Ревю на хладилник Side by Side LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MBAF е Side by side хладилник, който не е за всеки джоб и е предназначен за тези, които търсят един най-добрите уреди от този клас с включени всевъзможни екстри.

LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MBAF

Хладилник Side by Side LG GSXV91MBAF,635 л, Total No Frost, Instaview, Диспенсър за вода, Поставка за бутилки, H 179 см, Клас F, InstaView, Сребрист

LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MCAF (Черен)

Хладилник Side by Side LG GSXV91MCAF, 635 л, Total No Frost, Диспенсър за вода, Instaview, Поставка за бутилки, H 179 см, Клас F, Черен

Основни характеристики

LG GSXV91MBAF/GSXV91MCAF е хладилник side by side с общ нетен обем от 635 л. Големият капацитет и доказаното качеството през годините на LG не са само двете неща, които можем да споменем за този хладилник.

Това е модел с много технологии, които включва освен убичйните като Total No Frost, но също и множество технологии, които ще разгледаме по-подробно по-долу: InstaViewThinQ™, LINEARCooling™, DoorCooling+™, UVnano™, FRESHBalancer™ и вратата UltraSleek.

Той се предлага и с диспенсър за студена вода и натрошен лед, има дигитални сензори, връзка през приложението LG и е с енергиен клас F.

LG GSXV91MBAF

Дизайнът на този модел е много модерен, като може да избирате между сребрист и черен цвят, които биха придали усещане за стил и елегантност във всяка кухня.

Едно от нещата, които на пръв поглед се набива на очи е прозореца, който използва технологията InstaView. Заедно с диспенсера за студена вода, разположен в другата половина на хладилника, му придават по-специален външен вид.

Това е масивен модел с голям капацитет, който ще бъде най-видимият уред във вашата кухня, защото идва с доста големи размери, с ширината от 91,3 см и дълбочината от 73,5 см и височината 179 см. Заеманото място от уреда е значително повече, отколкото при обикновен хладилник, така че трябва да пресметнете добре, преди да го закупите.

Управление

Хладилник Side by Side LG GSXV91MBAF

От дясно във вътрешността на хладилната зона се намира големият LCD дисплей със сензорно управление, чрез който може да следите 2-те температурни зони, които могат да бъдат регулирани независимо една от друга.

Чрез контролните елементи на хладилника може да следите и управлявате следните функции:

 • Температурата в хладилника в диапазона от 1°C и 7°C и фризера между -14°C и -24°C;
 • Функцията за супер замразяване и охлаждане;
 • ECO Friendly функцията;
 • Предупредителен индикатор при отворена врата;
 • Сигнал за предупреждение за повреда;
 • Да настроите функцията Child Lock, която предотвратява спиране или промяна на програма;
 • Предупредителен сигнал за отворена врата.

Система на охлаждане

И двете отделения се възползват от наличието на технология Total No Frost, която осигурява постоянно автоматично размразяване.

А за да се запази храната свежа, в хладилната зона се намира технологията Twin & Metal Cooling. Тази технология за охлаждане се състои от алуминиев метален панел на стената на зоната за охлаждане. По този начин през този алуминиев панел, който не разваля външния вид на интериора, циркулира потокът от студен въздух, който има ролята да минимизира температурните колебания до ±0,2°C, поради топлинната инерция, по-голяма от пластмасова стена.

Това техническо решение на специалистите от LG е взето поради много големия обем на зоната за охлаждане/замразяване, като по този начин се намаляват до минимум температурните загуби при всяко отваряне на двете врати.

Многопоточното охлаждане, което минава през всички нива, чрез малки вентилационни отвори до всеки рафт, поддържа еднаква температура в цялото хладилно пространство, особено след отваряне на вратите. Чрез едновременното охлаждане на всички секции на всички отделения храната може да остане свежа по-дълго.

Благодарение на технологията Nature Fresh Cooling устройството LG при всяко отваряне на двете врати за достъп осигурява най-доброто възстановяване на температурата и също така поддържа постоянен контрол на температурата вътре. В обикновен хладилник, когато вратата за достъп се отвори, температурата внезапно се повишава в охлаждащото пространство и храната е изложена на термичен шок, който я кара да се разваля по-бързо.

В този смисъл този модел е оборудван и с допълнителна функция за охлаждане на вратата, която допринася за повишаване на ефективността на охлаждане на зоната за охлаждане и замразяване. Технологично вентилационните отвори в предната част на зоната за охлаждане и замразяване поддържат температурата до 32% по-бързо и по-равномерно, за да запазят храната свежа. Това допълнително устройство за охлаждане се активира само когато двете врати са отворени, създавайки охлаждаща завеса пред вратите.

Функции на хладилника

LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MBAF се предлага с много щедро вътрешно пространство от 635 литра нетен обем.

Разполага с хладилник с обем 416 л, много голям, два пъти повече от средностатистическия хладилник. Предлага се с обичайното отделение за зеленчуци и плодове, но също и с отделение за месо или риба. Разполага с 4 рафта в основната зона и още 4 на вратата.

Този модел има специален рафт побиращ до 4 бутилки, който е изключително гъвкав, със специални опори за бутилки, които могат да се адаптират към всяка нужда.

Хладилник Side by Side LG GSXV91MBAF

Хладилната част е оборудвана в горната си част със специално отделение за съхранение на сладкиши наречено Utility Box, където се поддържа температура малко над 0°C .

А в долната част на хладилната част са разположени отделенията Fresh BALANCE и Fresh Zone за зеленчуци и плодове, които ги запазват дълго време свежи и с непроменени вкусове както в деня, в който са набрани.

Функции на фризера

Фризерът е 219 л, отново с много голям капацитет, еквивалент на това, което можете да получите от специален фризер. Има 4 отделения, а капацитетът му за 24-часово замразяване е 12 кг, приличен.

Големите отделения на фризера предлагат множество опции за замразяване, включително супер замразяване с автоматично изключване. Фризерът е оборудван и с календар за следене на замразените продукти.

Достъпът до храната е много лесен чрез плъзгане на рафтовете. Фризерът разполага и със съоръжението Vario Zone където стъклените рафтове могат да бъдат премахнати за допълнително пространство във фризера.

Вратата на фризера с интегрирана хоризонтална дръжка и система за отваряне вляво е оборудвана и с 2 фиксирани опори за специализирано разделяне на замразени продукти според вашите нужди.

Технологията напредва много, този модел Side by Side на LG е оборудван с дозатор за лед и вода с циркулация през вратата, предлагайки всички предимства, които идват с покупката на модерен и високопроизводителен уред.

Благодарение на това лявата врата на хладилника е оборудвана със светещ диспенсър за питейна вода, натрошен лед, кубчета лед или комбинирана вода с лед. Автоматичният компактен ледогенератор за лед и диспенсърът за студена вода, вграден във вратата, също оставят допълнително свободно пространство на рафтовете, но без да пречат на съхранението на вратата.

Тънката машина за лед Clear View вграден директно във вратата няма постоянна връзка с мрежата за питейна вода. Поради тази причина този хладилник също има плосък резервоар за вода с максимален капацитет от 4 литра, монтиран в хладилната зона.

Режимът на работа на дозатора се извършва локално от контролния панел на диспенсъра, за разпределяне на негазирана вода, кубчета лед или натрошен лед. И интегриран воден филтър тип Inline Water Filter от LG , осигурява оптимално качество на водата за производство на кубчета лед и гладка вода.

Начинът за инсталиране на водния филтър е обяснен подробно в техническата книга, придружаваща този продукт. Необходимостта от смяна на водния филтър се показва от електронната система. Индикаторът за запушен филтър на контролния панел светва в червено, за да ви информира, че е необходимо да смените филтърната касета. За да имате необходимото време за закупуване на нов филтър, червеният индикатор се появява преди филтърът да не може да се използва повече.

Капацитетът на машината за производство на кубчета лед е максимум 182 кубчета лед на ден, а прозрачното отделение ви позволява да видите точно колко лед е останал. Ледът ще се набавя в интервал от 6-12 часа след пускането на уреда в експлоатация, а в момента произвежда ледена форма на всеки 90 минути. За да произведете по-голямо количество кубчета лед и за по-кратък интервал, трябва да активирате функцията Power Freeze. При активиране на тази функция текущият интервал за производство на лед се съкращава до 55 минути, а когато отделението за лед се напълни за по-малко от 10 часа, функцията Power Freeze спира автоматично.

За допълнителен комфорт уредът автоматично стерилизира дозатора с нано UV светлина на всеки час, така че да остане чист, чаша след чаша.

Основни функции

Дозаторът за студена вода е наличен и позволява получаването на хладка вода и лед, включително натрошен. Предимство в случая е, че няма да се нуждаете от услугите на водопроводчик, тъй като има включен специален контейнер за съхранение на питейна вода.

Този Side by Side LG разполага с високо ефективен модерен инверторен линеен компресор, който е оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на хладилника и фризера и освен това спомага за това уредът да бъде много тих (до 36 dB).

Този страхотен уред разполага и с технологията Door in Door, която позволява по-лесен и удобен достъп до любимите ви напитки, без да отваряте вратата на хладилника, а чрез задействане на удобен лост.

За допълнителен комфорт тази витрина включва 3 големи отделения, които ви позволяват да съхранявате специални видове напитки или различни предмети.

Хладилник Side by Side LG GSXV91MBAF

Една от технологиите, които привличат вниманието към този модел е InstaView. Това е прозорец, разположен във вратата на хладилника, който ви позволява да гледате вътре, без да го отваряте.

Докоснете два пъти в прозореца на Instaview и вътрешността на хладилника ще бъде осветена. Можете да видите точно какво има вътре, без да губите от хладината вътре от излишно отваряне.

Като един от най-скъпите хладилници LG side by side, този модел се предлага и с доста напреднали технологии. По-долу обясняваме как всяка от тях помага.

Технологиите, налични в LG GSXV91MBAF, включват:

 • LinearCooling: поддържа вътрешната температура постоянна, което помага да се запази храната в добро състояние за по-дълго време.
 • DoorCooling+: охлаждане във вратата, за прясна храна за по-дълго време, но също спомага и за по-студени напитки.
 • UVnano: използва се за елиминиране на 99,99% от бактериите, които се образуват в дюзата за вода на дозатора, като се основава на UV лъчи.
 • Fresh Balancer: контрол на влажността в отделението за зеленчуци и плодове, за да ги запазите свежи в дългосрочен план.
 • Гласов асистент: можете да взаимодействате с уреда чрез включения гласовия асистент.

Енергийна ефективност

Това, което може да бъде притеснително за някой, е неговата консумация на енергия от 430 kWh за година. Той е клас F по най-новите европейски разпоредби, а цената му за използване ще е около 10 лева на месец.

Нашето мнение за продукта

Това е ултра модерен уред и едно от топ предложенията на пазара сред луксозните модели от типа Side by Side. Моделът разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка модерна кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Ако разполагате с необходимия бюджет, но и имате налично пространство в кухнята ви за него, то тогава ви го препоръчваме.

Предимства:

 • Отлична вместимост от 635 литра;
 • Дизайн в сребрист цвят, който се откроява;
 • Технология Door in Door InstaView е много удобна;
 • Автоматично размразяване Total No Frost;
 • Инверторен компресор позволяващ изключително ниско ниво на шум;
 • Отлични технологии за охлаждане (LinearCooling, Door Cooling);
 • Интелигентни опции (приложение ThinQ и управление на гласов асистент);
 • Диспенсър за вода и лед, с включена технология UVnano за премахване на бактериите във водната дюза чрез UV светлина.

Недостатъци:

 • Цената е сред най-високите на пазара;
 • Енергиен клас F.
LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MBAF (Сребрист)

Хладилник Side by Side LG GSXV91MBAF,635 л, Total No Frost, Instaview, Диспенсър за вода, Поставка за бутилки, H 179 см, Клас F, InstaView, Сребрист

LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MCAF (Черен)

Хладилник Side by Side LG GSXV91MCAF, 635 л, Total No Frost, Диспенсър за вода, Instaview, Поставка за бутилки, H 179 см, Клас F, Черен

Подобни продукти:

LG GSJV91BSAE

LG GSJV91BSAE (Сребрист)

Хладилник Side by Side LG GSJV91BSAE , 635 л, Total No Frost, Диспенсър за вода, Поставка за бутилки, H 179 см, Клас E, Сребрист