Преглед на електрически косачки Steinhaus

Електрически косачки Steinhaus са добър избор за вас, ако търсите такъв уред, който да е перфектния помощник при всяко косене на вашата градина, при това на много достъпна цена.

Водоструйки Steinhaus

Електрически косачки Steinhaus

Преглед на всички електрически косачки Steinhaus – модели, спецификации и цени, всичко, което трябва да знаете.

Всеки двор заслужава добре поддържана морава, където може да се отпуснете със семейството и приятелите ви през летните дни.

Но за да изглежда тревата безупречна, ще трябва да я косите през определено време, дейност, която може да отнеме доста време и нерви, ако нямате високоефективна косачка за трева.

Марката Steinhaus е доказана със своите качествени и надеждни уреди във всички категории уреди за поддържане на дома. Тя е еквивалент за машини и инструменти, достъпни за всеки!

Независимо дали искате да изградите, подобрите или поправите, Steinhaus разполага с широка гама от машини и инструменти, предназначени да ви помогнат успешно да завършите всяко начинание.

Въпреки че има няколко типа косачки за трева, то тези с електрическо захранване са най-ефективни и лесни за използване като цяло.

Разбира се този тип косачки имат някои недостатъци, като например захранващия кабел, който може да ви причини неудобство или по-ниската мощност на двигателя в сравнение с бензиновите двигатели, но преобладават предимствата, които са следните:

  • Достъпна цена – електрическите косачки за косене на трева имат по-ниски цени в сравнение с тези, задвижвани от бензин;
  • Лесен за използване – тези уреди са лесни за сглобяване и стартиране и могат да се използват дори от хора с по-малък опит;
  • Не изисква поддръжка – бензиновите косачки за косене на трева изискват редовно зареждане с бензин и масло, но също така и проверка за обслужване след определен период на употреба, което не е така при електрическите им събратя;
  • Компактен размер и ниско тегло – тъй като нямат голям двигател и резервоар, теглото на електрическите косачки е много по-ниско в сравнение с бензиновите, което ги прави много по-лесни за работа;
  • Не замърсява околната среда – електрическите косачки са по-ефективни и не замърсяват околната среда;

За да ви помогнем да изберете правилната косачка за вашия двор или градина, ето най-важните спецификации, които трябва да имате предвид, когато купувате такава машина:

  • Мощност на двигателя – мощността на мотора влияе върху скоростта на движение и косене на косачката. По-мощния мотор ще ви помогне да косите тревата по-бързо и лесно, дори ако земята има наклон. Най-базовата електрическа косачка Steinhaus има мощност 1200 W, а най-мощната е с 1800 W.
  • Ширина и височина на косене – ако ширината на косене е фиксирана и допринася за по-бързото косене на тревата, височината на косене на тревата може да бъде избрана през повечето време от наличните 3-6 степени в зависимост от модела. Това ви позволява да косите тревата в различни височини в зависимост от излагането на земята на слънце или от сезона.
  • Обемът на торбата за събиране – колкото по-голяма е торбата за събиране, толкова по-рядко ще трябва да спирате, за да я изпразните. Обикновено обемът на коша за събиране при тази марка варира от 30 до 35 литра, което е подходящ за по-малки площи, тъй като се предполага че обемите от 50-60 литра за средни и големи тревни площи.
  • Дължина на захранващия кабел – разстоянието, до което може да използвате косачката, зависи от дължината на захранващия кабел. Ако обаче имате по-голяма градина, може да си закупите специален удължителен кабел със защита и заземяване, който може да се използва в райони с по-висока влажност.
  • Ниво на шум – електрическите косачки за трева Stainhaus имат ниво на шум, което варира между 80 и 100 dB, така че ако шумът ви се стори прекалено силен е необходимо да си закупите специални слушалки, които могат да бъдат закупени от специализирани магазини.

От Stainhaus предлагат няколко различни модела с различни характеристики, които биха били паснали на по-голяма част от потребителите спрямо техните нужди.

Steinhaus PRO-ELM18

Steinhaus PRO-ELM18

Електрическа косачка за трева Steinhaus PRO-ELM18, 1800W, 40 см

Тази косачка се захранва от мощен двигател с 1800 W и има работна ширина 40 см, идеална е за средни по капацитет градински зони.

Машината има регулируема височина на рязане. В зависимост от ситуацията, височина на рязане може да се регулира в 5 стъпки: 25 мм, 38 мм, 51 мм, 65 мм и 75 мм, лесно, без прекалено много усилия или ползване на отделни инструменти.

Разполага с острие от неръждаема стомана и има максимална скорост от 3200 оборота в минута. Това е достатъчно, за да покрие площ от 1250 квадратни метра.

Steinhaus PRO-ELM14

Steinhaus PRO-ELM14

Електрическа косачка Steinhaus PRO-ELM14, 1400W, 37 cм

Тази косачка се захранва от мощен двигател с 1400 W и има работна ширина 37 см, идеална е за средни по капацитет градински зони.

Машината има регулируема височина на рязане. В зависимост от ситуацията, височина на рязане може да се регулира в 5 стъпки: 25 мм, 38 мм, 51 мм, 65 мм и 75 мм, лесно, без прекалено много усилия или ползване на отделни инструменти.

Разполага с острие от неръждаема стомана и има максимална скорост от 3500 оборота в минута. Това е достатъчно, за да покрие площ от 1000 квадратни метра.

Steinhaus Start PRO-ELM12

Steinhaus Start PRO-ELM12

Електрическа косачка Steinhaus Start PRO-ELM12, 32 cм

Тази косачка се захранва от мощен двигател с 1100 W и има работна ширина 32 см, идеална е за средни по капацитет градински зони.

Машината има регулируема височина на рязане. В зависимост от ситуацията, височина на рязане може да се регулира в 5 стъпки: 25 мм, 38 мм, 51 мм, 65 мм и 75 мм, лесно, без прекалено много усилия или ползване на отделни инструменти.

Разполага с острие от неръждаема стомана и има максимална скорост от 3300 оборота в минута. Това е достатъчно, за да покрие площ от 350 квадратни метра.