Ревю на климатик Whirlpool SPIW 312L

Whirlpool SPIW 312L е един от най-продаваните климатици както през летните жеги, така и през отоплителния сезон. Това е идеалният избор за вас, ако търсите добре оборудван климатик с богат набор от усъвършенствани функции, които са в състояние да ви осигурят най-високото ниво на комфорт, пестейки ви пари от сметките за ток.

Whirlpool SPIW 312L

Whirlpool SPIW 312L

Климатик Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Функция отопление, 6Th Sense, Филтър HD + Активен въглен, R32

Whirlpool SPIW 312L е модерен климатик с елегантен дизайн в бял цвят с черна лента, където е побран LED дисплей, подходящ за средно големи помещения. Успява да осигури оптимални условия за сравнително кратко време, но преди да вземем каквото и да е решение, то прочетете ревюто докрай.

Както подсказва и името на модела SPIW 312L, то той е с капацитет за охлаждане на въздуха от 12000 BTU, но и има капацитет за отопление от 13000 BTU.

Ако тези сухи цифри не ви говорят нещо то накратко климатикът е подходящ да работи в помещения с площ до 25 квадратни метра, като повърхността е изчислена при стандартна височина на помещението от 2,7 метра.

Whirlpool SPIW 312L има енергийна ефективност при охлаждане, класифицирана в клас A++ и сезонен коефициент на охлаждане SEER от 6.1 и клас A+ за режим SCOP коефициент на ефективност 4 за отопление, което прави този модел по-ефективен от повечето климатици с подобен капацитет. Тази система за отопление работи добре при външни температури между -10°C и +24°C

В допълнение към функцията за охлаждане и отопление, устройството се възползва от още в функции: вентилация и обезвлажняване на въздуха.

Нивото на шум на вътрешното тяло е едва 19 dB, което означава, че може да използвате устройството и през нощта, без да ви безпокои.

Инверторната технология играе важна роля за по-ефективната работа на устройството, а по-конкретно компресорът може автоматично да променя своите обороти, така че зададената температура да се достигне много по-бързо, впоследствие е необходимо да се поддържа с минимална консумация на ресурси.

HD филтърната система с активен въглен представлява един от най-ефективните модели на пазара, успявайки да пречисти напълно въздуха. Той също така ще премахне частици замърсяване, прах, но също така и вируси, бактерии и алергени.

Този климатик Whirlpool използва хладилен агент от последно поколение R32. Този хладилен агент не влияе негативно върху околната среда и в същото време е по-ефективен спрямо масово използвания предходен такъв.

Основни функции

На първо място SPIW 412L притежава патентованата система на Whirlpool наречена 6th sense, която се грижи за автоматичното регулиране на температурата и влажността в помещението, в което е инсталиран уреда.

Функцията 4D за всмукване на въздуха осигурява по-висока енергийна ефективност, чрез бързо охлаждане и ефективен обмен на топлина.

Функция 4D Airflow Inlet осигурява по-голям приток на въздух, по-голям капацитет при същото ниво на шум.

Таймерът ви дава възможност да настройте режима на работа във времевия интервал на вашите нужди.

Функцията за автоматично рестартиране възобновява настройките на климатика, след внезапно прекъсване поради спиране на електрическото захранване.

Функцията Jet подобрява работата на климатика за известно време, докато достигне зададената температура. След това климатикът автоматично се връща в нормалния си режим на работа, като може да поддържа температурата в нормални граници. По този начин консумираната енергия бива сведена до минимума.

Функцията за самопочистване има функция за бързо изпаряване веднага след приключване на охладителната дейност, за да се избегне възможността бактериите или плесените да се прилепят към повърхността. Добре е да знаете, че и двете се считат за главните причини за неприятните миризми.

Функцията за автоматично размразяване включва периодично изключване на отоплителната активност за кратки периоди от време, като по този начин се създава възможност ледът, образуван във външният уред, да бъде стопен.

Sleep – Night е специално проектирана функция, която да ви предложи максимален комфорт през нощта по време на сън. След като бъде активирана, функцията прави бавни промени в температурата. През целия цикъл консумацията бива много ниска, както и шумът.

Нашето мнение за продукта

Whirlpool SPIW 312L е уред, който се представя отлично, използван както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление, въпреки че най-вероятно ще го използвате често в режим на охлаждане. Може да се използва практически целогодишно благодарение на функцията за изсушаване, превръщайки го във влагоуловител. Дистанционното му е изключително лесно за използване, а всичките му функции работят ефективно. Единствено ни липсва Wi-Fi технология, но ако досега не сте имали досег до нея, едва ли ще ви потрябва. Но може би най-важните характеристики на този модел е, че е много икономичен и безшумен, затова смятам, че може да бъде чудесна покупка.

Whirlpool SPIW 312L

Whirlpool SPIW 312L

Климатик Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Функция отопление, 6Th Sense, Филтър HD + Активен въглен, R32