Ревю на телевизор LG UQ75003LF

Първокласните и скъпи телевизори на LG, като тези с OLED екрани, безспорно са впечатляващи, но повечето купувачи търсят достъпен и надежден 4K смарт телевизор с висока разделителна способност и полезни функции. В този преглед ще разгледаме най-бюджетния 4K смарт модел от тази година на корейският производител LG UQ75003LF.

LG UQ75003LF

Телевизор LG UQ75003LF

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел LG UP75003 – LG 65UQ75003LF, LG 50UQ75003LF, LG 55UQ75003LF, LG 43UQ75003LF

Глобалните продажби на LG UQ75003LF вече започнаха през тази година (2022 г.), като телевизорът има 4 най-популярни диагонални модификации – 43, 50, 55 и 65 инча (LG 43UQ75003LF, LG 50UQ75003LF, LG 55UQ75003LF, LG 65UQ75003LF).

Като дизайн телевизорът много прилича на миналогодишния модел UP75 и има доста обемист за днешните стандарти корпус с дълбочина 8,63 см (за 55-инчов вариант).

Качество на изображението

Този модел е наследник на моделът LG UP75003, който разгледахме миналата година и разбира се, първото нещо, което от LG обещават на потребителите е да надградят с „кристално чисто“ и „истинско“ 4K изображение. Освен това процесорът от ново поколение Alpha 5, базиран на изкуствен интелект, е призван да допринесе за това.

Една от основните му задачи е да конвертира всяко съдържание, което се показва на телевизионния екран, в 4K. От HDR форматите, UQ75 поддържа HDR10 и HLG. Честота на опресняване на екрана – 60 Hz, като типа подсветка е директен.

Според докладите 50-инчовата модификация е базирана на VA панел, други са базирани на IPS панел.

Ясни изображения, с фини детайли, в сензационни цветове се осигуряват от превъзходните характеристики на изображението: HLG, HDR 10, 4K Upscaler, AI Brightness Control.

HDR10+ от този модел е изключително напреднала технология, която се основава на предимствата на HDR телевизорите, така че да се възползвате от най-доброто изживяване при гледане. HDR 10 осигурява изключително качество на изображението с автоматично оптимизирана яркост, цвят и контраст за всеки кадър. С подобрено визуално изживяване ще можете да гледате плавни и ясни изображения, които се доближават до изживяването в киносалон.

4K Upscaler е необходим процес, когато искате да гледате изображения с ниска разделителна способност на екрани с Full HD или 4K резолюция. Има няколко стъпки, включени в адаптирането на HD изображение за екран с по-висока разделителна способност. Процесът започва с анализ на получения сигнал, за да се определи какъв тип и резолюция е – телевизия на живо или стрийминг, HD или Full HD. След това идва редуцирането на шума. След това ръбовете, текстурите и детайлите се анализират и изострят съответно, така че сигналът да се преобразува, за да съответства на разделителната способност на оригиналния панел.

Този модел също интегрира Active HDR технология, която има потенциала да подобри потребителското изживяване при гледане чрез непрекъснато оптимизиране на начина, по който техните телевизори доставят HDR изображения. Active HDR предоставя инструкции или метаданни, които могат да се променят от сцена на сцена, като командват на телевизора кога да намали контраста или да увеличи интензитета на определен цвят.

Въпреки че може да не можете да видите, например, всички тези милиарди цветове, критичната разлика е в преходите между цветовете, като например при залез. С по-малко цветове виждате ивици или линии на екрана вместо гладките цветови градиенти, които HDR комплектите могат да създадат.

В допълнение, технологията за изображения с AI Brightness Control довежда яснотата на изображението до съвършенство. Този модел предоставя красиво, естествено изображение с ясна яркост и автентичен тъмен фон, като телевизорът може да регулира и създава контраст в зависимост от сцената, което води до повече светлина там, където е необходима светлина, и по-малко където е необходимо тъмно.

Качество на звука

Телевизорът е оборудван с основна 20W аудио система, състояща се от два високоговорителя. Нейната работа използва технологията Clear Voice Pro, за да предаде ясно реч на героите и AI Sound, за да придаде на звука пространствен ефект.

Свързаност

Приемането и предаването на телевизионни канали и програми се осигурява от следните тв тунери: DVB-T/ T2 DVB-C/ DVB-S / S2 тунер .

С интегрирания плейър телевизорът позволява лесно възпроизвеждане на мултимедийно съдържание от външни източници (USB/ HDD стик) с помощта на алгоритъм с висока производителност, необходим в процеса на мащабиране, когато искате да гледате съдържание с по-ниска разделителна способност.

Сред другите връзки, UQ75 има два HDMI 2.0 порта, единият от които поддържа функцията eARC за висококачествен звук към външна аудио система. Освен това телевизорът разполага с един CI + Slot (HDMI-CEC) слот и един USB порт. За безжични връзки са осигурени модули Wi-Fi 5 и Bluetooth 5.0.

Основни функции

Гласовият контрол е възможен или чрез мобилното приложение ThinQ AI, или чрез Magic Remote с вграден микрофон, който, ако желаете, ще трябва да се закупи отделно, тъй като UQ75 се доставя с обикновено основно дистанционно.

За почитателите на геймингът телевизорът има функция ALLM и панел за бърз достъп до настройките на играта Game Optimizer. Поддържа се и HDR форматът за видео игри – HGiG.

UQ75 използва доказана webOS като своя интелигентна платформа, която ще ви предостави интуитивен достъп до съдържание.

В същото време този модел позволява дистанционно управление от устройства като Amazon, Alexa или Google Assistant. Може да използвате гласа си, за да правите неща като изключване на телевизора, увеличаване или намаляване на звука, промяна на входовете, промяна на настройките на режима на картината и т.н.

Може също така да търсите съдържание в Netflix със заявки като „покажи ми всички филми на Marvel“ или да получавате актуализации за времето от LG Internet, поддържани от процесора α5 Gen5.

AI въвежда изкуствен интелект в операционната система webOS, а какво означава AI за този модел телевизор? С прости думи, AI симулира човешката функция за обучение, което означава, че интегрираните сензори ще разпознават и адаптират в реално време качеството на изображението и силата на звука/яснотата на картината в зависимост от външните фактори.

Нашето мнение за продукта

Не бихме стигнали толкова далеч, че да наречем LG UQ75003LF един най-добрите Ultra HD телевизори, но рядко сме виждали телевизор, който е добре оборудван, за да бъде в крак с текущите и близки тенденции, поради което се класира сред първите в класацията за голямата лига на телевизорите от последно поколение. Той е изключително тънък, което дава възможност за монтирането му по-близо до стената. Този Smart TV е интегрирал предефинираната Web OS система, която ще ви отведе в очарователния свят на най-доброто съдържание, предлагано от доставчиците на развлечения. Освен това сърфирането в интернет и използването на различни приложения се превръща в истинско удоволствие.

LG UQ75003LF

Телевизор LG 65UQ75003LF

Телевизор LED LG 65UQ75003LF, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G

LG UQ75003LF

Телевизор LG 55UQ75003LF

Телевизор LG LED 55UQ75003LF, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G

LG UQ75003LF

Телевизор LG 50UQ75003LF

Телевизор LG 50UQ75003LF, 50″ (127 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G

LG UQ75003LF

Телевизор LG 43UQ75003LF

Телевизор LED LG 43UQ75003LF, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G

Подобни продукти:

LG 43UQ70003LB

Телевизор LG 43UQ70003LB

Телевизор LG 43UQ70003LB , 109 см, 3840×2160 UHD-4K , 43 inch, LED , Smart TV , Web Os