Ревю на хладилник Samsung RT58K7105SL/EO


Samsung RT58K7105SL/EO е хладилник с 2 врати и горен фризер, който се отличава с модерният си дизайн и добре организираното си вътрешно пространство. Ниската му консумация на енергия, 5-те режима му на работа и най-съвременните технологии, с който разполага са друга част от неговите основни предимства.

Samsung RT58K7105SL-EO

Samsung RT58K7105SL/EO

Хладилник с 2 врати Samsung RT58K7105SL/EO, 583 л, Клас F, No Frost, Компресор Digital Inverter, Диспенсър за вода, H 180 см, Inox

Домакинските уреди, произведени от южнокорейската компания Samsung често са включени в премиум сегмента, което означава, че са подходящи за хора с по-високи доходи.

Тези устройства обаче са с елегантен дизайн, който им позволява да бъдат интегрирани в стаи с най-съвременни аранжименти, но също така използват най-новите технологии, които увеличава максимално производителността им и продължителността на живот и спомагат за ниската консумация на енергия.

В това ревю ще ви представим Samsung RT58K7105SL/EO, който може да бъде закупен на много добра цена, особено през промоционалните периоди период.

От пръв поглед се вижда, че това е елегантен хладилник с дизайн от неръждаема стомана и вертикални дръжки от външната страна на вратите. Посоката на отваряне на вратите е надясно, но тя може да да се променят според нуждите.

Този модел е с общ обем от 583 литра, от които 422 литра са разпределени в хладилното пространство и 161 литра във фризера.

Големият му обем му позволява съхранение на голямо количество прясна храна или замразяване, този хладилник е подходящ за многочленни семейства от поне 4-5 души.

Управление

Цифровият контролен панел има LCD дисплей с минималистичен дизайн, като настройката на температурите и активирането на различни функции са много лесни. 

Чрез контролният панел на уреда може да регулирате и следите следните функции:

  • Температурата в хладилника и фризера;
  • Функцията за бързо охлаждане на хладилника “Power Cool”;
  • Функцията за бързо охлаждане на фризера “Power Freez”;
  • Функцията Freezer Convert (преобразувател от фризера на хладилник).

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – този модел е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на лед в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Този хладилник е проектиран така, че да охлажда всички пространства за съхранение равномерно. Студеният въздух се издухва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, поддържайки постоянна температура и свежа храна.

Функции на хладилника

Хладилник с 2 врати Samsung RT58K7105SL/EO, 583 л, Клас F, No Frost, Компресор Digital Inverter, Диспенсър за вода, H 180 см, Inox

Хладилното пространство е разделено с помощта на 3 рафта от закалено стъкло, които могат да се регулират по височина и на които могат да се съхраняват до 30 кг храна.

В долната част има 2 отделения, които поддържат постоянно ниво на влажност, така че хранителните свойства на плодовете и зеленчуците да се поддържат по-дълго.

На вратата на хладилника има 4 пластмасови рафта с различни размери, където може да съхранявате бутилки, буркани или кутии с храна или напитки. Там се намира и резервоарът за дозатора за вода.

Системата за вътрешно осветление е с превъзходен светодиод, която осветвява без проблеми цялото отделение и освен това допринасяща за ниската консумация на енергия на този модел.

Функции на фризера

Фризера предлага множество възможности за замразяване, включително функцията за бързо замразяване и функция за правене на лед.

Горния рафт предоставя възможност за съхранение на месо, риба или зеленчуци.

На долния рафт е разположен подвижен уред за правене на лед, а до него има пространство за още продукти, като например за кутии за сладолед и др.

Капацитетът на замразяване от 10 кг за 24 часа е много добър, а автономността в случай на спиране на електрическата мрежа е 20 часа.

Други

Този уред има няколко съвременни функции, като например 5 режима на преобразуване, които ви позволяват да превърнете фризера в хладилник или да затворите едно от пространствата, за да пестите енергия.

Други съвременни системи и технологии са Twin Cooling Plus, която охлажда двете зони поотделно, антибактериалната защита или SpaceMax функцията, която увеличава максимално вътрешното пространство за съхранение.

Системата Twin Cooling Plus™ охлажда отделенията поотделно, за да спре разпространението на нежеланите миризми от хладилника към фризера.

Twin Cooling Plus™ създава благоприятна среда за запазване на прясната храна в хладилника със 70% влажност в сравнение с 30% при стандартните хладилници с разположен отгоре фризер. Така хранителните продукти се запазват пресни за по-дълго време, без да се изсушават.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлия сезон и в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN, N, ST, T – проектиран е да работи икономично в диапазона от + 10 ° C през зимата и до + 43 ° C през лятото.

Енергийна ефективност

Хладилник с 2 врати Samsung RT58K7105SL/EO, 583 л, Клас F, No Frost, Компресор Digital Inverter, Диспенсър за вода, H 180 см, Inox

Енергийната ефективност на този хладилник е много добра за размерите му, съгласно най-новите европейски разпоредби той е клас F, а годишна консумация на енергия е едва 362 kWh.

Въпреки големите размери на този уред то дигиталният му инверторен компресор му позволява да има много добро ниво на шум, като стойността достига едва 41 dB, която е сравнима с други модели с по-малки размери и обем.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 178.7 x 83.6 x 78.8 и тегло 97 килограма

Нашето мнение за продукта

Това безспорно е хладилник с модерен дизайн и щедри и добре организирани вътрешни размери. Ниската консумация на енергия, 5-те режима на преобразуване и включените най-съвременни технологии са други предимства на това ново поколение хладилник, което правят този хладилник разумен избор, спрямо неговите конкуренти.

Samsung RT58K7105SL-EO

Samsung RT58K7105SL/EO

Хладилник с 2 врати Samsung RT58K7105SL/EO, 583 л, Клас F, No Frost, Компресор Digital Inverter, Диспенсър за вода, H 180 см, Inox

Подобни продукти:

Samsung RT50K633PSL/EO

Samsung RT50K633PSL/EO

Хладилник с две врати Samsung RT50K633PSL/EO, 504 л, No Frost, Smart Conversion 5 in 1, Twin Cooling, Клас E , H 178.5 см, Инокс