Ревю на робот прахосмукачка iRobot Roomba 606


iRobot Roomba 606 е един от най-достъпните модели на iRobot, който ви дава спокойствието да имате чисти подове във вашият дом, при това всеки ден. Мощната му система за почистване улавя мръсотия, прах, всички видове косми и по-големи отломки от твърдите подове и килими. С патентованите сензори за откриване на мръсотия, Roomba 606 работи по-усилено там, където мръсотията е скрита. 

iRobot Roomba 606

 iRobot Roomba 606

Робот прахосмукачка iRobot Roomba 606, AeroVac Wall Follow, Program Spot, Сензор за откриване на стъпала, Батерия Ni-MH, Черен

Основни характеристики

На пръв поглед бихме казали, че Roomba 606 има качествена изработка и е оборудван с най-новите системи за почистване и също така има доста добра навигационна система за този ценови диапазон.

Roomba 606 е предназначен да почиства всички твърди подове, включително и килими, като подобреният AeroVac филтър поема финия прах и малките боклуци. Въпреки високата всмукваща сила на робота на прахосмукачката е доста тих.

Всмукателната мощност е изключително добра за устройство от ценовия диапазон. Този робот може дори да се конкурира с по-големия си брат Roomba 695 в тази категория.

Благодарение на сензорната система за откриване на мръсотия по пода, роботът се справя отлично при всяко почистване дори и със по-грубите замърсявания, който не представляват проблем за него.

Дългите косми от домашните любимци също не представляват проблем за този робот прахосмукачка, за разлика от други марки роботи от средния клас.

Вградената iAdapt навигация на Roomba 606 избягва стени, мебели и стълби, за гладко и безопасно почистване с резултати  на които можете да разчитате.

iAdapt е система, която е снабдена с десетки сензори и съчетана с 40 предварително зададени движения, позволява на роботът да реагира адекватно при всяко почистване на вашият дом.

Просто трябва да натиснете бутонът CLEAN и така роботът Roomba започва да работи без да е необходимо допълнително настройване. Той ще почисти всички подове, като се настрои автоматично според повърхността, която ще почиства: килими, плочки, твърда дървесина и ламиниран под, докато се движи през дома ви.

Зарядната станция служи за зареждане на батерията на робота. Роботът напуска зарядната станция, когато натиснете бутона CLEAN. Roomba се връща обратно на зарядната станция сам, когато приключи почистването, за да се зареди за следващия почистващ цикъл.

Високо-функционалната тристепенна система за почистване се грижи за това да открие и отстрани мръсотиите от всяко кътче на домът ви. 

Виртуалният сензор за стена ви позволява да ограничите робота до специфичен радиус на почистване, за надеждна и лесна навигация, която предотвратява допир с жици или деликатни мебели.

Roomba 606 притежава и удобна функция за програмирано почистване, чрез която може да зададете избран ден и час, в който желаете роботът да почисти. Препятствията и тъмните пространства не представляват трудност за този робот, така че той ще почисти във ваше отсъствие без проблем.

Планирането ви дава възможност да задавате план за почистване за всеки ден в различно време или през няколко дни, като по този начин ще бъдете сигурни, че подът ви ще бъде винаги чист.

Специалните сензори срещу падане от стълби са разположени в долната страна на роботът, разпознават свободното пространство и предотвратяват падането на роботът по стълби.

След като батерията изтощена, роботът автоматично се връща до своята докинг станция и се зарежда. Той е винаги готова за почистване, защото автоматично ще се върне към своята Home Base станция между почистването и презареждането.

С активиране на програма SPOT роботът почиства концентрирано зона с диаметър от около 1метър, така събира разсипана захар или брашно в кухнята например.

Бронята с омекотен допир е внимателна към вашите мебели, а десетките му сензори разпознават пречките и той ефективно почиства под легла и зад завеси и пердета.

Функция виртуална стена образува невидима преграда, през която роботът не трябва да преминава. Използва се, когато желаете да забраните почистването на определено място, като например мястото за поставяне на храна и вода на вашите домашни любимци.

Този робот идва с иновативна система която предотвратява заплитането в кабели и ресни на килим. Ако четките усетят съпротивление, те сменят посоката на въртене. Така роботът се освобождава от препятствието и продължава работата си.

Но все пак имайте предвид, че тази прахосмукачка робот не е подходящи за работа върху черен под.

Основни предимства

  • Почиства всички подове, включително и килими.
  • Интелигентна система iAdapt.
  • Интегрирана тристепенна система за почистване.
  • Почистваща система за ъгли и странични стени.
  • Контейнер с голям обем AeroVac с иновативна филтрираща система.
  • Система против заплитане в кабели и ресни на килими.
  • Сензор против падане по стълби и функция за защитна програма.
  • Станция за зареждане с вграден адаптер и високоефективна батерия.

Виж още ревю за: Робот прахосмукачка iRobot Roomba 605

Нашето мнение за продукта

iRobot Roomba 606 е чудесен избор за вас ако търсите евтино надеждно устройство от средния клас, което няма налични всички екстри, но въпреки това се справя с основната си задача да почиства перфектни твърдите подове и килими. Роботът почиства помещения до 65 м2 с едно зареждане. Вярваме, че ще бъдете доволни от това устройство, тъй като то е ефективно, интелигентно, евтини и много удобно, когато става въпрос за почистване на домът ви. 

iRobot Roomba 606

 iRobot Roomba 606

Робот прахосмукачка iRobot Roomba 606, AeroVac Wall Follow, Program Spot, Сензор за откриване на стъпала, Батерия Ni-MH, Черен