Ревю на вертикална прахосмукачка XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10

XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10 е може би една от най-добрата безжична прахосмукачки, пуснати на пазара от Xiaomi. Pro G10 има няколко силни страни, които подкрепят горната ни теза: тази прахосмукачка притежава цифров мотор, способен да достигне 125 000 оборота в минута, подпомаган от 12-циклоновият дизайн, който е способен да отделя малки частици прах от въздуха, а батерията със 7 клетки и 3000 mAh е способна да осигури до 60 минути автономия и освен това комплекта включва множество полезни аксесоари.

XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10

XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10

Вертикална прахосмукачка XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10, 3 скорости, 150W, 25.2 V, Батерия 3000 Mah, Работа на батерия до 65 мин.

Обикновените прахосмукачки претърпяха безспорна еволюция през последните години. Една от основните промени е премахването на досадните кабели и преминаването към устройства, които са добре проектирани и дори красиви като дизайн, който може да се интегрира перфектно във всеки дом.

Mi Vacuum Cleaner PRO G10 е едно от най-новите попълнения на китайския гигант, който има в портфолиото си огромно разнообразие от умни джаджи и смартфони, така и множество устройства, предназначени за ежедневно почистване на дома.

Това е прахосмукачка от вертикален тип, която идва на помощ на потребители, които изпитват затруднения при навеждане. В същото време е надежден приятел за почистване на тесни пространства – където класическата прахосмукачки не биха се справили.

Тази прахосмукачка работи на базата на акумулаторна батерия, която предлага автономия на работа до 65 минути в автоматичен режим и има време за зареждане от 3,5 часа.

Цифровият мотор се върти със скорост до 125 000 оборота в минута, осигурявайки много висока мощност на засмукване.

Размерите на уреда са 25,6 см дълбочина, 21,4 см ширина и 128,6 см височина, като той тежи 3,7 кг и се предлага само в бяло. 

Мощността на засмукване е 150W, захранващото напрежение е 25,2 волта, нивото на шума е 79 dB (изключително ниско – можете да прахосмукавате дори през нощта), а капацитетът за събиране в резервоара за боклук е 0,6 литра.

Основни характеристики

XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10 има малък TFT дисплея поставен отзад. Той ви позволява да преглеждате различна информация, включително избрания режим на почистване (Еко, турбо режим или автоматичен) и оставащата автономия.

За разлика от някои конкуренти, оставащите минути за почистване не са посочени, но лентата променя цвета си, когато батерията се изтощи. Въпреки всичко, това е добра индикация, за да знаете колко време ви остава да изчистите, преди батерията да се изтощи напълно. Менютата могат да бъдат конфигурирани на 11 езика, но за съжаление българският не е включен.

Сглобяването на отделните аксесори и свързването им към основата става много лесно, а материалите и качеството на изработка е на отлично ниво.

Бялата пластмаса, от която е направена прахосмукачката Xiaomi Pro G10, дава приятно усещане за издръжливост, но като упрек бихме казали, че предпочитаме да има по-голямо захващане на дръжката.

Резервоарът е с вместимост 0,6 литра, което е в съответствие с повечето устройства от този тип на пазара. HEPA филтърът, способен да улавя дори частици до 0,3 микрометра, като освен това той може да се сваля и да се пере, за да се гарантира дългият му живот.

Тази прахосмукачка Xiaomi предлага функция както за сухо почистване, така и за мокро измиване на пода – перфектна за всякакъв вид повърхност.

Какво включва пакета

В опаковката има различни аксесоари, включително два накрайника за почистване на трудно достъпни места и повърхности, мини четка за почистване на тапицерия и матраци и докинг станция за позициониране върху стена с възможност за едновременно зареждане на две батерии (втората се закупува отделно).

Многоповърхностната четка за под е оборудвана с технологията Smart Torque и система против увиване. Първата технология автоматично разпознава различните видове подови настилки като: твърд под, килими и съответно автоматично регулира всмукателната мощност.

Например, когато преминаваме през най-упоритите замърсявания или килими, прахосмукачката увеличава скоростта, за да направи почистването по-ефективно.

Системата против увиване се състои от V-образният дизайн на четката, чиято задача е да елиминира всякакви заплитане на коса, което улеснява поддръжката ѝ.

Освен това в комплекта е включен аксесоар, който позволява миенето с парцал на подове, което работи по много подобен начин на технологиите, които са интегрирани в някои робот прахосмукачки.

За жалост не е възможно регулирането на потокът на водата, които напоява малката кърпа. Този аксесоар е удобен за използване, ако разполагате с малко време или искате да почистите по-малка повърхност.

Тръбата за удължение е изработена от алуминий с изящно сиво покритие. Резервоарът се изпразва чрез щракване върху специалното освобождаване, разположено в долната част, което отваря отделението, за да падне прахът.

Това е доста проста система, която не изисква да премахвате монтираните аксесоари.

Производителност

От страна на производителността PRO G10 не отстъпва по точки на своите конкуренти. Цифровият мотор, подпомаган от 12 циклоновият дизайн позволява много висока максимална мощност за почистване на всякакви повърхности, при това само за няколко минавания.

Препоръчваме ви да използвате стандартния (автоматичен) режим при ежедневна употреба, тъй като той ви позволява да постигнете най-добрия компромис между почистване и автономност.

Тази прахосмукачка Xiaomi може да работи за около 60 минути в Eco режим или 10 минути в максимален.

Автоматичният режим в реално използване позволява времетраене между 30 и 40 минути, в зависимост от повърхностите и условията на използване – повече от достатъчно за апартамент с площ от около 120 квадратни метра.

Пълното зареждане на батерията отнема около 3,5 часа, два часа по-малко от Dyson V11.

Батерията може също да бъде извадена чрез бутон и заменена с резервна, която препоръчваме да закупите в случай, че имате килими или жилище на повече етажа.

Теглото на двигателя и резервоара е малко под 1,7 килограма и не надвишава 2,5 килограма с удължителна тръба и многоповърхностна четка.

Това прави използването на прахосмукачката доста лесно, особено когато трябва да достигнете трудни или високи точки.

Ергономичността се улеснява и от бутона, който ви позволява да активирате непрекъснат режим. По този начин може да не държите спусъка натиснат през цялото време при работа на уреда, което позволява по-удобно захващане.

Нашето мнение за продукта

Този нов модел на Xiaomi има значителни подобрения на своите функции спрямо своя предшественик G9. От компанията са успели да въведат всичко, което е желано от огромна част от потребители. HD TFT дисплеят предлага отлична видимост и полезни индикации при ежедневна употреба, включително оставащата автономия в реално време. Автоматичният режим ви позволява изключително лесно боравене с прахосмукачката. Този режим успешно калибрира мощността и въртенето на четката според повърхностите и мръсотията. Този уред има отлична автономност, но преди всичко, изключително конкурентна цена, спрямо своите преки конкуренти. Съотношението между цена, качество и производителност са завидни и труднодостъпни за много от конкуренти му.

XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10

XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10

Вертикална прахосмукачка XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10, 3 скорости, 150W, 25.2 V, Батерия 3000 Mah, Работа на батерия до 65 мин.