът включва дозатор за гореща вода, чрез който може да си приготвяте гореща вода за чай, за предварително затопляне на чаши или за приготвяне на кафе американо.

Един от недостатъците на уредът е, че превключвателят за включване и изключване е на гърба на машината. 

Подобно на повечето кафеавтомати на Delonghi, то и този модел има разнообразни настройки за мелене. Те влияят на размера на смилане. Въпреки че вероятно няма да ви се наложи да коригирате тази функция често, то може да поискате да експериментирате, когато използвате нов вид зърна например, тъй като това може да повлияе на вкуса на кафето.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

В предната част на машината има два циферблата. Първият регулира количеството кафе, което е необходимо, когато имате чаши с различни размери. Вторият регулира силата на кафето.

Вероятно ще трябва да тествате няколко различни настройки, за да намерите своя перфектен вкус, но след като направите това, DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B може постоянно да произвежда отлично кафе за вас.

Машината разполага и с отделение за смляно кафе. Може да превключвате между използването на смляно кафе или отделение за зърна с едно натискане на бутон. Ако предпочитате да пиете кафе без кофеин, то тази функция ще бъде полезна за вас.

Що се отнася до еспресото получено от тази машина – то е отлично. Машината е в състояние да произведе ароматно и вкусно кафе с плътен каймак. Всъщност вкусът съвпада с много по-скъпи кафе машини.

Моделът има високата мощност от 1450 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Освен това с тази машина може да правите разнообразие от млечни напитки, използвайки системата за разпенване на мляко. Това е чудесно за тези, който обичат да пият капучино, лате и лате макиато.

Нужно е обаче да разпенвате млякото ръчно, което е чудесно за получаване на перфектното капучино, тъй като тази машина не включва автоматизирана система за разпенване, като по-скъпи модели на пазара.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Все пак, процесът е много лесен и вярваме, че всеки може да направи капучино с прекрасен вкус.

Едно от най-често срещаните оплаквания за кафеавтоматите е, че се почистват трудно. Това е така, защото често има повече подвижни части от другите видове машини.

Magnifica 4000.b е създадена така, че да улесни почистването възможно най-много, със системата за създаване на млечна пяна, която е лесен за отстраняване.

Трябва да почиствате системата след всяка употреба, но за щастие това също е лесно и не отнема много време. Други компоненти трябва да се почистват на всеки четири седмици, а тавата за капки има индикатор, който да показва кога трябва да бъде изпразнен.

Уредите за приготвяне на кафе са често срещано място за натрупване на котлен камък, така че Delonghi Esam 4000.b б има автоматичен цикъл на изплакване. Той се изпълнява всеки път, когато включите и изключите машината.

Delonghi Esam 4000.b се предлага с термоблокова система. Това кара машината да загрява само необходимото количество вода за следващата ви порция кафе, което значително намалява времето за загряване.

На машината има еко бутон за пестене на енергия. Той може да бъде деактивирано по всяко време, но е полезна функция за минимизиране на енергийните разходи. Моделът също е оценен като „А“ за консумация на енергия.

Секция в горната част на машината е подгряваща се, а това е чудесно, ако искате предварително да загреете вашата чаша.

Резервоарът за вода има капацитет от 1.8 литър и е подходящ за приготвяне на няколко чаши кафе.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър, който и е достатъчен, за да позволи лесно инсталиране на уреда навсякъде.

Нашето мнение за продукта

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B е отличен избор за вас, ако търсите достъпен и надежден модел, доказал се във времето. Той прави еспресо и се предлага с достатъчно възможности за персонализиране, за да приготвите идеалното кафе за вас. Относително ниската му цена и лесен начин за използване дизайн го превръщат в една от най-купуваните кафеавтомати сред потребителите.

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B (Черна)

Кафеавтомат De’Longhi Caffe Magnifica ESAM4000-B, 15 bar, 1450 W, 1.8 л