Ревю на робот прахосмукачка Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH

Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH е прахосмукачка, специално проектирана за тези, които не искат да правят компромис между качество, ефективност и надеждност. В същото време можем да кажем, че това е прахосмукачка с модерен дизайн, която интегрира функции и иновативни технологии, така че да получите най-добрите резултати без никакви усилия и навреме. При нашите тестове този робот се справя много добре със задачата си, както с доста големи предмети и парчета храна (ориз, паста, бисквити и др.), така и с брашно и пудра захар.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH

Робот прахосмукачка Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH, 31W, Почистване 4 в 1, Система Smart Aqua Power, Контейнер за прах 0.3 л, Контейнер за вода 0.3 л, 3 сензора за падане, Зарядна станция, Всмукателна мощност 2700 Pa, Автономия до 120 мин

Дизайн

Роботът има стандартна кръгла форма, покрит с бяла пластмаса и в най-горната част е поставен лазерен далекомер, докато неговият контейнер за прах не е скрит под капака на робота. Достъпна е директно от бутона „Отвори“.

Що се отнася до височината на устройството, тя е ограничена до 10.3 cm, което го прави малко висок, за да се побере под ниски мебели.

В горната част на устройството има два бутона: първият ви позволява да стартирате робота дистанционно, а вторият – да го изпратите обратно при докинг станцията му.

Ефективност при почистване

Подобно на всички роботи в този ценови клас, този S75 може да бъде снабден с микрофибърна кърпа и резервоар за вода, за да изпълнява мокро и сухо почистване.

Вградената батерия от 5200 mAh му осигурява автономност от 120 минути работа с едно зареждане, ако използвате прахосмукачката-робот на места с минимална степен на замърсяване. Ако почиствате с прахосмукачка зони, които изискват използване на по-високо ниво на засмукване (напр. килими), продължителността на употреба ще намалее експоненциално, но въпреки това батерията ще ви осигури необходимата мощност през цялото времетраене на употреба, така че няма да почувствате загуба мощност, дори ако все още има само 10% от капацитета.

Всички тези спецификации обаче не трябва да ви притесняват, прахосмукачката е достатъчно умна, за да се върне сама в докинг станцията, за да зареди батерията си.

Rowenta Animal & Allergy RR8567WH е абсолютно иновативна автономна прахосмукачка, която благодарение на циклонната технология не само гарантира отлична всмукателна мощност, но също така ви позволява да почистите дома за няколко минути в зависимост от повърхността, без вие директно да полагате каквито и да са усилия в това отношение.

Всичко, което трябва да направите, е да стоите настрани от пътя му и евентуално да изпразните контейнера му за събиране на боклук, когато се напълни.

И тъй като стигнахме до тази глава, трябва да ви кажа, че Rowenta X-Plorer Animal & Allergy RR8567WH има 2 контейнера за събиране ( 0,3 l прах и 300 ml вода ). Единият е за сухо почистване на мръсотия, другата съчетава класически контейнер с резервоар за вода и микрофибърен моп.

Благодарение на този факт, роботът извършва две действия едновременно – прахосмукачка и миене, като се справя и с двете задачи в една операция, факт, за който ще спести енергия и време.

Този робот няма да пусне прашинка във вашия дом благодарение на HEPA филтъра , който улавя над 99,9% от фини частици, включително полени, косми от домашни любимци и акари, идеални за чувствителни или страдащи от алергии.

Функции на приложението и навигация

За да стартирате прахосмукачката-робот, ще са достатъчни няколко прости стъпки. Първо ще трябва да изтеглите специалното приложение Rowenta X-plorer, достъпно за iOS и Android. След като завършите регистрацията на акаунта, ще можете да търсите устройството и да го добавите към контролния панел. След завършване на първоначалната настройка, по време на която са необходими идентификационни данни за WiFi, роботът може да се използва.

Можете да свържете робота с опции за гласово управление (включително Alexa на Amazon, Google Assistant и Siri на Apple) и дори да го насочите да почиства определени стаи с вашия глас. Можете също така да настроите до четири карти за няколко етажа, като роботът разпознава етажа беше включен и ще избере подходящата карта.

Първият цикъл на почистване ще бъде проучвателен: Rowenta X-Plorer RR8567WH ще картографира къщата за първи път и ще запази картата за следващи цикли. След като картата е създадена, с помощта на настройките в приложението, имате възможност да разделите стаите или да коригирате грешките в картографирането (не ги срещнахме, но ако се появят, имате възможност да ги коригирате).

По същия начин можете също да конфигурирате забранени зони или виртуални стени, но също така да посочите отделно зоните, където не трябва да използвате мопа. Освен това можете да програмирате часовете и дните от седмицата, когато искате роботът да почиства цялата къща. Можете да направите това и когато сте на почивка, а когато се върнете искате да намерите идеално чисти и обезпрашени подове.

По отношение на първия аспект както инфрачервеният + лазерен сензор , така и сензорите за близост и сензорите против падане играят основна роля. Благодарение на тези елементи, Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH е в състояние да картографира точно къщата и автоматично да разпознава различните стаи.

В допълнение, усъвършенстваният алгоритъм Reactive AI позволява на робота ефективно да изчисли най-добрия път за завършване на почистването за възможно най-кратко време. Поради тази причина ще забележите, че веднага след като приключи с прахосмукачката в една стая, роботът веднага ще премине към почистване на друга стая непосредствено до нея.

Rowenta Animal & Allergy RR8567WH той също така следва логична строгост при почистването на всяка отделна повърхност, като първо се започне от краищата и ъглите и след това се придвижва към централната част. И ако роботът срещне препятствия по пътя си, той все пак успява да се справи с тях по интелигентен начин: ако не може да премести елемента от пътя си или да мине под него, той лесно ще го заобиколи.

Също така искаме да добавим, че X-Plorer RR8567WH може да идентифицира вида на почистената повърхност. За различните повърхности се активира друг режим на работа. Ако има ламинирана повърхност, има различен набор от операции, за килими – друг. От приложението за прахосмукачка можете също да активирате опцията за „увеличаване на всмукателната мощност за килими“.

Освен това, ако имате преходни прагове между стаите, прахосмукачката-робот лесно ще премине през тях, но само ако те не надвишават 2 см, като се държи по същия начин и върху по-дебелите килими в стаята. Ще оцените и факта, че благодарение на намалената му височина от само 9,5 см, той ще почиства дори под дивана, под леглото или под други мебели, ако това е позволено.

Нашето мнение за продукта

Ако има прахосмукачка робот, която се доближава до съвършенството, това е Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH . Той има общо взето всичко, което можете да искате от устройство в тази категория: стилен дизайн, отлично качество на материалите, добър капацитет за събиране, отлична производителност и много интелигентни технологии.

Силни страни:

  • Можете да напълните резервоара за вода със сапунена вода и да поставите кърпа, ако искате роботът да почиства пода и с мокра кърпа.
  • Можете да програмирате робота няколко дни предварително чрез приложението, за да можете да създадете график за почистване.
  • Прахосмукачката използва лазери, за да направи виртуална карта на стаята, така че да не пропуска никакви петна и да избягва препятствията.

Слаби страни:

  • 0,4-литровият прахоуловител е сравнително малък и трябва да се изпразва редовно.
  • Роботът не почиства едно и също място отново и отново, така че не трябва да очаквате същия резултат като с мопа.
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH

Робот прахосмукачка Rowenta X-Plorer S75 Animal & Allergy RR8567WH, 31W, Почистване 4 в 1, Система Smart Aqua Power, Контейнер за прах 0.3 л, Контейнер за вода 0.3 л, 3 сензора за падане, Зарядна станция, Всмукателна мощност 2700 Pa, Автономия до 120 мин