Ревю на хладилник с фризер LG GBB61PZHMN


LG GBB61PZHMN е хладилник с модерен дизайн, добра енергийна ефективност и ефективно разделяне на вътрешното пространство. Ниското ниво на шум, съвременните технологии и допълнителната 10-годишна гаранция на компресора са други силни страни на този хладилник с фризер от портфолиото на LG.

LG GBB61PZHMN

LG GBB61PZHMN (Сребрист)

Хладилник с фризер LG GBB61PZHMN, 341 л, Клас E, No Frost, WiFi, H 186 см, Сребрист

Основни предимства на модела

 • Високоефективен и икономичен линеен инверторен компресор;
 • Full No Frost система за автоматично размразяване;
 • Независимо охлаждане в двете зони;
 • Удобен LED контролен дисплей.

Основни характеристики 

Хладилникът е един от най-важните уреди във всеки дом, както по отношение на покупната цена, така и по отношение на консумацията на енергия. Когато избирате хладилник, ще трябва да вземете предвид някои важни аспекти като нетния обем и разделянето на двете вътрешни пространства, външния дизайн или нивото на шума при работа. Ако имате по-щедър бюджет, може да изберете модел с външен цифров дисплей и такъв, който е оборудван с най-новите технологии.

Такъв хладилник е LG GBB61PZHMN и по-долу ще представим основните му характеристики.

На първо място бихме казали, че този хладилник с фризер LG има наистина красив дизайн! Сребристия цвят и вградените хромирани декоративни елементи изглеждат много добре, като уреда би придал стил и елегантност на всеки дом и най-вече кухня.

Максималният нетен капацитет от 341 литра се разпределя между 234 литра за хладилника и 107 литра за фризер.

За максимално улеснение и функционалност уредът е проектиран така, че хладилника да е отгоре, а фризерът отдолу.

Доказано е, че в едно домакинство хладилника е по-често използван сравнено с фризера.

Дизайн

LED дисплеят е със сензорен контрол на управление, който дава възможност за независимо регулиране на температурата в хладилника и фризера.

Контролните елементи на уреда включват:

 • Информация и контрол на температурата във фризера;
 • Информация и контрол на температурата в хладилника;
 • Предупредителен индикатор за отворена врата;
 • Включване на функцията за бързо замразяване „Express Freeze“
 • Включване на функцията за бързо охлаждане „Express Cooling“;
 • Включване и изключване на функция Eco;
 • Детски контрол – заключване на контролния екран.

Повече от тези операции могат да се извършват и през мобилното приложение SmartThinQ благодарение на вградената Wi-Fi връзка. Също така чрез това приложение ще може да диагностицирате всякакви неизправности и проблеми.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – моделът е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този уред е оборудван със система за охлаждане Total No Frost, която осигурява бързо и постоянно охлаждане във вътрешните пространства, предотвратявайки образуването на лед във фризера.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

Функции на хладилника

LG GBB61PZHMN

Моделът разполага с 2 рафта от закалено стъкло, които се регулират по височина и освен това се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

На 3-те рафта на вратата може да намерите място за всички бутилки, буркани, кутии от сок, място за яйца и други хранителни продукти.

В най-долната част са разположени два рафта един над друг. По-горния е наречен Frash Balancer и е предназначен за съхранение на плодове и зеленчуци.

Той е със специална технология за оптимизиране на влажността, която сигурно задържа влагата, докато движещите се контролери поддържат оптималната влажност на плодовете и зеленчуците в зависимост от режима, който сте задали.

Под тази зона е разположена така наречената FRESHConverter™. Чрез нея може да избирате оптимална температура за храната, като тя поддържа оптимално състоянието съответно на месото, рибата или зеленчуците.

Хладилник с фризер LG GBB61PZHMN, 341 л, Клас E, No Frost, WiFi, H 186 см, Сребрист

Системата за осветление е от LED панела и осигурява оптимално ниво на светлина в хладилника, при това с нищожно потребление на енергия.

Технологията Door Cooling, с която е оборудван този модел осигурява бързо охлаждане на въздуха в хладилника след затваряне на вратата.

Функции на фризера

Фризера е с общ капацитет от 107 литра и е разположен е в долната част на уреда, като има три чекмеджета, които са едно върху друго.

Голямото отделение на фризера предлага множество възможности за замразяване, включително турбо функция за експресно такова.

Фризера разполага с така наречената уголемена зона – едно от чекмеджетата на фризера е проектирано, така че да осигури повече пространство за съхранение на обемисти или големи по размери храни.

Мощността на замразяване на фризера е 14 кг. за 24 часа.

Други

Вратите на уреда са снабдени с антибактериално уплътнение, което има ролята да предотвратява образуването на мухъл и проникването на бактерии вътре, като поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Този модел е проектиран да работи нормално и без загуба на енергия през горещия сезон в пространство с околна температура с климатичен клас: SN-T от +10°C през зимата до +43°C през лятото.

Притежавайки много добра степен на изолация, той има автономия да издържи без електричество в продължение на 16 часа, без храната да се разваля.

Енергийна ефективност

Хладилник с фризер LG GBB61PZHMN, 341 л, Клас E, No Frost, WiFi, H 186 см, Сребрист

Това е супер ефективен уред с висока енергийна ефективност клас E, според най-новите европейски разпоредби и има годишна консумация на енергия от 254 kWh.

Тази ниска консумация на енергия се дължи най-вече на линейния компресор с интелигентна инверторна технология и уникалната изолационна технология, които правят всичко възможно за намаляване на консумираната енергия.

Инверторната технология на LG включва промяна на скоростта и капацитета на 5-степенния компресор според определени параметри. Така, когато уредът е включен, процесорът управлява компресора до максимален капацитет, за да достигне бързо желаната температура. След като тази температура бъде достигната, процесорът задава на компресора да намали капацитета си до минимум, като гарантира поддръжката на зададената температура.

Нашето мнение за продукта

Този хладилник с фризер на LG включва множество технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн в сребрист цвят, който би се вписал добре във всяка една кухня. Препоръчваме го на средно големи семейства, заради добра енергийна ефективност и ефективно разпределение на вътрешното му пространство, което ще ви улеснят максимално в ежедневието ви. Освен това той има надежден, икономичен и в същото време много тих линеен инверторен компресор от ново поколение, който се възползва от 10-годишната допълнителна гаранция, предлагана от производителя. Това е идеалният избор за вас, ако търсите високопроизводителен хладилник, който може да се справи с всичко, независимо от ситуацията, при това на много добра цена. 

LG GBB61PZHMN

LG GBB61PZHMN (Сребрист)

Хладилник с фризер LG GBB61PZHMN, 341 л, Клас E, No Frost, WiFi, H 186 см, Сребрист