Ревю на телевизор Samsung AU7092

Samsung AU7092 е съсредоточен в средния сегмент и се отличава със своите най-съвременни технологии като и системи за филтриране на изображения. С 4K резолюция, т.е. 3840 x 2160 пиксела, в съотношение 16:9, той е специално проектиран за тези, които не искат да правят компромис между елегантност, качество на изображението и незабавен достъп до любимото си съдържание чрез включените смарт функции.

Samsung AU7172

Телевизор Samsung AU7092

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел Samsung AU7092 – Samsung 43AU7092, Samsung 50AU7092, Samsung 55AU7092, Samsung 58AU7092, Samsung 65AU7092, Samsung 70AU7092, Samsung 75AU7092, Samsung 85AU7092

Обикновено е нормално в тази категория да няма такива впечатляващи дизайни, следователно естетиката на Samsung AU7192 се превръща в предимство, тъй като този модел ни дава забележителен външен вид и с някои модерни щрихи, особено защото е доста тънък на пръв поглед.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е неговият размер, който изглежда подходящ както за малки, така и за средни стаи или антрета, тъй като монтажът му е по-лесен поради размерите, които съдържа.

Препоръчваме обаче да закупите стойка VESA за правилно поставяне. Вярваме, че най-атрактивният аспект на Samsung AU7192 е в предната част, която има определено тънка рамка, която се отличава с осигуряването на по-елегантен изглед, освен това полезното пространство достига 93%, идеално за гледане на съдържание на екран с добър размер.

Гърбът, за разлика от други модели, има по-чисто пространство, което елиминира следите от ненужна дебелина, така че телевизорът придобива привлекателност от почти всеки ъгъл.

Качество на изображението

Време е да поговорим за изображението, представено от Samsung AU7192, което осигурява добра оптимизация и отчасти защото има 4K резолюция, която поради своята мощност се опитва да ни даде по-добри детайли, които могат да се видят с определен реализъм.

Предимство е включването на VA панел, който предоставя предимства като по-високи нива на яркост и контраст, които ни позволяват да показваме прецизно качество на изображението. Забелязахме също, че няма да има изтичане на светлина от страните, поддържайки добро съотношение.

Има обаче някои недостатъци, които трябва да вземем предвид във връзка с качеството, което търсим, например времената за реакция са много по-бавни и това е доста забележимо в сцени с много действие. Друг основен проблем са ъглите на видимост.

Този панел се допълва от Edge LED подсветка, която ни се струва нормална, тъй като има тенденция да създава определени трудности, ако сме в много тъмна или ярка среда, поради факта, че локалното затъмняване не е толкова прецизно.

По същия начин ще има и други отрицателни точки. Изненадани сме, че въпреки че е модел от среден клас, той включва някои интересни функции, които работят върху важни параметри като цвят, яркост, контраст и наситеност.

Идеята е да се постигне баланс в тези участъци, така че крайният резултат да е още по-прецизен. Сред най-популярните предлагани технологии са Mega Contrast, Pure Color, Digital Clean View и Motion Xcelerator, което подобрява времето за реакция.

Технологията Mega Contrast има потенциала да подобри зрителното изживяване на потребителя чрез постоянно оптимизиране на начина, по който телевизорът доставят HDR изображения. Mega Contrast предоставя инструкции или метаданни, които могат да се променят от сцена на сцена, указвайки на телевизора кога да намали контраста или да увеличи интензитета на определен цвят.

Ние също така подчертаваме съвместимостта, която има с форматите HLG, HDR10+, HDR и HDR10, които също помагат.

HDR10+, оборудван с този модел, е изключително напреднала технология, която се основава на предимствата, донесени от HDR телевизорите, така че да получите най-доброто изживяване при гледане.

HDR 10 предоставя изключително качество на картината с автоматично оптимизирана яркост, цвят и контраст за всеки кадър.

С подобрено визуално изживяване ще можете да гледате гладки и ясни изображения, които се доближават до изживяването в киносалон. Вместо това Hybrid Log Gama, или накратко HLG, е задължителен за всеки модерен телевизор.

С този стандарт можете да се възползвате от висококачествено HDR съдържание, което излъчващите оператори или доставчиците на стрийминг предават чрез сателит, кабел или антена.

Качество на звука

Вероятно най-малкото поразително нещо за този телевизор е неговото качество на звука, тъй като имаме само два високоговорителя, които заедно предлагат само 20 W мощност.

Това е нормално в рамките на средния диапазон и до известна степен е достатъчно за съдържание, което не е толкова взискателно.

По същия начин той предлага технологии за подобрение, за да получите по-завладяващ и ясен звук, но ние вярваме, че би било най-добре да си закупите отделно саундбар.

Свързаност

В областта на конекторите откриваме тези връзки, които изглеждат необходими. Тук намираме три HDMI 2.0, които обикновено използваме за свързване на външни устройства и изпращане на техния сигнал.

За съжаление има само USB порт, но той може да ви е достатъчен и ви позволява да записвате съдържание или да възпроизвеждате съдържание от съвместими устройства.

Откриваме още стандартни връзки като Ethernet порт, сателитен вход и неговия оптичен аудио изход. Относно тунерите този модел е съвместим с: DVB-C, DVB-S2, DVB-T2.

Това е телевизор, който е добре оборудван по въпроса за безжичната връзка, тъй като имаме най-използваните опции днес.

Говорим за Wi-Fi (802.11 ac) връзка за свързване с интернет, освен това подчертаваме наличието както на Bluetooth версия 4.2, така и на DLNA.

Основни функции

Трябва да отбележим, че Samsung AU7192 има собствена операционна система, която познаваме като Tizen, която отдавна се счита за една от най-добрите, тъй като осигурява наистина добра оптимизация и сигурност, тъй като конструкцията й е базирана на Linux.

Също така не трябва да забравяме, че неговият каталог от приложения предлага най-популярните опции на текущия пазар, освен това намираме съвместимост с опциите Google Assistant и Amazon Alexa, които ни позволяват да контролираме определени функции на телевизора с помощта на гласа.

В случай, че искаме да предаваме съдържание от iPhone, iPad или Mac, можем да го направим благодарение на факта, че Samsung AU7192 има Apple AirPlay 2, идеален за тази опция.

Откриваме още и специфични функции като TV Plus, Tap View, SmartThings и Ambient Mode.

Нашето мнение за продукта

Новият LED телевизор Samsung AU7092 от 2022 г. ви предлага възможността да изпитате изключителни 4K Ultra HD изображения, на диагонал по избор, както и да опитате силата на операционната система Tizen, като всичко това е допълнено от тънкия му външен вид. Samsung AU7092 впечатлява ни впечатли със своите интелигентни функции от последно поколение за уникално сърфиране в интернет, гледане на онлайн съдържание, както и бърз и интуитивен достъп до игри и приложения чрез интегрираната Wi-Fi мрежа. Това е страхотен модел от средния ценови клас ако търсите телевизор с добро съотношение между цена и качество.

Силни страни:

  • Стилен дизайн;
  • Приемливо изображение на картината;
  • Гласов контрол;
  • Сравнително достъпна цена.

Слаби страни:

  • Може да включва повече портове;
  • Посредствен звук.
Samsung AU7172

Samsung 43AU7092

Телевизор Samsung 43AU7092, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Samsung AU7172

Samsung 50AU7092

Телевизор Samsung LED 50AU7092, 50″ (125 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G

Samsung AU7172

Samsung 55AU7092

Телевизор Samsung LED 55AU7092, 55″ (138 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G

Samsung AU7172

Samsung 65AU7092

Телевизор Samsung LED 65AU7092, 65″ (163 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас F