Ревю на еспресо машина DeLonghi EC221.B


DeLonghi EC221.B е примерът за това, че дори и с нисък бюджет може да се наслаждавате на чаша страхотно кафе всяка сутрин. Това в момента е едно от най-изгодните предложения на пазара за еспресо машини, което заслужава вашето внимание.

Основни характеристики

Този модел еспресо машина Delonghi има голям брой „клонинги“ – различни имена, под които тази машина се продава на различни пазари.

Той се предлага на пазара като Delonghi EC190, EC191, EC201, EC220, но това, което трябва да знаете, е, че всички тези модели са едни и същи машини в техническо отношение, но само с минимални визуални разлики.

DeLonghi EC221.B

Моделът има компактни размери и би паснал добре във всяка една кухня, освен това се отличава и стилния си дизайн с хубава комбинация от различни цветове, сред които може да избирате – черен, син, червен или бял със сребристи елементи.

Размерите на DeLonghi EC221.B са (Ш x Д x В) 240 x 270 x 305 мм, а теглото е от само 3.3 кг.

От DeLonghi са вградили тампера директно в машината, което означава, че никога няма да го загубите, но все пак не е от най-функционалното им хрумване и ние предпочитаме наличието на отделен тампер.

Използването на еспресо машината не може да бъде по-лесно от това. Циферблатът ви позволява да изберете между това да загреете машината до температура на гореща вода или пара, а индикаторната лампа ви информира кога машината е готова.

DeLonghi EC221.B

Моделът има високата мощност от 1100 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето. Нагревателят е от висококачествена неръждаема стомана и е високо устойчив във времето.

При приготвянето може да очаквате обилно количество каймак, независимо, че машината е толкова евтина. Това отчасти се дължи на вграденото устройство за крема на ръкохватката, което е проектирано да подобри наливането и да ви даде професионално изглеждащо кафе.

DeLonghi EC221.B

При внимателен оглед каймакът не е лош, с червеникаво-кафяв вид и достатъчна дебелина. Въпреки това, когато кафето се излива то няма съвсем гладка и мазна текстура, която бихме искали. Измервайки температурата, открихме, че кафето е 68 C, което е малко горещо.

На вкус еспресото има намек на горчивина, но е малко слабо с леко воден вкус. Не е най-богатото еспресо, което бихме очаквали, но все пак това зависи много от кафето, което ще използвате, а и от това как сте свикнали да го пиете. 

Също така направихме и лате, използвайки системата за млечна пяна. Изненадващо, за такава евтина машина отгоре има ръчна система, така че можете да контролирате потока пара, за да помогнете за регулирането на вида мляко, което искате.

DeLonghi EC221.B

За съжаление дюзата за пара е къса, което означава, че не може да се вкара дълбоко в млякото. Въпреки че млякото се нагрява относително бързо, това означава, че ще получите достатъчно пяна.

Има място за чаши с височина до 90 мм, въпреки че вероятно можете да вземете малко по-високи чаши, ако ги наклоните под тях. Това би трябвало да означава, че можете да използвате и по-високите ви чаши, което е особено удобно, ако искате да си направите по-дълги напитка, като например лате.

DeLonghi EC221.B

Поддръжката на тази машина е доста лесна, с 1 литра резервоар за вода отзад, който можете лесно да извадите, за да напълните с вода, то може да го направите и ако не го вадите.

DeLonghi EC221.B е снабдена с подвижна тава, за да може да се почиства много по-лесно. 

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 20 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Нашето мнение за продукта

Инвестицията в DeLonghi EC221.B е много добра в дългосрочен план, особено защото можете да имате любимото си кафе по всяко време, без да се налага да го купувате отвън и да правите компромис с качеството. Delonghi е световен лидер в производството на кафемашини, а този модел е подходящ за тези клиенти, които не са склонни да отделят много пари за такъв уред, но все пак искат да се насладят на качествено кафене, използвайки тази машина.

DeLonghi EC221.B

DeLonghi EC221.B (Черен)

Еспресо машина DeLonghi EC221.B, 15 bar, 1100 W, Ръчна капучино система

DeLonghi EC221.W

DeLonghi EC221.W (Бял)

Еспресо машина DeLonghi EC221.W, 15 bar, 1100 W, Ръчна капучино система

DeLonghi EC221.R

DeLonghi EC221.R (Червен)

Еспресо машина DeLonghi EC221.R, 15 bar, 1100 W

DeLonghi EC191CD

DeLonghi EC191CD (Син)

Еспресо машина DeLonghi EC191CD, 15 bar, 1100 W, Ръчна капучино система