Ревю на сушилня Heinner HHPD-V904A++


Heinner HHPD-V904A++ е сушилня с елегантен дизайн и голям капацитет за сушене с широката гама от програми. Освен това интуитивният контролен панел и добрата енергийна ефективност са други предимства на тази сушилня, произведена от Heinner.

Heinner HHPD-V904A++

Heinner HHPD-V904A++ (Бяла)

Сушилня Heinner HHPD-V904A++, Термопомпа, 9 кг, 15 програми, Клас A++, LED дисплей, Бяла

Сушилните са домакински уреди, който все повече навлизат като желан уред в забързаното ни ежедневие. Сушилнята е проектирана така, че да изсуши прането в кратък срок , като ви спестява ценно време и неудобството от това да простирате навън, особено през зимата.

Както и при пералните, разликата между базова и първокласна сушилня се определя от тяхната енергийна ефективност, броя на програмите за сушене, нивото на шума или използваните системи и технологии. По-долу ще ви представим една такава модерна сушилня, която се произвежда от не толкова познатата в България марка Heinner.

Heinner HHPD-V904A++ е сушилня с термопомпа с капацитет на сушене до 9 кг с голям люк с черно стъкло.

Големият люк е много удобен, когато е необходимо да поставите големи предмети, като спално бельо и завивки например.

Heinner разполага със специална технология с термопомпа, която ви помага да пестите ценна енергия.

Термопомпената система генерира горещ въздух, който изсушава прането чрез кондензация, където отпадъчните води от прането се трансформират в пара, която се събира и трансформира обратно в събрания кондензат в специален контейнер за събиране, поставен върху сушилнята.

Моделът изглежда добре и от естетическа гледна точка и е с размери: 84.5 см височина, 59.5 см ширина и 60.9 см дълбочина.

Специалният дизайн на страничните стени на сушилната значително намалява нивото на шума и вибрациите по време на сушенето.

Що се отнася до нивото на шума при сушене, то има разумна стойност от 65 dB, особено ако вземем предвид капацитета на натоварване на този модел.

Тази сушилня има 15 цикъла на сушене за различни видове дрехи (ризи, спортно оборудване, бебешки дрехи), но също и за юргани, деликатни дрехи или вълна. Освен това имате на ваше разположение програма за бързо сушене с продължителност само 29 минути.

Най-важните допълнителни функции са блокиране на достъпа на децата до менюто, отложен старт или против намачкване.

Основни функции

Чрез големия и модерен LCD дисплей с интуитивен контролен може да задавате програмата за сушене и да регулирате температурата.

Сушилня Heinner HHPD-V904A++, Термопомпа, 9 кг, 15 програми, Клас A++, LED дисплей, Бяла

Освен това той показва оставащото време и етапите на сушене, за да знаете колко време ще отнеме избраната от вас програмата и на какъв етап е достигнала тя.

На дисплея се показват още и показатели, съобщаващ ви, кога трябва да почистите филтъра за тъкани и кога е необходимо да изхвърлите водата от резервоара.

С бутоните можете да регулирате отложения старт до 24 часа. Около бутона за избор на програми има икони за всеки тип програма.

Моделът притежава и функция за защита от деца, така че малките да не нарушават предварително направените настройки.

Датчика за топлина и сензора за влажност изключват автоматично уреда, когато прането е сухо, така че може да сте сигурни в най-ефективното използване на сушилнята.

За максимално удобство сушилнята разполага със специално осветление, когато вратата и се отвори.

Програми за сушене

Уредът разполага с 15 предварително зададени програми, които са присъщи и за по-скъпите сушилни на пазара.

Уреда разполага със специални програми, които ще се погрижат максимално добре за вашите дрехи – включително и за най-деликатните от тях. Основните програми на този модел са: 

 • Памук – препоръчва се за памучни изделия и се предлага с три варианта на нива на сушене: Extra Dry, Curboard Dry и Iron Dry. Първото ниво е подходящо за по-дебели дрехи, второто за обикновени и памучни, които в крайна сметка ще се съхраняват директно в гардероба, а третото ниво предполага, че накрая артикулите остават леко влажни, за да се изгладят по-лесно.
 • Синтетика – програмата включва оптимално сушене на артикули от синтетични материали и има две степени на сушене: Curboard Dry и Iron Dry. Първата степен осигурява по-добро сушене, като дрехите могат да се съхраняват директно в гардероба, докато Iron dry предлага по-лесно гладене, тъй като дрехите остават леко влажни.
 • Деликатни – идеална е за всички предмети, изработени от деликатни материали, които могат лесно да се разградят.
 • Време за сушене – позволява ви да изберете времето за сушене на поставените дрехи.
 • Ризи 12′ – включва бързото сушене на малко количество ризи.
 • Експресна 29′ – също е кратка програма за сушене, която продължава само 29 минути.
 • Освежаваща – позволява да се освежи тъканта на дрехите, които са придобили приятна миризма, с помощта на пара.
 • Освежаване на вълнени материи – има за цел освежаване на вълнени материи.
 • Микс – може да се добавят както памучни, така и синтетични артикули, които се сушат в един и същи цикъл.
 • Програма за спортни облекла – тази програма подсушава спортни облекла от памук и синтетични материи, изпрани на 40 градуса, при оптимизирано ниво на влажност.
 • Завивки – включва ефективно сушене на обемисти предмети като завивка, одеяло, възглавници и др.
 • Грижа за бебето – с тази програма Heinner позволява да сушите дрехите на малките си деца при правилна температура, чрез внимателно контролиране на вътрешния климат, благодарение на сензорите за температура и влажност.
 • Програма за дънки – дебелите тъкани се сушат трудно при обикновен цикъл на сушене – особено по ръбовете, където тъканта е много по-дебела отколкото на останалите места. Като решение от Heinner са разработили специална програма за дънки, подходяща за дебели тъкани и идеална за подсушаване на ръбове на дрехи като джинси, якета и вълнени дрехи и други. Тя осигурява перфектно и равномерно изсушаване.

Също така, в допълнение към програмите идват някои полезни функции, като функцията против гънки, която предотвратява прекомерното намачкване на дрехите, чрез извършване на различни движения на барабана.

Енергийна ефективност

Сушилня Heinner HHPD-V904A++, Термопомпа, 9 кг, 15 програми, Клас A++, LED дисплей, Бяла

Това е сушилня с много добра енергийна ефективност клас А++ и с консумация на енергия 259 kWh за година.

Нашето мнение за продукта

Това определено е много добра сушилня, която се справя отлично с всяка ситуация, като тя е снабдена с широка гама от добре обмислени програми и функции. Вярваме, че всеки един ползвател би останал доволен от нейната ефективност и възможности. Най-отличителните черти на този уред са, че е просторен, много икономичен, но и в същото време тих. Това е много добър избор, ако търсите сушилня с добро съотношението между цена и качество.

Heinner HHPD-V904A++

Heinner HHPD-V904A++ (Бяла)

Сушилня Heinner HHPD-V904A++, Термопомпа, 9 кг, 15 програми, Клас A++, LED дисплей, Бяла

Подобни продукти:

Heinner HHPD-V804A++

Heinner HHPD-V804A++ (Бяла)

Сушилня с термопомпа Heinner HHPD-V804A++, 8 кг, 15 програми, LED екран, Baby Care, Клас A++, Бяла