Ревю на климатик Samsung AR35 12000 BTU AR12TXHQASINEU/AR12TXHQASIXEU

Samsung отдавна е синоним на технологии и авангардни в областта на домакинските уреди, по-специално, като напоследък марката обръща специално внимание на качеството на въздуха. Новият им модел климатик Samsung AR35 предлага климатични решения с основни функции за всяка нужда. Неговият модерен дизайн и функционалност спомага на домакинствата в задачата им да отопляват, охлаждат и изсушават въздухът в домът им. Това е страхотно решение за вашият дом, което ще даде възможност на всеки да се наслаждава на максимален комфорт ден и нощ.

Samsung AR35 12000 BTU

Samsung AR35 12000 BTU

Климатик Samsung AR35 12000 BTU, Клас A++, Fast cooling, Good Sleep, AR12TXHQASINEU/AR12TXHQASIXEU, Бял

Samsung AR35 12000 BTU е многофункционален климатик, способен да осигури превъзходен топлинен комфорт, независимо от сезона. Може да е вдъхновяваща алтернатива, която да разгледаме, но ще обсъдим повече подробности по-долу.

Samsung AR35 12000 BTU AR12TXHQASINEU/AR12TXHQASIXEU има капацитет на охлаждане и отопление 12000 BTU/h и е подходящ за помещения до 35 кв.м. 

В същото време е част от клас на енергийна ефективност A++ в режим на охлаждане и клас A в режим на отопление, осигурявайки ниска консумация на енергия.

Температурният диапазон от външна работа до режим на охлаждане е от минимум -10°C до максимум +46° C. А температурният диапазон от външна работа до режим на отопление е от минимум -15°C до максимум +24° C.

Освен това уредът разполага с технология Hot Start, която позволява в началото на процеса на отопление и след процеса на охлаждане, вътрешният вентилатор да започне да работи само когато топлообменникът вътре е топъл, за да не се предава студен въздушен поток в началото на процеса.

Инверторната технология играе много важна роля в дейността на устройството, тъй като благодарение на нея компресорът може автоматично да регулира скоростта си, достигайки по-бързо зададената температура. При дълги работни цикли могат да се постигнат значителни икономии на електроенергия.

Той също така интегрира ефективен филтър с много високо улавяне на прах, замърсен въздух и алергени като полени, спори на плесени, косми от домашни любимци и т.н., осигурявайки по-чист въздух у дома. В допълнение, той може да се отдели и измие много лесно, за да поддържа постоянна ефективност.

Основни функции

С режимът за бързо охлаждане климатикът охлажда цялата стая бързо и ефективно, тъй като използва най-високата скорост на вентилатора, преди да превключи на по-ниска скорост. В резултат на това този режим охлажда или затопля помещенията много по-бързо в сравнение с нормалния режим и достига желаната температура за най-кратко време. Идеален за моментално освежаване след горещата външна температура.

В режим ECO уредът използва по-малко капацитет на компресора в сравнение с нормален режим, което намалява консумацията на енергия. Така при този режим на работа може да поддържате приятна атмосфера в помещението, където е монтиран уреда, като същевременно спестявате енергия и пари във всеки един момент, за да не се притеснявате за сметки за ток.

24-часовият таймер и функцията за рестартиране дават на Samsung висока степен на автономност на климатичната система, която позволява работа на предварително зададени интервали от време и автоматично възобновяване на дейността, според последните настройки, след прекъсване на захранването или неволно прекъсване.

Функцията за обезвлажняване доказва своята полезност в горещите летни дни. С тази функция климатикът извлича и отвежда влагата от въздуха в помещението в количество 1,2 л/ч кондензация.

Функция за автоматично почистване поддържа топлообменника сух и чист. Основните причини за неприятните миризми в климатика са мухълът и бактериите, които се развиват в топлообменника. Когато климатикът е изключен, тази функция автоматично включва само вентилационната система за отстраняване на прах и влага от топлообменника. Така топлообменникът остава чист и сух, което предотвратява размножаването на бактерии и мухъл.

Интелигентна функция за размразяване ви позволява да намалите времето за размразяване, необходимо за оптимизиране на функцията за нагряване. Автоматичният процес на размразяване започва само когато е необходимо, обикновено в дни със студена мъгла или слана, показвайки код на вътрешното тяло, като по този начин спестява ценно време за отопление, а също и електроенергия. По време на размразяване, което не продължава повече от 10 минути, функцията за нагряване вече не е активна. След процедурата по автоматично размразяване на топлообменника от външното тяло, уредът автоматично подновява функцията си за отопление.

С монтираният HD филтър въздухът, който дишате, ще бъде винаги чист и свеж. Той е изключително ефективен при улавяне на прах, замърсители и алергени като полени, спори на плесени и пърхот или косми от животни. Нещо повече, HD филтърът може да се пере, което ви позволява да го използвате повторно след бързо изплакване с вода.

Режимът Good Sleep автоматично контролира и фино настройва температурата, за да създаде оптимални условия за всяка фаза на сън. Така печелите ценни минути сън и се събуждате напълно освежени. Нещо повече, режимът използва по-малко енергия от нормалния режим.

Създайте комфортна среда с равномерна температура във всеки ъгъл с автоматично завъртане в 2 посоки. Тази така наречена двупосочна функция за автоматично завъртане автоматично контролира посоката на въздушния поток. Така въздухът се разпределя бързо и равномерно в помещението. Изпитайте максимален комфорт чрез широко разпределение на хладен или топъл въздух във всяка посока.

Поддържайте приятно свежа стайна температура за по-дълго време. DuraFin+ е изработен от устойчив на корозия материал, за да предпази кондензатора от ръжда, като гарантира оптимална работа на топлообменника.

Енергийна ефективност и шум

Така че можете да запазите комфортната прохлада, без да се притеснявате за сметката си за електричество.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на затопляне е А, имащ номинална консумация при охлаждане 5,3 W и при отопление 4,7 W.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 3.9. Това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление.

В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.1. Това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Тези коефициенти замениха доскоро използваните COP (coeficent of performance) – 3.2 и EER (energy efficiency rating) – 2.9.

Те се изчисляват при определени външни температури – 35°C в режим на охлаждане и 7°C в режим на отопление, при работа на климатика на пълна мощност.

Вътрешното тяло на въздушното устройство произвежда много нисък шум, за да не пречи по време на работа от ( 22, 30, 37 до 55 db). А външното тяло има шум от 65 dB , така че едва ли ще безпокоите съседите.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 194 x 285 x 805

Тегло на вътрешното тяло в кг: 8.1

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 270 x 495 x 720

Тегло на външното тяло кг: 23.2

Нашето мнение за продукта

Това е модерен климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии, при това на добра цена. Притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би се вписал във всяка стая от всеки дом. Този модел ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

Samsung AR35 12000 BTU

Samsung AR35 12000 BTU

Климатик Samsung AR35 12000 BTU, Клас A++, Fast cooling, Good Sleep, AR12TXHQASINEU/AR12TXHQASIXEU, Бял

Подобни продукти:

Samsung AR35 12000 BTU

Samsung AR35 9000 BTU

Климатик Samsung AR35 9000 BTU, Клас A++, Fast cooling, Good Sleep, AR09TXHQASINEU/AR09TXHQASIXEU, Бял