Ревю на климатик General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC

General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC е климатик, който предлага всички удобства, от които се нуждаете, за да се насладите всеки път на комфорта на вашия дом. Fujitsu е марка, която предлага японско качество на малко по-достъпни цени от своите сънародници, така че ще можете да се насладите на устройство с най-високо качество на добра цена. Това е инверторен климатик, което го прави да бъде изключително икономичен, като и да е един от най-атрактивните модели в своята категория.

General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC

General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC

Климатик General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC , 12000 охл/отопление BTU, A++ , Инверторни системи

На ниво дизайн, вътрешното тяло на устройството се откроява със заоблени ъгли по ръбовете на корпуса, които осигуряват футуристичен вид и предполагат производителност. Вътрешното тяло е изцяло бял цвят и има изключително тънък профил.

Системата за обдухване има широко вертикално движение, което подобрява ефективността на уреда, а също важно в това отношение е голямата площ на абсорбиране на въздух в горната част на уреда.

По отношение на производителността, устройството има капацитет от 12000 BTU и може лесно да се справи със стая с площ до 30 кв.м.. Този климатик има препоръчителен обем на охлаждане от 80 куб.м и на отопление от 60 куб.м.

General Fujitsu ASHG12KMCC_E е оборудван с компресор с инверторна технология, който се предлага с няколко атрактивни функции за поддържане на ниска консумация. Компресорът с инверторна технология намалява консумацията на енергия с до 60%.

Високопроизводителният топлообменник също така гарантира, че температурата се достига бързо и се поддържа за по-дълъг период от време. Функцията за автоматично регулиране на температурата позволява бързо преминаване от режим на охлаждане към режим на отопление, като се избягват неприятни температурни промени.

Моделът попада в енергиен клас А++ за охлаждане и А+ за отопление, което го нарежда сред икономичните климатици

Нивото на шум варира между 20 и 50 dB, което прави този модел един от най-безшумните на пазара.

General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC е оборудван с LED дисплей от дясната страна на вътрешното тяло, където е налична информация за зададената температура, използваната програма или степента на вентилация.

Уредът е оборудван и с ефективна система за филтриране и пречистване, която пречиства въздуха много добре, като успешно елиминира прах, бактерии и мухъл. По този начин въздухът има много по-добро качество, а устройството има по-дълъг живот поради защитата на вътрешните компоненти и предотвратяването на запушване на ауспуха.

Относно програмите, с помощта на дистанционното ще можете да избирате между програми за охлаждане, отопление, обезвлажняване, вентилация, пречистване или нощ. Ще можете да контролирате температурата, времето, системата за обдухване или мощността на вентилацията. Също така ще може да програмирате устройството до 24 часа предварително.

Климатикът се включва с бутон On/Off. От бутонът за Select може да избирате режимът на работа: охлаждане, отопление, вентилация, автоматичен или изсушаване. Когато изберете автоматичен режим, климатикът ще работи автоматично според фабричните настройки.

С бутона Temp регулира работната температура. Бутон Fan регулира степените на вентилация. Чрез използване на бутона Swing, може да регулирате ъгъла на струята. Чрез бутона Turbo ще зададете вентилаторът да работи на максимална скорост, за да охлади или затопли по-бързо пространството, където е монтирано вътрешното тяло, след което ще се върне към икономична работа.

Когато изберете режим на работа само вентилация, климатикът ще обдухва само въздух, без охлаждане и без отопление. Функция X-Fan можем да го използваме в режим Cool или Dry, за да активираме функцията за бързо изсушаване на вътрешното тяло, преди да изключим уреда, като натиснете този бутон. Когато тази функция е активирана, вентилаторът на вътрешното тяло продължава да се върти известно време след изключване на климатика. Този режим не може да се активира, когато устройството работи в режими Auto, Fan или Heat.

Бутонът IFeel активира температурния датчик на дистанционното, който измерва температурата в помещението и активира режим на работа за поддържане на зададената температура в точното положение, в което се намира дистанционното.

Дистанционното има и бутон за таймер, с който стартираме или спираме функцията старт или стоп с възможност за програмиране за период от 24 часа. Текущият час се актуализира с бутона часовник . Когато настроим бутона Sleep, вътрешното тяло работи с най-ниско ниво на шум и с ниска консумация на енергия.

С бутона LED ще можете да активирате или скриете дисплея на вътрешното тяло. Програма Child Lock позволява бутоните на дистанционното управление на климатика да бъдат заключени, за да се предотврати случайно изключване или промяна на програмата. Така децата ще могат да играят близо до уреда, без да бъдат постоянно наблюдавани. Ако дистанционното управление бъде изгубено или повредено, можете да използвате бутона за включване и изключване, разположен на вътрешното тяло под предния панел.

Основни функции

За да осигури по-чист и свеж въздух, този климатик Fujitsu е оборудван с усъвършенствана филтрираща система с микрозащита. Използват се два различни вида филтри, като устройството е оборудвано със студен катализатор + сребърни йони.

Когато въздухът преминава през този филтър, той спира размножаването на бактериите и в резултат води до тяхното елиминиране. Действието на сигурната филтрираща система е подобрено в допълнение от свойствата на излъчваните отрицателни йони, които стерилизират както въздуха, циркулиращ през климатичните съоръжения, така и вредните вещества и неприятните миризми в съответното пространство.

Функция за автоматично превключване превключва автоматично уреда от режим на охлаждане към режим на отопление, в зависимост от програмираната температура и стайната температура.

Чрез вграденият в дистанционното управление сензор функцията I Feel, усеща температурата около него и я предава на вътрешното тяло. С помощта на това ще може да се възползвате от точна и комфортна температура в стаята.

Отоплителната функция се осъществява на принципа на термопомпата, за разлика от уредите, които използват електрическо съпротивление. Термопомпата извлича топлина от външния въздух и я въвежда вътре, така че устройствата, които осигуряват охлаждане и отопление, се наричат ​​още термопомпи.

За охлаждане системата е обърната, устройството извлича топлина от въздуха вътре и я освобождава навън. Агентът, който извършва този енергиен трансфер, е фреонът от нов и екологосъобразен тип R32.

Тази система работи на отопление при външни температури между -15°C и +30°C . В началото на процеса на отопление и след процеса на охлаждане, вътрешният вентилатор започва да работи само когато вътрешният топлообменник е горещ, за да не се предава студен въздушен поток в началото на процеса.

Вертикалният въздушен поток осигурява силно отопление на нивото на пода. Стайната температура може да се настрои да не пада под 10 °C, така че стаята няма да стане твърде студена, когато не е заета.

Таймерът със седмиченпрограматор и функцията за рестартиране дават висока степен на автономност на климатичната система Fujitsu, което позволява работа на предварително зададени интервали от време и автоматично възобновяване на дейността, според последните настройки, след прекъсване на захранването или неволно прекъсване.

Функция вентилация климатикът вентилира въздуха в помещението в 4 стъпки с максимален дебит от 600 m3/h . Мощността на инверторния двигател от вентилатора е максимум 16 W. Когато този модел охлажда помещението в работния диапазон на охлаждане от -10°C до 50°C, въздухът се издухва хоризонтално, за да се избегне усещането за „отворен прозорец“.

В допълнение с новата технология за управление на въздуха Power Diffuser, този модел постига ефективна и същевременно приятна климатизация през цялата година, в зависимост от зададения режим на работа на уреда. При превключване в режим на отопление въздухът се продухва надолу, за да се изравни стайната температура. Вертикалното разпределение на въздушната струя се регулира според режима на работа, така че при нагряване струята ще се разпредели под по-голям ъгъл поради факта, че горещият въздух се издига от дъното към горната част на помещението.

Функция за автоматично регулиране на въздушния поток постига автоматично регулиране на въздушния поток според промените във вътрешната температура.

Функция Turbo Mode прави възможно затоплянето или охлаждането на помещението по-бързо за максимум 20 минути, за да се получи усещане за комфорт.

Функцията обезвлажняване и защита срещу мухъл доказва своята полезност в горещите летни дни. Целта на тази функция е да изсуши вътрешността на изпарителя и да предотврати плесенясването му поради отлагане на вода и отделянето на неприятна миризма, като елиминира 1,4 л/ч конденз.

Функцията Sleep / Night осигурява спокоен сън през нощта, температурата ще се променя с максимум 1 градус по Целзий при охлаждане и ще намалява с 1 градус при нагряване, в първите часове, след това ще се поддържа 6 часа, след което ще спре, постигайки икономия на енергия.

Функция за икономичен режим ограничава нуждата от електричество и изпълнява същата операция с минимизирано ниво на мощност.

Функция за самодиагностика показва кодове за грешки на дистанционното управление, за да информират потребителя за открити проблеми.

Енергийна ефективност и шум

Компресорът, с който е оборудвано устройството, е специално проектиран да отговаря на стандартите SEER, като е инсталиран в най-взискателните среди по света. Батерията може да осигури големи количества хладилен агент, необходими в случай на инсталиране на уреда с дълги маршрути на хладилни тръби.

Енергийната ефективност, предлагана от тази климатична система, е много добра, има клас A++ , с номинална консумация от 1237 W/h за охлаждане и клас A+ с номинална консумация 964 W/h при отопление.

Годишната консумация на електроенергия за охлаждане е 201 kWh/година, а консумацията на електроенергия за отопление е 840 kWh/година при работа в клас A+ и 822 kWh/година, компенсирани в клас A ++ на работа при външна температура между -7 °C и -15 °C , според енергийния етикет на този уред.

Този модел може да работи в режим на отопление и при отрицателни температури по-високи от -15°C , но вместо това с по-висока консумация на енергия.

Изчислението на годишната консумация на електроенергия за охлаждане и съответно отопление се извършва по европейски норми при брой 350 работни часа за режим охлаждане и 1400 работни часа за режим отопление годишно (в район със средни климатични условия). Дори ако външната температура падне под -7°C,

Това не влияе твърде много на консумация на енергия, тъй като работните часове с отрицателни температури рядко надвишават няколко дни работа през студения сезон.

Освен това този модел има сезонна енергийна ефективност с SEER коефициент на ефективност от 6,1 при охлаждане и ( 4 до -7 °C ) или ( 4,6 до -7 °C до ограничение). -15 °C ), SCOP коефициент на ефективност при средно отопление.

Тези данни отразяват действителното потребление на енергия от термопомпи Fujitsu с по-ниски емисии на CO2. Индексите SEER и SCOP измерват годишната консумация на енергия и ефективност при нормална ежедневна употреба.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 834 х 270 х 215

Тегло на вътрешното тяло в кг: 10

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 663 х 541 х 290

Тегло на външното тяло кг: 25

Нашето мнение за продукта

Този климатик е с много добра производителност и достатъчен капацитет, за да достигне зададената температура за кратко време до площ от 30 кв.м. В същото време постига ниска консумация на енергия и има ниско ниво на шум. Съотношението между цена-качество е отлично, а освен това се предлага с удължена 36-месечна гаранция, което ви гарантира, че ще имате поддръжка в случай на проблеми през това време.

General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC

General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC

Климатик General Fujitsu ASHG12KMCC_E/AOHG12KMCC , 12000 охл/отопление BTU, A++ , Инверторни системи