Ревю на хладилник с фризер LG GBB72MCVGN

LG GBB72MCVGN е отличен избор за вас, ако търсите модерен и функционален хладилник с фризер, който има модерен дизайн и ефективно разпределение на вътрешното пространство.

LG GBB72MCVGN

LG GBB72MCVGN

Хладилник с фризер LG GBB72MCVGN, 384 л, Клас D, No Frost, LinearCooling, NatureFresh, DoorCooling+, FreshConverter, Raft sticle, H 203 см, Антрацит

Изборът на хладилник е може би една от най-важните покупка за едно семейство, когато става въпрос за оборудване на домът. Този уред, който ще разгледаме е страхотен избор, защото на първо място е надежден уред, на който може да разчитате над 10 години.

Това специално е премиум модел и се предлага в горният ценови диапазон, но заслужава своята цена, тъй като ще допринесе за качеството ви живот.

Този хладилник с фризер е с капацитет от 384 литра и това устройство е класифицирано в енергиен клас D, като освен това е оборудван с технологията No Frost, но също така Nature Fresh, LinearCooling, DoorCooling+ и много други.

Този модел ще поддържа храната в добро състояние за по-дълго, намалявайки хранителните отпадъци, а вкусът на плодовете и зеленчуците ще бъде по-добър, благодарение на вградените специални технологии, с който този модел разполага.

При първият досег с него ще забележите интересният му дизайн и използвания антрацитен цвят.

Външният вид прави впечатление на първокласен уред и ще изглежда добре във всяка модерна кухня. Имате възможност да изберете алтернативен цвят като тъмен графит (LG GBP62DSSGR) и вариант с цвят Noble Steel (LG GBB72NSUGN), които цени може да намерите по-долу .

Голямото вътрешно пространство се дължи на височината му от 203 см, освен това той е с ширина 59,5 см и дълбочина 68,2 см.

Управление

LED дисплеят е разположен във вътрешната част най-отгоре на хладилника и е със сензорен контрол на управление, който дава възможност за независимо регулиране на температурата в хладилника и фризера. Трябва да имате предвид, че това решение може да бъде леко неудобство за потребители с по-нисък ръст.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Информация и контрол на температурата във фризера, като тя може да се настройва между -15°C и -23°C;
  • Информация и контрол на температурата в хладилника, която може да се регулира в диапазон между 1°C и 7°C;
  • Предупредителен индикатор за отворена врата;
  • Включване на функцията за бързо замразяване „Express Freeze“
  • Включване на функцията за бързо охлаждане „Express Cooling“;
  • Включване и изключване на функция Eco;
  • Детски контрол – заключване на контролния екран.


Повече от тези операции могат да се извършват и през мобилното приложение SmartThinQ благодарение на вградената Wi-Fi връзка. Също така чрез това приложение ще може да диагностицирате всякакви неизправности и проблеми.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – моделът е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този уред е оборудван със система за охлаждане Total No Frost, която осигурява бързо и постоянно охлаждане във вътрешните пространства, предотвратявайки образуването на лед във фризера.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

Функции на хладилника

Хладилник с фризер LG GBB72MCVGN, 384 л, Клас D, No Frost, LinearCooling, NatureFresh, DoorCooling+, FreshConverter, Raft sticle, H 203 см, Антрацит

Този модел има много добър общ капацитет от 384 литра, който се разпределя от 207 литра за хладилника, който е с по-голямо разпределение и 107 литра за фризера, който е сравнително малък за хладилник с такива размери.

Рафтовете за съхранение на храна са 4 на брой, изработени от топлоустойчиво стъкло, подсилено с профилна рамка от неръждаема стомана, като те се почистват изключително лесно и има много добра устойчивост на тежести.

Голямо предимство на този модел е, че може да регулирате позицията на рафтовете 3 от 4 според вашите нуждите.

Това устройство има специален рафт наречен Multi Shelf, който е изключително гъвкав и може да се плъзга хоризонтално, със специални държачи, които побират до 5 бутилки.

В най-долната част се намира специализирано пространство за съхранение на плодове и зеленчуци наречено Fresh Zone, където те запазват здравословните си свойства и аромати.

Чекмеджето Fresh Balancer от LG е оборудвано с превключвател, чрез който може да регулирате оптималната влажност, за да запази свежестта на плодовете или зеленчуците за по-дълго време.

В долната хладилна зона има и специализирано отделение наречено Fresh Converter с капацитет от 22 литра, с оптимална температура в зависимост от вида на храните, съхранявани в това пространство.

Чрез него може да избирате оптимална температура за храната чрез механичен превключвател, като тя поддържа оптимално състоянието съответно на месото, рибата или зеленчуците.

Вратата на хладилника е оборудвана с 4 фиксирани рафта с различни размери, които са подходящи да съхранявате различни продукти.

Този хладилник е подходящ и за по-малки кухни, тъй като неговата вратата може да се отваря под ъгъл от 90 градуса, дори ако хладилникът е поставен до стена. В това положение всички чекмеджета могат да се отварят напълно, което улеснява достъпа до храна.

Хладилникът има LED осветление в горната хладилна зона, което осигурява добра видимост дори при пълен хладилник.

А благодарение на технологията Nature Fresh Cooling, това устройство осигурява най-доброто възстановяване на температурата и при всяко отваряне на вратата и също така поддържа постоянен температурен контрол вътре.

Функции на фризера

Фризера е с общ капацитет от 107 литра и е разположен е в долната част на уреда, като има три чекмеджета, които са едно върху друго.

Голямото отделение на фризера предлага множество възможности за замразяване, включително турбо функция за експресно такова.

Фризера разполага с така наречената уголемена зона – едно от чекмеджетата на фризера е проектирано, така че да осигури повече пространство за съхранение на обемисти или големи по размери храни.

Мощността на замразяване на фризера е 10 кг. за 24 часа.

Други

Вратите на уреда са снабдени с антибактериално уплътнение, което има ролята да предотвратява образуването на мухъл и проникването на бактерии вътре, като поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Този модел е проектиран да работи нормално и без загуба на енергия през горещия сезон в пространство с околна температура с климатичен клас: SN-T от +10°C през зимата до +43°C през лятото.

Притежавайки много добра степен на изолация, той има автономия да издържи без електричество в продължение на 9 часа, без храната да се разваля.

Енергийна ефективност

Хладилник с фризер LG GBB72MCVGN, 384 л, Клас D, No Frost, LinearCooling, NatureFresh, DoorCooling+, FreshConverter, Raft sticle, H 203 см, Антрацит

Този модел е класифициран в енергиен клас D, като уредът има добра консумация на енергия, въпреки че размерите му са доста големи. Той изразходва около 215 kWh годишно, а месечната цена на сметката за ток се оценяват на около 5-6 лв.

Нашето мнение за продукта

Този хладилник с фризер на LG включва множество технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн в цвят антрацит, който би се вписал добре във всяка една модерна кухня. Препоръчваме го на средно големи семейства, заради добра енергийна ефективност и големият му капацитет, особено подходящ за тези, които се нуждаят от допълнително пространство в зоната на хладилника. Освен това той има надежден, икономичен и в същото време много тих линеен инверторен компресор от ново поколение, който се възползва от 10-годишната допълнителна гаранция, предлагана от производителя. Това е идеалният избор за вас, ако търсите високопроизводителен хладилник, който може да се справи с всичко, независимо от ситуацията, при това на много добра цена.

LG GBB72MCVGN

LG GBB72MCVGN (Антрацит)

Хладилник с фризер LG GBB72MCVGN, 384 л, Клас D, No Frost, LinearCooling, NatureFresh, DoorCooling+, FreshConverter, Raft sticle, H 203 см, Антрацит

Подобни продукти:

LG GBB72MCEGN

LG GBB72MCEGN (Черен)

Хладилник с фризер LG GBB72MCEGN, 384 л, No frost, Клас D, Door cooling, H 203 см, Черен

LG GBB92MCACP

LG GBB92MCACP (Черен)

Хладилник с фризер LG GBB92MCACP, 384 л, Клас D, No Frost, Smart Diagnosis, Wi-Fi, H 203 см, Черен

LG GBB72MCEFN

LG GBB72MCEFN (Черен)

Хладилник с фризер LG GBB72MCEFN, 384 л, Клас D, Full NoFrost, Компресор Inverter Linear, H 203 см, Черен

LG GBP62DSSGR

LG GBP62DSSGR (Графит)

Хладилник с фризер LG GBP62DSSGR, 384 л, Клас D, No Frost, I-Micom, Инверторен компресор, H 203 см, Dark Graphite

LG GBB72NSUGN

LG GBB72NSUGN (Стомана)

Хладилник с фризер LG GBB72NSUGN, 384 л, Клас D, No Frost, E-Micom, H 203 см, Noble Steel