Ревю на пречиствател за въздух Rowenta PU3040F0 PURE AIR


Rowenta PU3040F0 PURE AIR е пречиствател на въздух от добре позната марка, който гарантира превъзходно качество на въздуха, като се има предвид, че в днешно време нивото на замърсяване на въздуха е все по-високо, особено в големите градове. 

Rowenta PU3040F0 PURE AIR

Rowenta PU3040F0 PURE AIR (Бял)

Пречиствател на въздух Rowenta PU3040F0 PURE AIR, Капацитет на филтриране 300m3/h, 99.99% филтриране на въздуха, Филтър Active Carbon, Филтър Allergy, Филтър NanoCaptur, 4 степени на скорост, Бял

 

Около 70% от въздуха от вън прониква в нашите жилища, а той съдържа невидими частици, вредни за нашето здраве.

Решението на този проблем може да бъде толкова просто – пречиствател на въздух Rowenta.

Този модел има компактни размери и затова ще пасне перфектно във всяка стая, без да заема голямо свободно пространство, като освен това е изключително лесен за използване.

Освен това уреда е естетически приятен на вид, като е снабден с качествена бяла пластмаса, както и с лесни и интуитивни бутони за управление.

Този уред може да се похвали с четири степенна филтрация, която спомага за облекчаване на симптомите на алергии, отстранява праха, полена, акарите, гъбите и всички бактерии от въздуха.

Уредът има капацитет за филтриране на въздуха до 300 кубически метра въздух на час и филтрира до 99,99% от алергените и фините частици благодарение на 4-те нива на филтрация, която включва филтър Allergy+ и гарантира висока ефективност.

Поради големия капацитет за филтриране на въздух до 300 кубически метра на час, този пречиствател на въздух е в състояние да пречисти въздуха в помещението само за 6 минути от старта, като тези стойности се изчисляват за помещение с площ от 12 квадратни метра.

С вградени сензори за замърсяване и светлинен индикатор за нивото на качество на въздуха, уредът автоматично се адаптира към въздуха във вашия дом за максимална филтрация през деня или нощта.

Въздухопречиствателя е изключително подходящ за хора страдащи от астма и алергии, като в същото време не позволява на вирусите да проникнат в домът ви.

За това този въздухопречиствател Rowenta е страхотна инвестиция във вашето здраве.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на модела пред конкурентните му са:

  • Капацитета на преработка на въздуха до 300 м³ за час;
  • Светлинен сензор за качеството на въздуха;
  • Приложение за работа при: ~35 m2;
  • Филтриране на въздуха с до 99.99% от всички частици с размери над 0.3 микрона;
  • Три вида филтри: Active Carbon, HEPA and NanoCaptur;
  • Улавя вредни частици, алергени, полени, прах и животински косми;
  • Унищожава бактериите и вирусите;
  • Намалява токсичните изпарения и унищожава неприятните миризми;
  • Ниско ниво на шум до 52 dB;
  • Таймер за изключване след 1, 2, 4 и 8 часа;

Основни функции

Този Rowenta PURE AIR разполага с интелигентна система, която открива нивото на замърсяване в помещението чрез сензори за частици и може автоматично да регулира скоростта в зависимост от качеството на открития въздух, от 1 до 5 режима на работа с  автоматичната функция.

Интелигентен индикатор за подмяна на филтър ще ви напомни да я замените със светлина.

Освен това той е изключително лесен за поддръжка – необходимо е само да почиствате замърсените филтри с прахосмукачка на всеки две седмици до месец.

Предлаганият предфилтър задържа по-големи частици като коса или прах, докато филтърът с активен въглен премахва цигарения дим или други нежелани миризми от дома.

Алергичният филтър гарантира, че ще задържа най-фините частици, алергени, акари, плесени, бактерии и други вируси, докато филтърът NanoCaptur+ ще премахне формалдехида, толкова вреден за здравето.

Години на изследване във френска лаборатория, e довелa до разработването на тази уникална технология, приложена към всички пречистватели на въздух Rowenta от серията Puure Air. Тази технология е така наречената технология NanoCaptur, която е в състояние да разруши трайно формалдехида, най-вредния съществуващ замърсител в домовете ни в момента.

Размери и тегло

Уредът тежи 6.2 кг и има следните размери (Ш х В х Д в см ):  26.8 x 57.5 x 43.30.

Нашето мнение за продукта

Потребителят на този пречиствател на въздух са много доволни от направения избор и твърдят, че въздухът се е променил значително в дома им. Те са възхитени от режима Auto Night, който им предлага тихи нощи и по-чист въздух, като сънят е много спокоен поради този аспект. От тяхна гледна точка съотношението качество-цена е много изгодно за клиента и в резултат той го препоръчва с голямо доверие. Като се има предвид много доброто съотношение качество-цена на пречиствателя, четирите филтъра, които осигуряват почти пълно пречистване до 99,99%, както и интелигентните функции и автоматичните режими, то ние ви препоръчваме този уред. Пречиствателите от серията Rowenta PURE AIR са просто задължителен елемент от дните ни, в които трябва да дишаме чист и здравословен въздух както у дома, така и в офиса.

Rowenta PU3040F0 PURE AIR

Rowenta PU3040F0 PURE AIR (Бял)

Пречиствател на въздух Rowenta PU3040F0 PURE AIR, Капацитет на филтриране 300m3/h, 99.99% филтриране на въздуха, Филтър Active Carbon, Филтър Allergy, Филтър NanoCaptur, 4 степени на скорост, Бял

Rowenta Rowenta PU3030F0 PURE AIR

Rowenta Rowenta PU3030F0 PURE AIR (Бял)

Пречиствател на въздух Rowenta PU3030F0 PURE AIR, Капацитет на филтриране 290m3/h, 99.99% филтриране на въздуха, Филтър Active Carbon, Филтър Allergy, 4 степени на скорост, Бял

Rowenta PU2530F0 PURE AIR

Rowenta PU2530F0 PURE AIR (Бял)

Пречиствател за въздух Rowenta PU2530F0 PURE AIR Essentials, Капацитет на филтриране 230 м3/ч, 3 нива на филтриране, Бял/Черен

Rowenta Pure Air Genius PU3080F0

Rowenta Pure Air Genius PU3080F0 (Бял)

Пречиствател за въздух Rowenta Pure Air Genius PU3080F0, CADR 350 м3/ч, 4 нива на филтрация, Wi-Fi, Таймер, Автоматично засичане на нивото на замърсяване, Ultra silentios, Бял