Ревю на прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3731

Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 е прахосмукачка без торба, подходяща за употреба както върху твърди, така и върху меки подове.

Rowenta Compact Power 3A RO3731

Rowenta Compact Power 3A RO3731 (Черен/Синя)

Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3731, 1.5 л, 750 W, Филтър с висока ефективност, 8.8 м, Черна/Синя

От Rowenta винаги са се стремили да пуска на пазара най-добре представящите се модели прахосмукачки, които предлагат изключителни резултати. Повишената енергийна ефективност, но и качеството на продуктите са едни от най-важните аспекти в в тяхното проектиране. Освен това в производството е гарантирано спазването на всички действащи европейски норми, което дава допълнителна гаранция за надеждност и издръжливост на уредите.

През последните години домакинствата в България залагат все повече на избора да се сдобият с прахосмукачки без торба, защото една от най-големите им ползи е, че се почистват много по-лесно. Второто най-голямо предимство е това, че се постигат значителни икономии поради факта, че вече няма нужда да купувате периодично консумативи под формата на торби.

След като разопаковахме Compact Power Cyclonic RO3731 на пръв поглед установихме, че си имаме работа с ергономична прахосмукачка от Rowenta, която има интересен дизайн, който включва два подхождащи си заедно цвята: елегантен черен и син.

Според спецификациите на хартия, тази прахосмукачка може да се похвали с много добри резултати по отношение на мощност на засмукване, емисии на прах и енергийна ефективност.

В сравнение с друга прахосмукачка от Rowenta, Compact Power 3A RO3731 се представя на потенциалните купувачи като имаща най-успешните резултати по отношение на ефективността на засмукване на твърди повърхности.

Тествахме го върху паркет, а също и върху гранитогрес, като установихме, че прахосмукачката почиства много добре, като успява да доведе тези повърхности до първоначалното им състояние: чисти и дезинфекцирани, без никакви следи от прах и други остатъци от храна.

Новата смукателна глава, разработена от Rowenta, също допринася за тези характеристики. В допълнение, ние споменаваме усъвършенстваната моно-циклонна система, която е специално проектирана да отделя засмукания въздух от праха.

Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3731, 1.5 л, 750 W, Филтър с висока ефективност, 8.8 м, Черна/Синя

Rowenta Compact Power 3A RO3731 е оборудван с две нива на филтриране, а именно: дунапренен филтър, който може да се намери пред мотора и HEPA филтърът, който се намира пред изпускателния отвор. С помощта на последното ще бъдат уловени и най-малките прашинки. По този начин изсмуканият прах се филтрира в огромно количество (99,98%)!

Двигателят е много мощен, въпреки факта, че в спецификациите ще срещнем индекс (750 W), който на пръв поглед изглежда нищожен. Производителността, обещана от тази прахосмукачка, е лесно сравнима с тази на обикновена прахосмукачка Rowenta с 2000 W мотор.

Контейнерът, в който се натрупва прах се почиства изключително лесно, когато се напълни. Само трябва да го отделите от прахосмукачката, да го измиете, подсушете и да го поставете на първоначалното му място.

Филтърът от дунапрен, за който споменахме по-рано, също може да се почиства периодично, за да осигури висока производителност за дълъг период от време.

Капацитетът на контейнера е 1.5 литра, а обхватът на покритие на прахосмукачката може да достигне 9 метра. Големите колела позволяват лесното боравене с уреда, а пренасянето му от един ъгъл на къщата до друг става с помощта на ергономичната транспортна дръжка. Освен това кабелът е дълъг почти 6.2 метра, така че има по-широк обхват на действие в сравнение с други модели на пазара в момента. Има дори автоматично навиване на кабела, което опростява процеса на почистване.

Прахосмукачката Rowenta Compact Power 3A RO3731 е обозначена на линията с „A“ по отношение на емисии на прах, енергийна ефективност и почистване на твърди повърхности. Но не се заблуждавайте от способността му да премахва мръсотията и остатъците от килимите. Въпреки че беше класифицирана в C клас на ефективност при почистване на килими, прахосмукачката се справя отлично и при този тип повърхности.

Като аксесоари от производителя получаваме: стандартна четка, аксесоар за тесни пространства, допълнителна четка, телескопична тръба (метална) и автоматична макара за кабел. За повече информация как работи, вижте с увереност ръководството с инструкции, включено в пакета.

Недостатък е нивото на шума, което достига 79 dB и което може да безпокои съседите, ако се използва в по-късни часовв от денонощието.

Нашето мнение за продукта

Rowenta Compact Power 3A RO3731 е модерна прахосмукачка с добра всмукателна мощност и ниска консумация на енергия. Ефективното засмукване на твърди повърхности, полезните аксесоари и много достъпната цена правят този модел една от най-добрите прахосмукачки за хора с нисък бюджет.

Силни страни:

  • Без смяна на торби за смет, така спестявате пари в дългосрочен план;
  • Многоповърхностната четка означава, че можете да почиствате както твърд под, така и килим с нисък косъм, без да сменяте приставките;
  • Елегантен дизайн с добра маневреност със сравнително ниско тегло от около 6 кг;
  • Можете да изпразните контейнерът за събиране на прах над кофата за боклук без да се оцапате.

Слаби страни:

  • Ниво на шум от 79 db, с което може да безпокоите съседите;
  • Филтърът HEPA 10 не е достатъчно мощен за хора с алергии към прах;
  • Ефективността на засмукване не е много добра при по-дебели килими.
Rowenta Compact Power 3A RO3731

Rowenta Compact Power 3A RO3731 (Черен/Синя)

Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3731, 1.5 л, 750 W, Филтър с висока ефективност, 8.8 м, Черна/Синя