Ревю на телевизор Horizon HL7590U/B

Телевизорите с нови технологии и голям диагонал на екрана стават все по-достъпни, а Horizon HL7590U/B е един от примерите за това. Този телевизор е отлично предложение за всеки потребител, който желае да е в крак с новите технологии, но в същото време има ограничен бюджет.

Horizon 43HL7590U

Horizon HL7590U/B

Преглед на телевизор Horizon HL7590U/B – размери, спецификации, всичко, което трябва да знаете.


Основни характеристики на Horizon HL7590U/B

Ето и някои от ключовите характеристики на разглежданият от нас модел:

 • Имате избор между диагонал на екрана от 43″ (108 см), 50″ (126 см), 55″ (139 см) и 58″ (146 см);
 • Технология на дисплея: Direct-LED;
 • 4K резолюция;
 • Операционна система: Android;
 • Съвместимост с: Google Assistant и Amazon Alexa;
 • Включен Google Chromecast;
 • Честота на опресняване: 50 Hz;
 • Dolby Audio Processing;
 • Dolby Vision HDR;
 • Wi-Fi и Bluetooth;
 • Добра свързаност: 1 x 3,5 mm жак, 1 x VGA, 1 x RJ-45, 1 x S / PDIF, 1 x Composite In, CI + слот, 4 x HDMI, 2 x USB тип A;

В кутията на Horizon HL7590U/B ще намерите освен телевизора, то и стойката и необходимите винтове за сглобяването ѝ. Ще откриете и дистанционното управление с включени батерии, ръководството за потребителя и гаранционната карта.

Стойката се сглобява изключително лесно, само за няколко минути. Тя е изработена от метал и изглежда солидно, благодарение на което телевизорът стои изключително стабилно.

Ако все пак решите да монтирате телевизорът на стена, то в задната му част е предвидена възможност за стойка по стандарт VESA, която ще трябва да закупите отделно.

Ръбовете около екрана, поне отстрани и отгоре, са тесни. Долната е малко по-широка, но това е напълно нормално за този клас.

Името на производителя е в центъра, вляво виждаме бутона за включване и изключване, който също така включва светодиод за състояние. Тук се намира и IR сензорът, който поема командите от дистанционното управление.

Част от гърбът е изработен от метал и придава на телевизора здравина и твърдост. Зоната за свързаност е поствена вдясно, с портове, обърнати както към гърба, така и отстрани.

Изработката на този модел е изключително добра, като нашето впечатление е, че са използвани изключително качествени материали, които не са характерни за този ценови клас телевизори.

Екран

Едно от най-важните значения за всеки потребител при изборът на телевизор е именно качеството на изображение, което той има. Изненадващо или не, Horizon HL7590U/B се справя изключително добре тук, много по-добре, отколкото бихме очаквали.

Всъщност има малко неща, които могат да бъдат дадени като негативни, но все пак са несъществени като се има предвид цената на разглежданият модел.

Още при първото включване на телевизора ще ви посрещне с ярък екран, с добър контраст, интензивни цветове и разширен динамичен диапазон, при това без да правите допълнителни настройки.

Ако си поиграете малко с настройките на картината ще получите настина много добра картина за телевизор от този ценови клас.

Впечатление прави динамичния обхват, с много детайли в тъмни области. Вярно е, че понякога осветените зони понякога са преекспонирани, но като цяло динамичният обхват е много по-широк, отколкото очаквахме.

Първият минус, който се появява при този разширен динамичен диапазон, може да бъде контрастът, който не е толкова висок.

Лично предпочитаме разширен динамичен диапазон в замяна на огромен контраст.

Вторият проблем, произтича от опита на алгоритъма да обработи изображенията, за да осигури разширен динамичен диапазон, което е недостатък в тъмните сцени. В някои тъмни сцени в някои филми се появяват сенки около движещи се обекти.

Режимът на директно LED осветяване и технологията Micro Dimming осигуряват по-прецизно осветяване на зоните в рамката, с по-ясни разлики между тези зони и именно поради това Horizon HL7590U/B има толкова широк динамичен диапазон.

Черният цвят не е перфектен, в слабо осветени пространства черният цвят изглежда като тъмно сив, но това не е твърде сериозен проблем, виждали сме много по-зле представящи се телевизори от по-висок клас.

Максималната яркост, посочена в техническия лист на телевизора е 350 cd/m2, а тази максимална стойност на яркостта може да бъде достигната само с определен тип HDR съдържание.

Може да активирате HDR режимът в настройките на изображението, което увеличава контраста и наситеността на цветовете в зависимост от сцената.

Ъглите на видимост са широки, но при над 45 градуса от перпендикуляра на екрана има известно намаляване на контраста и разлики в цветовото възприятие. Това не е нищо сериозно и така или иначе се случва от ъгли, които считам за крайни за гледане на съдържание по телевизията.

Добрата новина е когато става въпрос за на бързо движещи се сцени. Нямаме оплаквания от телевизорът след гледане на тенис, футбол и баскетбол. Няма пикселизиране около движещия се обект, няма и сенки, всичко е много правилно представено.

И за да бъда пълно ревюто, не може без да не оценим режимът за мащабиране на този телевизор.

От HD съдържание до максимална UHD резолюция, той се справя възхитително. Дори от SD съдържанието можете да видите ясно подобрение. Ако гледате 4K UHD съдържание картината ще изглежда перфектно и ще бъде истинско удоволствие за сетивата.

Horizon HL7590U/B е съвместим както с HDR10 съдържание, така и с Dolby Vision, за разлика от други телевизори Horizon също от серия 7, но работещ с операционна система HOS 3.0, която не поддържа Dolby Vision.

Като заключение ще кажем, че качеството на изображение на този телевизор е чудесно за цената, която ще платите. Той почти няма слабости и това е наистина приятна изненада.

Звук

Една от негативните страни на този телевизор е именно не до там добрият звук. Като цяло гласовете се чуват ясно и за гледане на документални филми или новинарски предавания не се долавя проблем.

Но ако искате да гледате филми или да слушате музика, които се нуждае от точно възпроизвеждане на целия честотен спектър, то за най-доброто усещане ще ви е необходима отделна звукова система.

Тези, които се интересуват от този телевизор, могат да разгледат звуковите системи на Horizon, където могат да избират страхотни саундбари, които ще ви решат този проблем, при това на супер изгодна цена.

Horizon Acustico HAV-S2200

Horizon Acustico HAV-S2200

Soundbar Horizon Acustico HAV-S2200, 16W, 2.0, AUX, Черен

Horizon Acustico HAV-H8700

Horizon Acustico HAV-H8700

Soundbar Horizon Acustico HAV-H8700, 5.1.2, Dolby Atmos, 380W, Subwoofer Wireless, Черен

Основни функции

Този модел е оборудван с чипсет с четириядрен процесор ARM Cortex-A55, който може да достигне до 1,4 GHz, с Mali-470 MP графичен ускорител.

Оперативната памет е 1,5 GB, а вътрешната памет е 8 GB, като на разположение на потребителя са около 4,7 GB.

Операционната система е Android TV 9 Pie, без да има намеса от производителя на ниво интерфейс.

Взаимодействието с Android TV 9 Pie чрез дистанционното управление в пакета е не до там най-доброто.

Менютата и настройките са много на брой, така че е трудно да се достигне до някои от тях само с обикновено класическо дистанционно управление.

От друга страна, множеството приложения, които могат да бъдат инсталирани на този телевизор от официалния Google Play Store и предварително инсталирани на устройството, ви гарантират изключително много опции от страна на този Smart TV.

С вградения Chromecast, може да отразявате екрана на вашия смартфон с Android директно на телевизора с едно щракване.

С Chromecast също може да показвате на телевизионния екран разделите от браузъра Google Chrome на вашия лаптоп.

Опцията да управлявате телевизорът чрез Google Assistant също е страхотно. Ако имате смартфон с Android или високоговорител Nest в дома си, можете да кажете на Google да изключи или включи телевизора ви и да му кажете да ви пусне филм в Netflix или да стартира определена песен в YouTube.

Понякога е по-лесно да кажете на Google да направи определено действие, вместо да търсите дистанционното и да го направите.

В същото време настройките за изображение, звук, мрежа са групирани в менюто с общите настройки на операционната система Android TV. Така че, за да направите някои обичайни настройки, трябва да преминете през целия интерфейс, което е не до там добро решение.

Свързаност

Това е една от силните страни на този модел, защото той притежава всички необходими портове и връзки, включително Wi-Fi и Bluetooth свързаност с цел да го свържете със съвместими аксесоари (слушалки, високоговорители, дистанционни управления) от страната на безжичната свързаност.

За директен контакт има много опции, от 4 HDMI порта тип 2.0, до CI + слот, 2 USB Type-A 2.0, VGA вход, YPbPr компонентен вход, цифров аудио изход, 3,5 мм жак за аналогов звуков изход и RJ-45 щепсел за кабелна мрежа. Телевизионният сигнал може да идва през RF или IEC75 жака.

Дистанционно

Едно от странните решения, което не бяхме виждали при дистанционно на телевизора, е, че трябва да развиете малък винт, за да получите достъп до батериите. За целта ви е необходима малка отвертка.

От това, което разбрахме, това решение е избрано, защото Horizon се предлага и в HoReCa сектора (хотели и ресторанти), където достъпът до батерии трябва да бъде ограничен до известна степен.

Телевизор Horizon 43HL7590U, 43" (108 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

Все пак то разполага с бутоните за бърз достъп Netflix и YouTube, плюс този с ролята Home, той не обръща внимание на факта, че контролира функциите на интелигентен телевизор с операционна система Android TV.

Дистанционното управление е много леко, тежи само 84 грама, включително батериите, и е тясно. Не оставя впечатление за качествен продукт, чувства се някак евтино, а натискането на всички бутони става с подчертано натискане.

Плюсове и минуси за телевизора Horizon HL7590U/B

 • Изображение с много добро качество, с отличен динамичен диапазон за телевизор в този ценови диапазон, фабрични приятни цветове и много точни след калибриране, яркост и контраст достатъчно високи за всякакви условия на гледане;
 • Няма пикселизиране около бързо движещи се сцени, пренастройването от Full HD на Ultra HD 4K се извършва изключително добре;
 • Разширена свързаност;
 • Операционната система Android TV 9 Pie предоставя на потребителя много приложения, които могат да бъдат инсталирани;
 • Интегрира Google Chromecast и е съвместим с Google Home;
 • 3-годишна гаранция;
 • Много добро съотношение между цена и качество.
 • Лошо качество на звука, само гласът е ясен и добре представен;
 • Операционната система Android TV е претрупана и трудна за навигация от дистанционното управление;
 • Дистанционното управление не е с най-добро качество, може да е по удобно за взаимодействие.

Нашето мнение за продукта

Horizon HL7590U/B има отлична цена за това, което предлага. Този модел се предлага с различни диагонали на екрана, но всички те са изключително конкурентни като цена сравнено с всички останали предложения от този ценови клас. Една от потвърждаващите причини за качествата на този модел е удължената 3 годишна гаранция, от която се възползват телевизорите Horizon.

Horizon 43HL7590U

Horizon 43HL7590U

Телевизор Horizon 43HL7590U, 43″ (108 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

Horizon 43HL7590U

Horizon 50HL7590U

Телевизор Horizon 50HL7590U, 50″ (126 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

Horizon 43HL7590U

Horizon 55HL7590U

Телевизор Horizon 55HL7590U, 55″ (139 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

Horizon 43HL7590U

Horizon 58HL7590U

Телевизор Horizon 58HL7590U, 58″ (146 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED