Ревю на робот прахосмукачка Roborock S6 Pure


Roborock S6 Pure е идеалният избор за вас, ако имате нужда от ефективна и надеждна робот прахосмукачка, която ще се погрижи за повишаване на чистотата и уюта във вашият дом, при това на супер достъпна цена.

Roborock S6 Pure

Roborock S6 Pure (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock S6 Pure, Моп, Навигация LiDAR, Зона No-Go, Google Assistant & Alexa, WiFi, 5200 mAH, Бял

Roborock S6 Pure (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock S6 Pure, Моп, Навигация LiDAR, Зона No-Go, Google Assistant & Alexa, WiFi, 5200 mAH, Черен

Основни характеристики

Марката Roborock се превърна бързо в най-добрата марка прахосмукачки за роботи на пазара. Вече е най-успешният производител на робот-прахосмукачки в родината си Китай и в западния свят. Roborock S6 Pure е нов модел, който разчита отново да спечели доверието на почитателите на марката и на тези, който тепърва ще се запознаят с тази технология.

Roborock S6 Pure се предлага със същия тънък дизайн като на своя предшественик, но още по-елегантен. Запазена е и същата комбинация от нюанси –  бяло и оранжево.

Използваните материали са качествени, а конструкцията е много стабилна и здрава.

S6 Pure разполага с 2 бутона за управление, които позволяват използването на робота без приложението Mi Home. От долната страна се намира контейнерът за събиране, който е с капацитет 0.5 литра –  достатъчен за почистване на доста обширна повърхност.

Ако случайно забравите да изпразните контейнера, няма проблем! Прахосмукачката идва със сензор, който ви предупреждава, когато той е пълен.

В близост до контейнера за събиране на отпадъка е и аксесоарът за почистване на косми,  удобно разположен за използване, когато е необходимо.

Роботът се задвижва от две моторизирани колела със имат много добро сцепление, независимо от покритата повърхност.

Roborock S6 Pure

Височината на робота е само 9.65 см, което  означава, ще може да минава под всяка по-висока мебел. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за Roborock S6 . Той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Открийте напълно безпроблемно почистване за всякакви повърхности, като позволите на тази лесна за използване робот прахосмукачка да върши работата  вместо за вас.

Roborock S6 се грижи за по-добро изчистване и удовлетворяващи резултати със своята качествена технология.

Основни функции

Роботът S6 Pure ви предоставя силата да планирате почистването на всяка една стая от вашият дом, а дори и на отделни етажи от къща, да дефинирате конкретни последователности на почистване и дори да задавате персонализирани нива на засмукване за всяка стая от всеки един етаж.

Роботът от серията S6 винаги знае къде точно отиде. Използвайки мощни 32-битови четириядрени процесори, подобен на смартфоните, той изчислява най-ефективния начин за почистване на всяка една стая.

Масивните сензори дават на робота S6 360 ° чувствителност. Те знаят къде точно се намират, могат да избягват стълби, да намерят изход от проблемните места и да пазят вашите вещи в безопасност.

Системите за картографиране на няколко нива използват прецизно сканиране наречено LiDAR, за да разпознава автоматично различни нива на дома.

Всеки етаж може да има независими зони без движение, невидими стени или зони без моп. И текущото ниво се разпознава автоматично, така че не е нужно да отваряте приложението Roborock.

Ако предпочитате вашите спални да бъдат почистена първа сутринта или банята ви да бъде почистена последно в края на цикъл, вие имате този контрол. Това означава, че може да кажете на робота си точния ред, в който искате стаите ви да бъдат почистени.

Защитете своите вещи, саксии с цветя или купите с храна на вашият домашен любимец с виртуалните забранени зони за почистване или виртуални стени и то само с един бутон от приложението.

Мощното засмукване засмуква мръсотията и космите от домашни любимци както от дървените подове така и от килимите.

С поддръжката на Amazon Alexa почистването вече е по-лесно от всякога. Задайте гласови команди за започне на почистването, изпратете робота в някоя стаите, контролирайте множество работи, намерете изгубения робот, променете силата на засмукване и др.

Четките са същите като от първото поколение и са доста добри. Вграденият филтър с оценка E11 улавя до 95% от алергените, включително полени и плесени, като ви помага да поддържате въздуха у дома свеж, чист и лесен за дишане. Филтърът HEPA може да се мие, така че ако го намокрите, няма да е проблем. Може да се измие под водна струя,  да се изсуши и да се използва отново.

Моделът S6 е не само с 50% по-тих от S5, но и звучи и по-добре. Звукът му е по-мек и не се натрапва, дори по време на почистване късно през нощта.

Roborock S6 Pure има функция за мокро почистване и притежава и сменяеми мопове, които са идеални за попиване и по-добро забърсване.

Придайте на подовете си по-ярък блясък с ултра големия резервоар за вода от 180 мл на S6 Pure. Можете да почистите до 150 квадратни метра и да почистите целия си дом с едно движение на пръста.

Roborock S6 Pure

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, то Roborock S6 автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди. След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Робота е оборудван с бронята за смекчаване на удари, който успява лесно да абсорбира ударите и в същото време предотвратява надраскването на мебелите.

Но все пак имайте предвид това, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности.

Приложението

След като изтеглите приложението Mi Home на вашия смартфон може да управлявате и планирате времето за включване и почистване на робота.

Когато изберете Roborock S6 от списъка с устройства, приложението зарежда текущия план на етажа с няколко опции за управление под него.

Бутонът за редактиране ви позволява да променяте картата. Може да промените разделенията в стаите, да настроите забранените зони, както и да възстановите картата в първоначалното ѝ състояние.

Приложението може да се запаметява до три карти. Това е много полезно, ако живеете в къща или мезонет например – така можете да изберете отделна карта за всеки един етаж.

От бутона изобразен като въртяща се четка може да избирате един от четирите режима на почистване: тихо, балансирано, турбо почистване или макс.

Отделно може да намерите бутоните за стартиране и пауза и този за връщане в докинг станцията.

Когато започнете работа по почистване, можете да изберете да почистите целият етаж, отделни помещения или „зони“ – малките зони, които може да обозначавате с ограничителни зони на картата.

Докато роботът почиства, можете да наблюдавате пътят му, който се показва като бели линии на картата.

А освен това текущото време и почистената площ в квадратни метра винаги се показва в горната част на екрана, заедно с останалия процент на батерията.

В допълнение на това, приложението предоставя също подробна история на почистването и някои опции за гъвкаво планиране, проследява жизнения цикъл на четките и филтъра, коригира нивото на силата на звука на гласа на робота и други.

Roborock S6 Pure vs Roborock S5

Roborock S6 има някои съществени разлики спрямо версия Roborock S5.

Основната разлика е функцията за разделяне на жилището на няколко отделни зони и помещения.

Тази функция ще бъде оценена особено от собствениците на големи апартаменти и къщи, които желаят почистване само за избрани помещения или стаи.

В допълнение, Roborock S6 предлага възможност за запаметяване до 3 карти (функция, особено полезна за живеещи на няколко етажа).

Освен това новият модел ви позволява да планирате време за почистване.

Въпреки че тази функция беше налична и в предишната версия в началото, тя изчезна при актуализацията на софтуера и не е сигурно дали ще бъде възстановена.

И в двата модела можем да зададем виртуални стени и да забранените зони за почистване.

Основни предимства

  • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
  • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
  • Контейнер за отпадъци  с голям капацитет – цели 480 мл и контейнер за вода побиращ 180 мл;
  • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
  • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
  • Li-Ion батерия с до 150 минути време на работа и супер бързо зареждане;
  • Автоматично зареждане на утстройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Виж още ревю на: Робот прахосмукачка Roborock S6

Нашето мнение за продукта

Roborock S6 Pure ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Roborock S6 Pure е отлична алтернатива за хора, които търсят интелигентен робот прахосмукачка, който да почиства домовете ефективно и с лекота. Той има по-малко функции от по-скъпия S6 MaxV, но цената му е значително по-ниска. Това, което му липсва, е системата за избягване на препятствия и електронният резервоар за вода, но въз основа на тестовете, които направихме, навигацията все още е изключително добра. Липсата на електронен резервоар за вода го затруднява малко, когато става въпрос за обхват на почистване, но все пак е приличен за този ценови клас.

Roborock S6 Pure

Roborock S6 Pure (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock S6 Pure, Моп, Навигация LiDAR, Зона No-Go, Google Assistant & Alexa, WiFi, 5200 mAH, Бял

Roborock S6 Pure (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock S6 Pure, Моп, Навигация LiDAR, Зона No-Go, Google Assistant & Alexa, WiFi, 5200 mAH, Черен