Как да изберем хладилник?

В ръководството как да изберем хладилник ще научите най- важните неща, които трябва да знаете преди покупката на вашият нов хладилник.

Богат избор от хладилници

Разгледай ТОП предложения на хладилници на специални цени:

 

Хладилниците отдавна не са скучните „кутии“ за съхранение на храна, каквито бяха в миналото. Днешните хладилници предлагат много повече функции и възможности и са пригодени за съвременния живот на потребителите. Освен място за съхранение, те са вече и неотменна част от цялостният дизайн на помещението за хранене.

В резултат на това производителите днес разработват все по-широка гама от опции за цветове и стил, голямо разнообразие от нови интелигентни функции, включително такива, които са насочени към превръщането на самата кухня в развлекателен хъб.

Това преоткриване на хладилника идва с огромното изобилие от нови модели, от които да избирате. За щастие, сте стигнали до точното място – ръководство, предназначено да ви помогне да стесните безбройните възможности и да се уверите, че покупката, която направите, ще ви даде най-много стойност за вашия пари.

Намирането на правилния хладилник е свързано с разбирането на собствените ви нужди и потребности и задаването на правилните въпроси.

Ето за това в това ръководство за това как да изберем хладилник сме ви подготвили най-важните въпроси, които трябва да си зададете.

С какво място разполагате и от какъв капацитет се нуждаете?

Какъв да бъде вида на хладилника?

Какъв цвят би паснал на ваша кухня?

От какви функции и екстри се нуждаете?

Каква система за размразяване да изберем?

Енергийна ефективност – Защо е важна?


С какво място разполагате и от какъв капацитет се нуждаете?

На първо място е необходимо да измерите с какво място разполагате в помещението и нишата, в която ще поставите вашият нов хладилник и след това да вземете предвид и останалите спецификации.

Иновациите в изолационната технология позволиха на производителите да използват по-тънки стени и врати в хладилниците си, което им дава много по-голям вътрешен капацитет. Най-големите хладилници с фризер разполагат с общ вътрешен капацитет от над 600 литра.

Това е достатъчно, за да се поберат три колички пълни с храна от супермаркета. Стандартните хладилници с фризер разполагат с капацитет между 200 до 300 литра вътрешно пространство.

Какъв да бъде вида на хладилника?

В момента на пазара съществуват няколко вида хладилници: хладилници с фризер, като фризера е поставен горе или долу; само хладилници и двукрилни хладилници, познати още като Side by side (между двете страни са поставени хладилника и фризера) и така наречените French Door (фризера е поставен горе или долу).

Какъв цвят би паснал на ваша кухня?

Трябва добре да прецените какъв цвят би отивал на вашата кухня, а освен това имате голям избор от палитра цветове, сред които може да избирате от познатите ни бял, сив, сребрист, бежов или черен, до по екстравагантни като зелен, червен, оранжев или многоцветен.

От какви функции и екстри се нуждаете?

Основните функции и екстри, на които може да избирате при избора на нов хладилник в днешно време са множество и трябва добре да ги приоритизирате, защото всяка една екстра повишава цената.

Може да избирате следните екстри: система за заключване Chill look, функция Eco или Holiday, LED осветление, диспенсър за вода или овлажняващо отделение за плодове или зеленчуци.

Да не забравяме и видът на управлението на хладилника, като те се разделят основно на електронно и механично такова.

Електронното управление, в повечето пъти, се характеризира с дисплей, който е тъч и ви позволява да настроите прецизно вътрешната температура хладилника.

Други екстри, които може да срещнете:

Функция за бързо замразяване или охлаждане: бързото замразяване ви позволява временно да увеличите скоростта на замразяване на фризера, така че новите елементи да замръзнат по-бързо. Докато функцията за бързо охлаждане ви помага да охладите бързо вашата бира например.

Компресори с променлива скорост: това са така наречените инверторни компресори, които чрез множеството настройки на скоростта позволяват спокойната до постигане на оптимални вътрешни температури.

Тези компресори се отличават силно със своята издръжливости и ниско ниво на шум, което ги прави предпочитани сред потребителите.

Предупредителна аларма: алармата се включва, ако вратата на уреда случайно е била оставена отворена или ако вътрешната температура на хладилника или фризера е твърде висока.

Каква система за размразяване да изберем?

Системата за размразяване е един от решаващият фактор според нас. Трябва сериозно да помислите дали желаете да спрете с досадното размразяване и почистване на фризера всяка пролет или есен.

Има лесно решение и то се нарича система Full No Frost.

Тази система елиминира шанса за заскрежаване в двете части на хладилника, а освен това спомага за по-ефективната работа на уреда и удължава неговият живот. Но има един минус и това е цената.

Хладилниците с Full No Frost обикновено струват над 700 лв, но според нас тази инвестиция определено си струва.

Енергийна ефективност – Защо е важна?

Съветваме ви при възможност да изберете хладилник с по-висок клас на енергийна ефективност А+++. Този клас е в пъти по-ефективен от клас А и би ви спестил стотици левове от икономия на ток в бъдеще. На практика, ако изберете по-скъп модел с клас A+++ в началото, то в дългосрочен план ще ви излезе по-евтин, ако изберете хладилник от по нисък клас.

 

Богат избор от хладилници

Разгледай ТОП предложения на хладилници на специални цени: