Ревю на конзола Sony Playstation 4 SLIM 500 GB


На пръв поглед, Sony PlayStation 4 Slim е страхотна конзола. По-компактна, по-тиха и много по-мобилна от оригинала PS4. Тя е идеалната конзола за вас ако сте склонни да направите някои компромиси. Все пак, ако бюджета ви го позволява, ви съветваме да си купите по-мощната конзола на Sony PS4 Pro, която струва с около 200 лв. повече.

Sony Playstation 4 SLIM

Sony Playstation 4 SLIM

Конзола Sony Playstation 4 SLIM, 500 GB, Черна

 

Както подсказва името на конзолата Slim, то става въпрос за наистина по-компактна версия на оригинала. PlayStation 4 Slim тежи 2.8 килограма и е с размер (Д х Ш х В в см) 27.5 х 30.5 х 5.3.

Изгледа отпред не се различава от стандартния дизайн на прословутата конзола. Единствената разлика, както казахме по-горе, са размерите, като Slim е с 25% по-лека, но в никакъв слуай не изглежда по-евтина или куха. Това единствено означава, че конзолата е по-преносима от предшественика си.

Подобно на PlayStation 3 и PS3 Slim , PS4 Slim запазва цялостната форма на PS4 и заменя лъскавата си черна пластмаса в полза на текстуриран матов черен цвят. Това прави много по – малко склонна конзолата да събира прах, пръстови отпечатъци и драскотини. Междувременно острите ъгли са станали по-меки и заоблени.

Това основно са най-големите промени.

Връзки

    • USB кабел х 1
    • Безжичен контролер (DUALSHOCK®4) х 1
    • HDMI х 1
  • Playstation 4 х 1
  • Захранващ кабел х 1

Добра новина е, че има възможност лесно да увеличите дисковото пространство от 500 GB.

От Sony казват, че консумацията на енергия е намалена с впечатляващ 34%. Това е значителна промяна, но не е вероятно да забележите каквито и да било разлики в ефективността. Скоростите на зареждане все пак са по-добри от предходния Slim модел и рядко ще чуете включването на вентилатора.

От Sony са ускорили и Wi-Fi връзката до 802.11 a/b/g/n/ac , както и Bluetooth 4.0. Въпреки това, Wi-Fi връзката все още не е толкова бърза, колкото LAN връзката. Ще има значение, ако планирате да играете Street Fighter V или може би някоя Star Wars: Battlefront онлайн, но всичко, което трябва да направите, е да изтеглите няколко игри или просто да сте физически близо до рутер.

Контролер

Sony Playstation 4 SLIM 500 GB

Безжичният контролер DUALSHOCK 4 е актуализиран с нова визуална и текстилна чувствителност, включително и един цветен бар осветен по-видимо, за да ви предостави по-добро изживяване при всяка игра.

DualShock 4 може да стане един от любимите ви геймпади, но лошата новина е малкият живота на батерията му.
Все пак това е най-икономичният и интуитивен контролер на PlayStation, който е произвеждан до момента.

Игри

Ако искате да играете Uncharted 4, The Last Guardian или други игри с виртуалната реалност то тогава PS4 Slim е перфектния избор за вас, освен ако не държите на 4K картината, повече мощност и HDR игри, които не са проблем за PS4 Pro.

Нашето мнение за продукта

PS4 Slim е страхотна конзола. Тя е по-компактна, по-тиха и по-малко натрапчива от PS4, който бе пуснат през 2013 г. Добавянето на 5GHz WiFi е страхотно, но трябва да преглътнете липсата на UHD Blu-ray поддръжката. Единствената причина да купи Slim е, ако имате нужда от нова конзола точно сега и имате ограничен бюджет. Все пак, ако имате възможност, ви препоръчваме да си закупите PlayStation PS4 Pro.

Sony Playstation 4 SLIM

Sony Playstation 4 SLIM

Конзола Sony Playstation 4 SLIM, 500 GB, Черна