Ревю на климатик Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi

Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi е модерен климатик с добра енергийна ефективност и много ниско ниво на шум. Съвременните технологии, Wi-Fi връзката и ниската цена за този период правят този климатик произведен от Samsung отличен избор за стаи и пространства с площ не повече от 35 квадратни метра.

Samsung Wind-free Elite 12000 BTU Wi-Fi

Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR12TXFYAWKNEU/AR12TXFYAWKXEU, Бял

Модерните климатици предлагат повече от бързо охлаждане на жилищни, търговски или офис интериорни пространства. Благодарение на много икономичните инверторни компресори, тези устройства могат да се използват и за отопление, когато няма други възможности за отва. В допълнение, повечето от моделите от ново поколение осигуряват обезвлажняване на вътрешните пространства, както и ефективно филтриране на прахови частици и алергени от въздуха. В този преглед ще ви представим такъв климатик с отлични технически характеристики, произведен от южнокорейската компания Samsung.

Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU/AR12TXFYAWKXEU е умен климатик от ново поколение , който може да работи в тропическа среда при +46°C. Този модерен климатик има вътрешно тяло с бял минималистичен дизайн и дигитален дисплей от дясната страна. Заоблените ръбове и хоризонталните ивици допринасят за модерния дизайн на устройството, което може да се монтира както в елегантна спалня, така и на открито. Вътрешното тяло е с размери 21,5 x 82 x 29,9 cm, а външното устройство е с размери 24,2 x 66 x 47,5 cm, като капацитетът за охлаждане и отопление е идентичен: 12 000 BTU.

Samsung Cebu разполага с икономичен компресор, като консумацията на енергия за охлаждане е включена в клас на ефективност A++, а тази за отопление в клас A+. Добрата енергийна ефективност се потвърждава и от стойностите на SEER (6.5) и EER (2.87) коефициентите на охладителна ефективност. Въздушният поток на вътрешното тяло от 654 m3/h позволява бързо охлаждане на пространство с площ до 35 квадратни метра, като вентилаторът може да се настройва в 4 степени според нуждите. Що се отнася до нивото на шума, вътрешното тяло има ниво, което варира между 19 и 38 dB в зависимост от нивото на вентилация, което означава, че ще може да се използва през нощта без да бъдете безпокоени.

Този модел използва няколко модерни технологии, разработени от Samsung, като Digital Inverter Boost, който охлажда въздуха много по-бързо или AI Auto Comfort, който оптимизира режима на работа, като анализира състоянието на помещението и историята на използване. Освен охлаждане и отопление, уредът позволява обезвлажняване на до 1,5 литра за час, намалявайки топлинния дискомфорт в помещението. Антибактериален филтър Easy Filter Plus улавя прахови частици и алергени от въздуха, почистването е лесно благодарение на разположението в горната част. Освен това, благодарение на функцията Auto Clean, устройството периодично ще премахва прах и влага от вътрешността, предотвратявайки развитието на бактерии и мухъл.

Уредът може да се управлява както чрез дистанционно управление с дигитален дисплей и интуитивно меню, така и чрез инсталирано на смартфона приложение благодарение на Wi-Fi връзката. Устройството използва екологичен хладилен агент тип R32, който е по-екологичен. Освен това, като използвате Eco режим, ще можете да намалите консумацията на енергия с до 35%, което означава по-ниски разходи за използване.

Основни функции

В ECO режим устройството използва по-малък капацитет на компресора в сравнение с нормалния режим на работа, което намалява консумацията на енергия. Така с този режим на работа можете да поддържате приятна атмосфера в помещението, където е монтиран уреда, като същевременно спестявате енергия и средства по всяко време, за да не се притеснявате за сметки за ток.

Автоматичната функция постига най-добра производителност както като консумация, така и като температура, независимо от избраното меню, студено или топло.

Тази система работи на отопление при външни температури между -15°C и +24°C. В допълнение, устройството разполага с технология Hot Start, която позволява на вътрешния вентилатор да работи в началото на процеса на нагряване, само когато вътрешният топлообменник е топъл, за да не се предава поток от студен въздух в началото на процеса.

С функцията 2 Step Cooling, климатикът Samsung започва да охлажда въздуха, използвайки мощния режим Fast Cool, за да достигне бързо желаната температура. След това автоматично превключва на Al Auto Comfort режим, за поддържане на оптимален климат. Следователно няма да ви е студено и няма да се налага ръчно да променяте настройките на климатика. Тя автоматично оптимизира различните режими, като анализира условията в стаята и навиците на използване. Въз основа на предпочитаната от вас температура, автоматично включва най-подходящия режим, за да поддържа оптимални условия.

Освен това чрез функцията Al Auto Comfort, уредът, благодарение на високопроизводителния процесор, автоматично оптимизира различните режими на работа, като анализира състоянието на помещението и навиците на потребителя за използване на климатика. Така, на базата на предпочитаната среда в помещението, процесорът автоматично превключва на най-подходящия режим на работа, за да поддържа оптимално предпочитаните условия.

С функция Booster, която се използва за бързо достигане на температурата в помещението с 43% (системата ще работи на максимална мощност 30 минути), след което ще премине към нормален режим на работа.

Функцията за обезвлажняване доказва своята полезност в горещите летни дни. С тази функция климатикът извлича и отвежда влага от въздуха в помещението в количество 1,5 литра на час конденз.

Функция за автоматично почистване топлообменникът се поддържа винаги сух. Основните причини за неприятната миризма в климатика са плесени и бактерии, които се развиват в топлообменника. Когато климатикът е изключен, тази функция автоматично включва само вентилационната система за отстраняване на прах и влага от топлообменника. Така топлообменникът остава чист и сух, което предотвратява размножаването на бактерии и мухъл.

24-часовият таймер и функцията за рестартиране дават висока степен на автономност на климатичната система Samsung, която позволява работа на предварително зададени интервали от време и автоматично подновяване на дейността, според последните настройки, след прекъсване на захранването или неволно изключване.

Функцията Sleep/Night осигурява спокоен сън през нощта. По този начин, благодарение на прецизна система за контрол на температурата и автоматичен контрол на влажността, и трите етапа на съня са защитени от влага и прекомерна топлина, така че когато се събудите, да се чувствате освежени и готови да посрещнете новия ден. Добрият сън не само ви спестява критични минути и часове сън, но също така намалява разходите за енергия с до 36% от консумацията в сравнение с нормалния режим на охлаждане/отопление.

Интелигентна функция за размразяване позволява да се намали времето, необходимо за размразяване, за да се оптимизира функцията за нагряване. Автоматичният процес на размразяване започва само когато е необходимо, обикновено в дни със студена мъгла или ръмеж, като също показва код на вътрешното тяло, като по този начин спестява ценно време за отопление и в същото време спестява електроенергия. По време на размразяване, което не продължава повече от 10 минути, функцията за нагряване вече не е активна. След процедурата по автоматично размразяване на топлообменника от външното тяло, устройството автоматично възобновява функцията си за отопление.

Отсега нататък имате възможност да управлявате климатика с помощта на приложението Smart Things App. Благодарение на интегрираната Wi-Fi функция и интернет връзка, можете да управлявате основните функции на климатика чрез приложението, съвместимо за всички Android или iOS смартфони. За допълнителен комфорт, приложението разполага и с гласов асистент Alexia, който ви напътства и ви дава инструкции как да използвате това смарт устройство.

В допълнение, потребителят може също да използва тази програма за достъп до функцията за интелигентна диагностика, която помага на потребителя бързо и ефективно да идентифицира почти всеки незначителен проблем, преди да стане основен.

Действието на филтриращата система Easy Filter Plus в с висока плътност, миеща се с индикатор за почистване на филтъра, премахва: прах, опасни замърсители от въздуха и алергени, както и бактерии и вируси, включително тип вируси (грип А и корона). Системата първо се състои от HD филтър и след това от друг филтър, където благодарение на уникалната структура на антибактериалния слой, въздухът е чист и без частици, които могат да ви разболеят. Тази система за филтриране, поради своята плътност, може да неутрализира до 99% от вирусите, бактериите и алергените. За допълнителен комфорт този филтър се поставя отвън, над вътрешното тяло, за да можете да го почиствате по-лесно. Плътната му мрежа поддържа устройството чисто, а антибактериалният слой ви помага да се предпазите от опасни замърсители във въздуха.

Енергийна ефективност и шум

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на затопляне е А+, имащ номинална консумация при охлаждане 1220 W и при отопление 940 W.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 4. Това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление.

В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.5. Това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Тези коефициенти замениха доскоро използваните COP (coeficent of performance) – 3.72 и EER (energy efficiency rating) – 2.87.

Те се изчисляват при определени външни температури – 35°C в режим на охлаждане и 7°C в режим на отопление, при работа на климатика на пълна мощност.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 16 и 40 dB според натовареността му, което е много добра стойност. Шумът на външното устройство достига 46 dB.

Нашето мнение за продукта

В заключение Samsung Cebu е модерен климатик с добра енергийна ефективност и много ниско ниво на шум. Съвременните технологии, Wi-Fi връзката и ниската цена за този период правят този климатик произведен от Samsung отличен избор за стаи и пространства с площ не повече от 35 квадратни метра. Моделът се радва на добри отзиви от потребителите, които са го закупили, като те твърдят, че това е идеалният избор за техните нужди.

За:

  • Модерен дизайн;
  • Висока енергийна ефективност А++;
  • Безшумна работа;
  • Wi-Fi връзка;
  • Много добро съотношение между качество и цена;
  • Разнообразната гама от модерни функции;
  • Високоефективна система за филтриране.

Против:

  • Частта за интегриране на Alexa и Google Home е пълно разочарование. Освен гласово включване и изключване, то други опции не са налични.
Samsung Cebu 9000 BTU

Samsung Cebu 9000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Cebu 9000 BTU Wi-Fi, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR09TXFYAWKNEU/AR09TXFYAWKXEU, Бял

Samsung Cebu 12000 BTU

Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR12TXFYAWKNEU/AR12TXFYAWKXEU, Бял

Samsung Cebu 9000 BTU

Samsung Cebu 18000 BTU

Климатик Samsung Cebu 18000 BTU Wi-Fi, AI Auto Comfort, AR18TXFYAWKNEU/AR18TXFYAWKXEU, Бял

Samsung Cebu 18000 BTU

Samsung Cebu 18000 BTU

Климатик Samsung Cebu 18000 BTU Wi-Fi, AI Auto Comfort, AR18TXFYAWKNEU/AR18TXFYAWKXEU, Бял

Samsung Cebu 24000 BTU

Samsung Cebu 24000 BTU

Климатик Samsung Cebu 24000 BTU Wi-Fi, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR24TXFYAWKNEU/AR24TXFYAWKXEU, Бял