Как да изберем микровълнова?

В ръководството как да изберем микровълнова ще научите най- важните неща, които трябва да знаете преди покупката на този уред.

телевизори

Богат избор от микровълнови

Разгледай ТОП предложения на микровълнови фурни на специални цени:

 

Микровълновата фурна е уред, необходим на всяко домакинство. Малко известно е, че тя може да се ползва далеч не само за претопляне на храна – с нея могат да се приготвят от пуширана сьомга до печени картофи.

Капацитет

Микровълновите фурни идват във всякакви размери и се различават основно по капацитета си, измерен в литри.

Колкото по-голям е капацитета на фурната, толкова по-голямо количество храна можете да сготвите или претоплите вътре.

Повечето микровълнови побират само 1 порция храна в купа или чиния, докато други са достатъчно големи като за цяло пиле или тенджера със супа.

Функции за фурна и грил

Някои микровълнови фурни могат да функционират и като печки за готвене или грил, извън стандартното си предназначение за готвене с миро вълни.

Да вземем първо тези с грил опция, като те имат вграден нагряващ елемент на тавана или от двете вътрешни страни на фурната.

Микровълновите печки тип „фурна“ от друга страна, могат да готвят и пекат храна досущ като конвекционалните  фурна.

Който и модел да изберете, тези видове микровълнови печки могат да увеличат значително видовете храна, които можете да готвите и да превърне вашата микровълнова в основен кухненски уред – може да печете риба, месо, зеленчуци или да си приготвяте сандвичи.

По-модерните микровълнови могат да имат и функция „пара“. Както предполага името, добавената към фурната пара използва вряла вода за да генерира струи пара към вътрешността ѝ.

Това е отличен метод за деликатно приготвяне на зеленчуци, за да могат те да запазят максимална част от полезните си вещества, като по този начин може да готвите и риба, кнедли или други леки храни.

По-принцип тази функция може да се намери в по-високо класовите и скъпи микровълнови и позволява на уреда да има много повече приложения, като това напълно оправдава по-високата цена.

Ниво на мощност / Програми

Нивото на мощност на микровълновите фурни се измерва във ватове (W). Правилото е, че колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо ще се сготви храната.

По-модерните микровълнови имат голямо разнообразие от нива на мощност, което ви позволява да приготвите най-различен вид храна.

Имат също и специално опции за затопляне, претопляне, размразяване на храна, като те са особено полезни за ускоряване времето на приготвяне или претопляне на вече приготвена храна.

Размразяването е особено полезна функция, когато сте забравили да изкарате предварително замразено месо от фризера и то трябва да достигне стайна температура по-бързо.

В днешно време много микровълнови имат набор от автоматични функции за готвене.

Това позволява да сложите определен тип храна (картофи, пиле, супа и т.н.), да зададете програмата и фурната автоматично ще изчисли времето и мощността, на която тя ще бъде сготвена перфектно.

Бонус като този може да направи приготвянето на вечерята детска игра и да премахне нуждата от чудене дали храната ви е готова или не.

Тази функция за автоматично готвене помага за лесно размразяване и претопляне на останала храна.

Някои по-модерни модели имат и функция супер размразяване, която може да размрази замразено месо по-бързо то стандартните размразяващи програми.

Но тъй като тази функция е много мощна, трябва да внимавате да не сготвите леко храната докато я размразявате.

Други характеристики

Някои микровълнови идват с куп екстра опции за да направят готвенето по-лесно.

Това може да са готварски книжки с детайлни рецепти и съвети как да приготвяте определен тип храна с този уред, тави за печене специално създадени за модела или отделни приставки за готвене на няколко неща едновременно.

Нашите предложения за най-добра микровълнова фурна

Beko WUE7612XST

Hansa AMG17M70VH

Микровълнова фурна Hansa AMG17M70VH, 17 л, 700 W, Quick Start, Механична, Бяла

За тези, които искат евтина и добра микровълнова фурна, то Hansa AMG17M70VH е най-доброто решение. Защо го казвам? Първо, това е една от най-евтините микровълнови фурни, която можете да намерите на пазара (особено през промоционалните периоди) и второ, предлага всичко необходимо, от което бихте имали нужда. С капацитет от 17 литра, мощност от 700W, механичен панел с таймер, 6 нива на мощност и звуков сигнал, който да ви уведоми, когато избраният процес на нагряване е приключил, мисля, че това е перфектната фурна за тези, които искат бързо да затоплят своята порция храна или да приготвят пуканки за любимият си филм.

AEG MFC3026S-M

AEG MFC3026S-M

Микровълнова фурна AEG MFC3026S-M, 25 л, 900 W, Грил, Дигитална, Инокс

Микровълновата фурна AEG MFC3026S-M може да се използва както като микровълнова, така и като грил. Или можете да използвате и двете комбинирани функции, така че да избирате от повече опции за готвене и да получавате отлични резултати. AEG MFC3026S-M има много модерен дизайн от неръждаема стомана и в същото време има по-голям капацитет от стандартните фурни, което означава, че можете да затопляте по-големи съдове с ястия. Тази фурна е от високия ценови клас, но за това безспорно е ефикасна, ефективна и лесна за почистване. Тя има вътрешност от неръждаема стомана, а с професионалната си странично отваряща се врата тази микровълнова фурна позволява директен достъп до храната за по
-голям контрол върху готвенето.

Heinner HMW-20DBKSS

Heinner HMW-20DBKSS

Микровълнова фурна Heinner HMW-20DBKSS, 20 л, 700 W, Дигитална, Функция Grill, Tаймер, Черна/Inox

Heinner HMW-20DBKSS е една стандартна микровълнова фурна с капацитет 20 литра и механично управление с LED дисплей. Мощност на фурната 700W, тя има 6 нива на мощност, таймер и максимално време за готвене 30 мин. Функция за размразяване и звуковия сигнал правят тази микровълнова да заслужи своята цена, която въобще не е голяма.

Heinner HMW-20DBKSS

Daewoo KOR-6S20R

Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S20R , 20 л, 700 W, Механична, Червена

Съотношението качество-цена е повече от достъпно, поради което настоящият модел е един от най-продаваните уреди от този тип. Има компактни размери, които позволяват инсталиране във всяко пространство, без да заема твърде много място и се възползва от прости и модерни линии, които се вписват перфектно във всяка кухня. Освен това тази фурна има механичен контролен панел, която я прави много лесна за употреба от всички потребители, включително деца, когато са сами вкъщи и трябва да затоплят храната си. Тази микровълновата фурна е ефективна, надеждна и в същото време безшумна, което е голямо предимство. Това е идеалният избор за хора, които нямат много време за губене в кухнята и искат да приготвят храна за много кратко време.

Heinner HMW-20DBKSS

Toshiba MW2-MG20PBK

Микровълнова фурна Toshiba, 20 л, Механичен контрол, 800W, 4 нива на мощност, Grill, Таймер, LED осветление, Черен

Toshiba MW2-MG20PBK е страхотна микровълнова фурна, елегантна и мощна, която има вградена грил функция, за да се насладите на аромата на барбекю, без да умирисвате домът си с дим. Тази фурна се откроява още от първия път, когато я видите, заради своя елегантен дизайн, с лъскава черна външност и сива вътрешност. Пасва идеално в кухнята, освен това е с компактни размери. Материалите, от които е изработена са устойчиви и изглеждат достатъчно надеждни. Има допълнителна програма за размразяване, но се справя ѝ много добре с основната си задачата, когато става въпрос за затопляне на храна. Вграденото осветление остава включено както по време на нагряване на продуктите, така и след отваряне на вратата и този аспект може да бъде полезен за лесното й почистване.

Heinner HMW-20DBKSS

Samsung GE83X

Микровълнова фурна Samsung GE83X, 23 л, 800 W, Дигитална, Функция грил, Child Lock, Black Mirror

Ако искате една от най-красивите и ефективни микровълнови фурни на пазара, тогава Samsung GE83X е много добър вариант. Това е продукт с над 100 положителни отзива, справедлива цена и много добро качество на изработка. Дизайнът на GE83X е направо страхотен. Той е изключително елегантен, красив и модерен. Използваните материали са от най-високо качество, а цветът Black Mirror, който отразява почти като огледало, изглежда наистина сензационно. За съжаление ще виждате всяка следа и пръстов отпечатък, така че трябва да го поддържате редовно и внимателно, но красотата изисква жертви. Фурната има максимална мощност от 800W и общ капацитет от 23 литра. Резултатите, които предоставят са отлични. Това се дължи главно на специалното дозиране, за което са се сетили от Samsung. По този начин разпределението на микровълните се извършва в 3 зони за идеална равномерност на нагряване. Друго нещо, което допринася много за тези много добри резултати е керамичният интериор. Освен че ви помага да се стоплите, той е около 7 пъти по-устойчив на надраскване от обикновените материали. По отношение на допълнителните функции, може би най-важният е режимът Eco. Когато е активиран, този еко режим спестява до 40% електроенергия и дава приблизително същите резултати. Също така тук извеждаме функцията Child Lock, която блокира контролния панел за деца и зумера, който изгасва всеки път, когато програмата приключи. Можете да избирате от 6 различни настройки на мощността, в зависимост от храната или вашите предпочитания. Контролният панел е много интуитивен и добре обмислен. Всеки бутон има представително изображение, което обяснява за какво служи, а фактът, че са чувствителни на допир, е още по-добър. А на цифровия дисплей ще намерите информация като избрана температура, час, дата и оставащ час в програмата. Изберете го, защото е произведен от доверена марка, има много добри резултати и много полезни функции.

Heinner HMW-20DBKSS

CANDY CPMG2071DS

Микровълнова печка CANDY CPMG2071DS, 20 л, Grill, 700W, Сребрист

Тази микровълнова CANDY е с капацитет 20 литра и е с мощност 700 W, който продукт успешно отговаря на нуждите на всички членове на семейството. Той е много практичен и лесен за използване, което е голямо предимство при покупката. Оборудван е с електронен контролен панел и LED дисплей, което придава на фурната модерен и елегантен вид. Може лесно да се използва от всички потребители и освен това има защита със система за защита от деца, която е перфектна, особено ако останат сами вкъщи. Функцията за размразяване е едно от големите предимства на този тип микровълнова фурна, тъй като намалява времето, прекарано от домакините в кухнята, улеснявайки живота им. Замразените продукти са готови за приготвяне само за няколко минути и се приготвят бързо и лесно. Освен това вграденият таймер задава желания от всеки потребител времеви интервал за правилно затопляне на храната. Има компактни размери, но и средно тегло, така че може да се монтира успешно във всяка кухня, без да заема много място и без да затруднява извършването на ежедневните дейности. Простият и елегантен дизайн придава нотка на изтънченост, така че новата микровълнова печка Candy се вписва перфектно във всяка кухня.

Heinner HMW-20DBKSS

Sharp YC-MG01ES

Микровълнова фурна Sharp YC-MG01ES, 20 л, 800 W, Механична, Grill, Сребрист

Независимо дали става дума за размразяване, загряване или готвене, решението за бързо и лесно готвене е микровълновата фурна Sharp YC-MG01ES. Тази фурна работи с високочестотни електромагнитни вълни, което не само спестява време, но и енергия. В същото време вашата фурна Sharp спестява място, компактна е и лесна за използване, което я прави идеална за ежедневна употреба. Освен това уреда разполага и с функция грил, чрез която може да се насладите на печени ястия, покрити със сирене, препечен хляб и други вкусотии.