Ревю на кафеавтомат Philips EP2231/40


Philips EP2231/40 е идеалният кафеавтомат за вас, ако искате всяка сутрин да се наслаждавате на перфектно кафе в офиса или у дома. Освен това в момента този кафеавтомат на Philips е един от най-изгодните предложения, което заслужава вашето внимание.

Philips EP223140

Кафеавтомат Philips EP2231/40 (Черен)

Кафеавтомат Philips EP2231/40, 15 bar, 1500 W, Автоматично капучино, Кана за мляко, Керамичнa мелачкa, Сензорен екран

Основни характеристики

Моделът има стандартни размери (Ш х Д х В в см) 24.6 x 37.1 x 43.3 и би паснал добре на всеки един плот, стига да имате място за него.

Освен това се отличава със стилния си дизайн в черен цвят, който го кара да изглежда много по-скъп от колкото е.

Контролният панел е снабден с интуитивен сензорен панел за лесно избиране на вашето любимо кафе.

Чрез може да управлявате вида на програмата за кафе, която желаете. Може да приготвяте вашата любима напитка сред: кафе еспресо, дълго еспресо, гореща вода за чай или кафе американо.

Насладете се на кадифеногладка млечна пяна благодарение на високоскоростната система LatteGo.  Ако обичате капучино или лате долейте върху кафето си кадифеногладък слой млечна пяна.

LatteGo смесва с висока скорост мляко и въздух в цилиндричната камера за разпенване, а след това без разплискване добавя в чашата ви гъст слой млечна пяна подходяща температура.

Освен това системата LatteGo е изключително лесна за почистване. Тя се състои от само 2 части, няма тръби или скрити части и може да се почисти за по-малко от 15 секунди под течаща вода или в съдомиялна машина.

Регулирайте силата на аромата и количеството чрез програмата My Coffee Choice. Може да изберете лесно от три различни настройки според вашите предпочитания.

От единия бутон, може да управлявате размера на смилане на кафето между 12 степени на смилане.

Чрез нея може да превърнете зърната във всичко – от изключително фино прахообразно до грубо смилане.

Този кафеавтомат е снабден с тиха автоматична кафемелачка, изработена от 100 % керамика, която се грижи за това да се насладите на възможно най-добрият аромат на тази напитка.

Освен това мелачката е изключително твърда и прецизна, за да можете да се насладите на свежо и ароматно кафе за най-малко 20 000 чаши.

Машината е снабдена с пластмасова подвижна тава, чрез която може да се грижите за чистотата на машината много по-лесно.

Резервоарът за вода има капацитет от 1.8 литър и е подходящ за приготвяне на няколко чаши кафе.

За да спестите време, машината може да приготвя и по 2 чаши едновременно.

Моделът EP2231/40 има високата мощност от 1500 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

Системата Aroma Extract интелигентно постига оптимален баланс между температурата на приготвяне и извличането на аромата, като поддържа температурата на водата между 90 и 98 °C, като същевременно регулира дебита на водната струя, за да можете да се насладите на вкусно кафе.

Патентована иновация – филтърът за вода AquaClean – гарантира, че се възползвате максимално от вашата напълно автоматична кафемашина.

Като сменяте филтъра при известяване от машината, няма нужда да премахвате котлен камък до 5000 чаши, като същевременно качеството на кафето ще е по-добро заради чистата и пречистена вода, с която е направено.

След като AquaClean е монтиран на вашата кафемашина, алармата за известие за премахване на накип автоматично се дезактивира.

Блокът за приготвяне е сърцето на всяка напълно автоматична кафемашина и трябва да бъде почистван редовно.

Подвижният блок за приготвяне ви позволява да го почиствате изключително лесно изцяло само чрез изплакване под течаща вода.

Машината разполага с програма за отстраняване на котления камък, почистване и измиване.

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 20 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Това спестява значително количество енергия. В същото време се предлага специална система против капене, така че тавата остава чиста и не е необходимо да почиствате пространството под дюзите.

Нагревателят е от висококачествена неръждаема стомана и е високо устойчив във времето.

Уредът може да приготвя еспресо и капучино, както и почти всички други видове кафе.

Системата за капучино смесва пара, въздух и мляко, осигурявайки кремообразна и вкусна пяна.

Приставката Classic за разпенване на млякото дозира пара, като по този начин ви позволява лесно да приготвите кадифеногладка млечна пяна за вашето капучино.

Нещо повече – тъй като се състои само от две части, приставката Classic за разпенване на млякото е и лесна за почистване.

Захранващият кабел е с дължина от 1,3 метра и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

За ваше удобство можете да измивате класическата приставка за разпенване на мляко, тавичката за отцеждане и контейнера за мелене на кафе в съдомиялна машина. Това ще спести време и ще осигури хигиенично почистване.

Нашето мнение за продукта

Инвестицията в този кафеавтомат Philips е много добра в дългосрочен план, особено защото можете да имате любимото си кафе по всяко време, без да се налага да го купувате отвън и да правите компромис с качеството. Модела притежава всички основни функции за приготвянето на перфектната чаша кафе, а съотношението между качество и цена е едно от най-добрите на пазара.

Philips EP223140

Кафеавтомат Philips EP2231/40 (Черен)

Кафеавтомат Philips EP2231/40, 15 bar, 1500 W, Автоматично капучино, Кана за мляко, Керамичнa мелачкa, Сензорен екран