Ревю на робот прахосмукачка Roborock E4


Roborock E4 е чудесен избор, ако търсите сте с ограничен бюджет и търсите робот прахосмукачка, която се справи отлично с маневрирането около мебелите и почисти по-голямата част от подовете, всичко това съчетано с интелигентни функции за дистанционно управление.

Roborock E4

Roborock E4 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock E4, Моп, Сензор за височина, 5200 mAh, Carpet boost, Подходящ за домашни любимци, WiFi, Черен

Основни характеристики

Roborock E4 е робот прахосмукачка с прилична производителност като цяло, който в много отношения е подобен на Roborock S4. Но при него липсва навигационната система LIDAR, което означава, че роботът не може да почиства в определени стаи или зони по график.

Въпреки това, той има изключителни характеристики на твърди подове, много добро качество на изработка и е сравнително лесен за разглобяване и сглобяване. Компактната му форма му позволява да маневрира ефективно в тесни зони, докато лекото му тегло улеснява пренасянето между отделните стаи или етажи от вашето жилище.

Въпреки това, той се бори както с малки, така и с големи отломки по мокет. Има няколко части, които трябва да се сменят редовно, но приложението му обаче ще ви улесни, тъй като проследява текущото състояние на всички части, която изисква смяна по график.

Роботът има и функция за почистване с моп, което му да извърши сухо и мокро почистване с един замах.

Отпред се намира резервоарът за прах и вода и мопът, а отзад са разположени четките за почистване.

Опцията за сухо почистване е непроменена от първото поколение, която върши чудесна работа при засмукване на праха и мръсотията.

Има две колела от двете страни и по-малко балансиращо колело отзад, което седи между зареждащите щифтове.

Моделът има мощен мотор с 2000 Pa, което прави този робот способен да улавя и премахва космите и праха от килимите със средно натрупване при едно или две преминавания.

За такъв бюджетен робот сме изключително впечатлени колко мощен е E4 и колко надежден е да събира мръсотия от пода.

Височината на Xiaomi Mi Robot е само 9.05 см, което  означава, ще може да минава под повечето мебели. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за него – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Режими на почистване

Roborock E4 разполага с 3 режима на почистване:

  • на подове и килими;
  • режим на засмукване и измиване едновременно;
  • режим на засмукване и режим на измиване по отделно;

Основни функции на Roborock E4

Начинът, по който се движи роботът, е чрез използване на поредица от сензори за откриване на заобикалящата го среда.

Това дава на моделът  добра представа за препятствията на пода и за това къде се намират те.

Той обаче няма капацитета да запазва цифрови карти, така че ще трябва да повтаря този процес всеки път, когато започне своя цикъл.

Използването му е съвсем лесно, колкото всяка робот прахосмукачка. Това устройство е съвместимо с приложението Mi Home, което показва на потребителите колко дълго работи роботът, колко още трябва да почисти, оставащия живот на батерията и достъп до програмируем график.

Освен това можете да поискате от Alexa да предава вашите команди на E4, ако ви неудобно да го направите през смартфона си.

Сензорите на E4 не могат да съхраняват цифрово оформление на подовете на вашия дом и по този начин потребителите не могат да определят забранени зони за конкретни стаи или зони. Също така виртуалните граници и ленти не работят за моделът.

Единственият начин да предотвратите влизането от една стая в друга е чрез затваряне на вратата.

Незначително неудобство, но напълно разбираемо поради по-ниската от очакваното цена.

За да използвате функцията за почистване с моп, то трябва да извадите контейнера с прах и след това да поставите контейнера с вода, за да може мопът да почисти с леко навлажнена подложка от микрофибър и да премахне всички оставащи прахови частици, които прахосмукачката може да е пропуснала.

Скоростта на изходящата вода може да се персонализира в приложението Mi Home. Едновременното почистване с прахосмукачка и почистване не се поддържа и не можете да зададете и зони без почистване. Пригответе се килимите ви да са леко навлажнени.

Миещ се HEPA филтър

E4 се предлага със супер ефективен HEPA филтър, който улавя над 99% частици, малки само 0.3 микрона.

Филтърът може да се мие, така че няма да е необходимо да купувате заместващи толкова често, колкото бихте направили при други конкурентни роботи.

Приложението Mi Home ще ви предупреди, когато дойде време за бързо измиване, изплакване и изсушаване на филтъра.

Нашето мнение за продукта

Roborock E4 ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Този робот прахосмукачка Xiaomi ви гарантира винаги добри резултати при всяко почистване, защото ще го направи винаги ефективно и интелигентно. Това може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

Roborock E4

Roborock E4 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock E4, Моп, Сензор за височина, 5200 mAh, Carpet boost, Подходящ за домашни любимци, WiFi, Черен