Ревю на робот прахосмукачка Roborock S7

Без изненада Roborock S7 ни впечатлява толкова, колкото и предишните модели на компаниятаRoborock. Това е първокласен робот прахосмукачка с иновативна функция за откриване на килими.

Roborock S7

Roborock S7 (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock S7, WiFi, 68W, Прахосмукачка и моп, Навигация LiDar, Сензори с ултразвук, Интензивно звуково измиване, 5200mAh, Всмукателна мощност 2500 Pa, Контейнер за прах 470 мл, Контейнер за вода 300 мл, Бял

Roborock S7

Roborock S7 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock S7, WiFi, 68W, Прахосмукачка и моп, Навигация LiDar, Сензори с ултразвук, 5200mAh, Контейнер за прах 470 мл, Контейнер за вода 300 мл, 2500 Pa, Черен

Roborock S7 идва в обемиста кутия, като съдържанието му е добре опаковано, а вътре освен робота ще намерите и докинг станцията, заедно със захранващият кабел. Също така в комплекта е включена една микрофибърна кърпа и скоба за мопа, заедно с резервоара за вода.

Това са допълнителни екстри, които не е необходимо да бъдат монтирани постоянно при всяко почистване.

Също така в кутията има ръководство за потребителя и ръководство за подпомагане при свързването на Roborock S7 и избраното от вас мобилно приложение към вашата домашна мрежа.

Основно характеристики

През последните години наблюдаваме изключителен напредък в подобряване на технологиите при роботизираните прахосмукачки и един от виновниците е именно китайският гигант в производството на тези уреди Roborock (дъщерна фирма на гиганта Xiaomi).

Най-новата прогресия при почистването се намира имено при модела S7, който когато разпознае килим повдига мопа си и продължава да засмуква замърсяванията, без да спира почистването.

Също така мопът включва няколко настройки, включително: автоматично повдигане, избягване на килими или непрекъснато почистване с измиване.

По същество S7 има не толкова големи промени в дизайна си от предходните модели, но и е по-умел в почистването.

Roborock S7 се предлага в черно или бяло, с размери с диаметър от 35 см и височина от 9,65 см и тегло 4,7 кг.

Моторът с мощност 68 W осигурява всмукателна мощност 2500Pa, като мръсотията и прахът се депонират в контейнер с вместимост 470 мл.

Контейнерът за отпадъци трябва да се премахва и почиства ръчно, освен ако не купите Dock за автоматично изпразване на Roborock, с който тази система е съвместима, но не е налична към момента на прегледа. Включеният резервоар за вода е 300 мл.

Времето за работа без включена функция за почистване с моп е до максимум 180 минути благодарение на батерията от 5200mAh, която трябва да покрие над 300 квадратни метра. Пълното му зареждането отнема около шест часа.

S7 има функция за пресичане на препятствия до 2 см, достатъчна да мине през по-ниски килими или изтривалки. Шест сензора предотвратяват падането на робота по стълбите. Други хардуерни функции включват плаваща гумена четка, която се отделя с за цели на поддръжка и странична четка и брони.

Използвайки ултразвуков сензор, уредът разпознава килими бързо и точно, а благодарение на звуковата си технология Roborock S7 извършва дълбоко и ефективно почистване. Освен това по-голямо налягане на мопа до 600 гр осигурява равномерно почистване на всички повърхности у дома, а динамичния Z-образен модел на почистване и автоматично повдигащ се моп, превръщат S7 в потенциално най-добрата робот прахосмукачка за почистване на вашият дом.

От страна на софтуера, Roborock S7 има високо прецизно картографиране в реално време, персонализирано почистване на помещения, до четири нива на картографиране, автоматично разпознаване на стаи с имена и индивидуално почистване на стаи и зони.

За безопасност Roborock S7 има функция за заключване за деца, предотвратяваща играта на малките пръсти с бутоните и иницииране на нежелани почиствания.

Различните компоненти на Roborock S7 могат да бъдат почистени и заменени. В ръководството за потребителя са предоставени различни съвети за почистване, включително поддържане на контактите на зарядното устройство и почистването и премахване на космите от колелата и четките. Междувременно основното устройство трябва да се избърсва редовно с леко влажна кърпа.

Възможно е да направите замяна на контейнерът, резервоарът за вода или четките, ако се повредят. Те също могат да бъдат премахнати и почиствани, както и филтърът за прах. Може също така да си купите допълнителни мопове, което е по-практично.

За да ви помогне да се грижите за поддръжката, приложението Roborock ви показва състоянието на компонентите. Това ви помага да определите кога се нуждаят от подмяна или почистване.

Когато всичко е разопаковано, докът трябва да бъде поставен в подходяща зона, включен и Roborock S7 поставен върху него за зареждане. Намирането на правилното място за док е трудно, особено в по-малките домове. Устройствата трябва да бъдат поставени с достатъчно място от двете страни, така че докът и прахосмукачката да могат да се свързват без проблеми.

През годините приложението Roborock се промени значително, което го прави много по-лесно за използване от всякога. Почти всички функции са забележимо надградени, от основния интерфейс и менютата до екрана за картографиране.

Синхронизирането с приложението изисква свързване към съответната мрежа и следване на стъпките за добавяне на дока към същата мрежа. Това е просто и вероятно би трябвало да проработи при първия или втория опит. След като се свържете, може да използвате приложението за дистанционно управление на Roborock S7. Обърнете внимание, че няма IR дистанционно управление или друг начин за взаимодействие с устройството, освен чрез приложението на вашият смартфон.

Първото почистване на Roborock S7 отнема малко време, докато картографира района. Колко време ще отнеме зависи от това колко точно искате да го картографира, както и от площта на вашия имот. Този модел може да съхранява карти за до четири нива на вашия имот, което го прави особено полезен, ако живеете в къща например, въпреки че, разбира се, ще трябва да го преместите ръчно между етажите.

С първоначалното картографиране и завършеното почистване може да използвате Roborock S7 чрез приложението за почистване на определени зони или стаи. За всяка стая също могат да бъдат зададени различни настройки. Така че, може да го инструктирате да почисти някоя от стаите ви на ниски настройки и кухнята с моп с пълна интензивност.

Заслужава да се отбележи, че на този етап робот-прахосмукачките Roborock не изискват никакви специални ленти за зониране, за да се предотврати достъпът до нежелани зони. Зонирането става възможно чрез интелигентно картографиране и чрез избиране на конкретна област от картата и натискане на бутона почистване. Междувременно в приложението могат да бъдат обозначени отделни стаи, така че Roborock S7 може да заобиколи няколко врати, за да почисти и почисти една стая по ваша команда.

Технологията за ултразвуково разпознаване на килими VibraRise помага на Roborock S7 да прави разлика между твърди подове и килими, като съответно регулира мощността си. Това разпознаване също е жизненоважно за успешно почистване с монтирана приставка за моп.

Настройването на мопа е лесна процедура, като кърпата за моп се плъзга в монтажната скоба, където се закрепва с ленти от закопчалки с кука. Като отделите няколко минути внимание на монтажната скоба, може да видите, че има панел, който трепти (до 3000 пъти в минута), докато почиства.

Със скобата, монтирана в Roborock, резервоарът за вода може да се напълни и постави отгоре. И двете устройства са в задната част на прахосмукачката, като водата е насочена към кърпата за почистване отдолу.

Но за роботизирана прахосмукачка, която подчертава напредъка на своята технология за почистване, Roborock S7 има ключов недостатък – има само един моп. Като оставим това настрана, изглежда, че върши добра работа.

Тестването на мопа показа, че най-интензивните настройки вършат работата при почистването на изсъхнало сладко върху ламинат, което може да се счита за успех.

Тъй като комплектът включва само една кърпа за почистване, ще трябва да изчакате, докато изперете мопът, преди да почистите отново.

Ако има недостатък при почистването, това е, че Roborock S7 не може да почиства в ъглите или по ръбовете на пода.

Нашето мнение за продукта

Тази робот прахосмукачка се чувства добре направена, маневрира ефективно, издържа дълго време с едно зареждане и има широк спектър от функции за автоматизация. Също така осигурява отлична производителност на теърди подове и се предлага с иновативно приспособление за почистване на килими. Нашето мнение е, че този робот прахосмукачка върши страхотна работа при почистването на всеки твърд под, но дори и килим. Освен това множе да се възползвате от множестовто персонализирани настройки в приложението за най-добър ефект.

Roborock S7

Roborock S7 (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock S7, WiFi, 68W, Прахосмукачка и моп, Навигация LiDar, Сензори с ултразвук, Интензивно звуково измиване, 5200mAh, Всмукателна мощност 2500 Pa, Контейнер за прах 470 мл, Контейнер за вода 300 мл, Бял

Roborock S7

Roborock S7 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock S7, WiFi, 68W, Прахосмукачка и моп, Навигация LiDar, Сензори с ултразвук, 5200mAh, Контейнер за прах 470 мл, Контейнер за вода 300 мл, 2500 Pa, Черен

Подобни продукти:

Roborock S7 plus

Roborock S7 plus (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock S7 plus, WiFi, Навигация LiDar, Моп, 2500 Pa, 68W, Съд за прах 470 мл, Съд за вода 300 мл, Sonic vibration mopping, + Интелигентна станция за автоматично изпразване Roborock Onyx, Антибактериална торбичка и HEPA филтър, Бял

Roborock S7 plus

Roborock S7 plus (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock S7 plus, WiFi, Навигация LiDar, Моп, 2500 Pa, 68W, Съд за прах 470 мл, Съд за вода 300 мл, Sonic vibration mopping, + Интелигентна станция за автоматично изпразване Roborock Onyx, Антибактериална торбичка и HEPA филтър, Черен