Ревю на кафеавтомат Gaggia Naviglio Blk

Gaggia Naviglio Blk е чудесен избор за вас, ако търсите автоматична кафемашина, която е проектирана и произведена в Италия, което значи, че прави страхотно кафе.

Gaggia Naviglio Blk

Gaggia Naviglio Blk (Черен)

Кафеавтомат Gaggia Naviglio Blk, 15 bar, 1850 W, 1.5 л, Черен

Ръчните еспресо машини обикновено дават най-добри резултати при приготвянето на кафе, но изискват и най-много усилия. На другият полюс са напълно автоматичните кафемашини, които сами смилат зърна и правят всичко вместо вас, при което напълно ни премахват от процеса на приготвяне на кафе.

Добра алтернатива е машина за автоматично приготвяне на кафе, като Gaggia Naviglio, която автоматично смила кафените зърна със своята керамична мелачка и приготвя еспресо, но има ръчен пенообразувател на мляко, така че все още може да се изживеете като бариста като направите любимото си лате или капучино, както ви харесва.

Въпреки че този модел кафеавтомат е от базовото ниво на италианския производител Gaggia, той все пак е направен много добре и има здрава конструкция.

Външният му дизайн не е от най-впечатляващите, тъй като той е изграден изцяло от черна пластмаса, но все пак би седял елегантно и ненатрапчиво на всеки кухненски плот.

Освен това този уред е проектиран изключително добре, тъй като всичко важно е достъпно в предната част на кафемашината, включително резервоара за кафето на зърна и резервоара за вода, който се издърпва.

Уредът позволява да използвате специален филтър към резервоара за вода, който препоръчваме използвате, за да предотвратите натрупването на варовик, но в коплектът няма такъв, а трябва да бъде закупен отделно.

Това е една от най-лесните кафеавтомати, който може да използвате, за да приготвите кафето по ваш вкус.

Първото нещо, което трябва да направите е да изсипите кафе на зърна в резервоара отгоре, който може да поеме около 250 грама наведнъж. След това трябва да напълните резервоара за вода. И накрая просто трябва да включите машината в захранването и да изчакате кафемашината да загрее.

След това трябва просто да избирате между чаша еспресо или по-дълго кафе, а ако искате две напитки, може да натиснете бутона за две чаши. След натискане на съответния бутон машината се задейства, смила зърната и започва да приготвя напитките.

Първата ви чаша еспресо може да не бъде по вашият вкус, но Naviglio има някои налични настройки, които ви позволяват да регулирате размера на смилане и ръчно да изберете предпочитаната сила на кафето.

Размерът на смилането винаги е първото място, от което трябва да започнете, когато става въпрос за фина настройка на вкуса.

По-финото смилане позволява на кафето да се компресира повече, увеличавайки силата и горчивината. От друга страна по-едрото смилане позволява на водата да преминава бързо, което прави кафето по-слабо и по-воднисто.

Отпред има и циферблат за сила на кафе, който ви позволява ръчно да зададете колко силно искате кафето си.

След като направите необходимите настройки по ваш вкус, сме сигурни, че еспресото, което бъде направено ще бъде много добро.

Дългото кафе също се получава изключително добре и машината ще ви приготви приятно горещо кафе. Ако установите, че кафето не е достатъчно дълго, може да отмените настройката по подразбиране, така че автомата да направи още по-дълго кафе, или може да използвате бутона за гореща вода.

Ако искате да разпените мляко и да направите различни стилове млечни напитки, трябва да използвате ръчната система за пара. Тъй като тази машина има един котел, на Naviglio е необходимо малко време, за да достигне температура на пара.

Може да ви отнеме малко практика с тази система, за да получите най-добрият резултат пухкаво мляко, което искате.

За щастие поддръжката на Gaggia Naviglio е лесна няма да имате проблем с нея. Необходимо е да изпразвате чекмеджето за утайка от кафе и тавата за оттичане, когато са пълни. Препоръчвам да ги почиствате редовно, за да предотвратите натрупването на мухъл и неприятни миризми.

Целият блок за приготвяне може също да бъде свален от машината, като следвате ясните инструкции в ръководството и се препоръчва това да се прави веднъж месечно.

Също така е добре да премахнете котления камък, когато предупредителната лампа светне и това става лесно, като следвате простите инструкции и използвате правилния препарат за отстраняване на котлен камък и специален режим за отстраняване на котлен камък.

Все пак уредът има и няколко недостатъка, които забелязахме по време на тестването. Като за начало, бутонът за захранване мига в червено, когато машината е изключена, което е доста досадно.

Naviglio също е доста шумен при работа, но все пак това не е краят на света, но това може да не е най-добрият избор за вас, ако имате нужда от тиха машина.

Също така си струва да се отбележи, че машината има резервоар за вода от 1,5 литра, който се изпразва доста бързо.

Това, разбира се, зависи колко често ще правите кафе, но ако правите средно по едно кафе на ден то ще пълните резервоара приблизително два или три пъти в седмицата.

Това до голяма степен се дължи на процеса на почистване, който Naviglio извършва при включване и изключване на машината. От една страна процеса на поддържа, който използва водата е полезен за уреда, но затова трябва редовно да проверявате нивото на уреда, за да не остава без вода по време на работа.

Нашето мнение за продукта

Gaggia Naviglio Blk в отличен кафеавтомат проектиран и произведен в Италия, при това се предлага на много достъпна цена. Машината прави много добро еспресо и е лесна за използване, което го прави отлична стойност. Независимо дали преминавате от ръчна машина или просто избирате първият си кафеавтомат, то това е чудесен избор. Това е отлична машина за парите си, осигуряваща просто, но изключително ефективно изживяване. Може да няма разширени функции на по-премиум моделите, но има всичко необходимо, от което бихте се нуждаели.

Gaggia Naviglio Blk

Gaggia Naviglio Blk (Черен)

Кафеавтомат Gaggia Naviglio Blk, 15 bar, 1850 W, 1.5 л, Черен