Ревю на еспресо машина DeLonghi Distinta ECI 341 BK


DeLonghi Distinta ECI 341 BK е идеалната еспресо машината за вас, ако искате всяка сутрин да се наслаждавате на перфектно кафе в офиса или у дома.

DeLonghi Distinta ECI 341 BK

DeLonghi Distinta ECI 341 BK (Черен/Инокс)

Еспресо машина DeLonghi Distinta ECI 341, Ръчна, 1100 W, 15 бара, Cappuccino System, Черна

DeLonghi Distinta ECI341 CP

DeLonghi Distinta ECI 341 CP (Инокс/Бронз)

Еспресо машина DeLonghi Distinta ECI341CP, 15 bar, 1100 w, Ръчна капучино система, Инокс/Бронз

Основни характеристики

На външен вид тази кафе машина всъщност изглежда доста добре, а освен това може да я закупите в два цветови нюанса – в черен или бронзов цвят.

Тези приятни комбинации с включените хромирани елементи от неръждаема стомана се съчетава добре, създавайки гладко и топло усещане за този приятен за окото малък уред.

Тази еспресо машина има стандартни размер с (Ш х Д х В) 19,7 х 31 х 32,2 см, с които ще седи добре в малки до средно големи кухни.

Ако търсите простота, тогава тази кафе машина може да ви хареса. Тя има ключ за включване и изключване, който ще активира 2-те светлини индикатора отпред. Един от тях ви казва, че машината е включена, а другият ще се превърне от червено в зелено, за да ви уведоми, че е готова за използване.

След като получите зелена светлина, това означава, че котелът е до правилната температура за извличане на кафе, но се препоръчва да изкарате малко вода през портафилтърът без никакво кафе в него и в чашата, която ще използвате, за да пиете напитката си.

По този начин загрявате всичко до правилната температура и избягвате охлаждането на кафето от студената чаша.

Освен това няма нужда да се притеснявате, че ще забравите да изключите уреда след употреба, тъй като той автоматично ще се изключи след около 30 минути без да бъде използван.

Машината идва с три филтъра. – един за единично кафе, друг за двойно и много плитък за кафе с филтър.

Нашата гледна точка е, че ако купувате еспресо машина, трябва да се придържате към прясно смлени зърна на кафе за възможно най-добрия вкус.

След като кафето влезе и портафилтърът е на мястото си, просто завъртете циферблата отпред наляво и кафе ще започне да се приготвя. Когато имате достатъчно кафе в чашата, завъртете циферблата обратно и е готов.

Съвет: Тъй като това не е автоматична кафе машина, следете цвета на кафето, когато излиза. Когато цветът започне да става по-светъл, тогава трябва да спрете, в противен случай вкусът ще бъде влошен.

За да направите пара за капучино или лате, просто завъртете циферблата отпред надясно и когато светне бутонът ок, завъртете циферблата отгоре на машината, за да загреете млякото си в кремообразна пяна

За съжаление, размерът на чаша, която може да бъде поставена под изхода за кафе, е малко ограничен от към височина, така че ако искате да си направите напитка подхождаща си с висока чаша – например лате, първо ще трябва да използвате малка чаша за направата на кафето и да я прилеете в по-голяма след това.

Резервоарът за вода е проектиран така, че да пасва идеално в задната част на машината, но ще трябва да насочите главата си точно отзад, за да видите дали е празен, тъй като всъщност не се вижда от двете страни или фронтално погледнато.

Той също така е със сравнително малък капацитет то 1 литър, така че ще трябва да го пълните малко по-често от други машини.

Помпата от 15 бара ще направи хубава чаша кафе и ако следвате съветите по-горе за предварително загряване на чашата и проверка на цвета на кафето, то тогава ще се насладите наистина на много добро кафе.

DeLonghi Distinta ECI 341 BK прави наистина ароматно и вкусно еспресо с първоначална лека киселинност, която бързо се развива в богат и карамелен сладък вкус. Като цяло това е добре балансиран удар.

Нашето мнение за продукта

Инвестицията в тази кафемашина Delonghi е много добра в дългосрочен план, особено защото можете да имате любимото си кафе по всяко време, без да се налага да го купувате отвън и да правите компромис с качеството. Моделът притежава елегантен дизайн в черен или бронзов цвят с иноксови детайли и е с премиум изработка. Освен това тази кафемашина Delonghi притежава всички основни функции за приготвянето на перфектната чаша кафе, а цената ѝ през промоционалните периоди е много изкусителна. 

DeLonghi Distinta ECI 341 BK

DeLonghi Distinta ECI 341 BK (Черен/Инокс)

Еспресо машина DeLonghi Distinta ECI 341, Ръчна, 1100 W, 15 бара, Cappuccino System, Черна

DeLonghi Distinta ECI341 CP

DeLonghi Distinta ECI 341 CP (Инокс/Бронз)

Еспресо машина DeLonghi Distinta ECI341CP, 15 bar, 1100 w, Ръчна капучино система, Инокс/Бронз