Ревю на пречиствател на въздух Star-Light APH-4250HW


Star-Light APH-4250HW е модерен пречиствател на въздух, специално проектиран за тези, които не искат да правят компромис между качество, ефективност и надеждност.

Star-Light APH-4250HW

Star-Light APH-4250HW (Бял)

Пречиствател на въздух Star-Light APH-4250HW, 420 m3/h, 6 нива на филтрация, Сензор PM 2.5, Индикатор качество на въздух, Функция овлажнител, Таймер, Режим Auto, Бял

 

Пречиствателите за въздух стана неизменна част за нашите домове, особено в сезоните с алергени, микроби и вируси или лошият въздух през зимата.

Тези устройства пречистват въздуха в помещението, намалявайки дискомфорта и създавайки приятна атмосфера в пространството, в което живеем. Може да намерите различни устройства от този тип, а конкретното предимство на продукта, което ще ви представим тук е негова атрактивна цена.

Може да кажем, че този модел интегрира спецификации и полезни функции, така че да получите най-добрите резултати в помещения от 12 до 51 м², които могат да почистят 420 м³/час (за да получите представа за стая от 25 квадратни метра, въздухът ще се филтрира повече от 4 пъти за един час).

Уредът притежава бял пластмасов корпус с модерен дизайн и би се вписал идеално във всеки дом. 

Star-Light APH-4250HW е специално създаден за професионално пречистване на въздуха в големи пространства. В допълнение към функцията за пречистване и хигиена на въздуха, този модел осигурява оптимален комфорт по отношение на процента влажност на въздуха.

Тази функция е най-необходима през зимата, когато се използват радиатори за отопление, които изсушават, като по този начин, с функцията за овлажняване, устройството поддържа оптимално ниво на влажност във вашия дом.

Уредът е оборудван с 1,8 литров резервоар с индикатор за ниво и има възможност да овлажнява вътрешните пространства до 51 квадратни метра, като е идеален за всекидневна, голяма спалня или хол. По този начин, закупувайки това устройство ще сте спокойни за неговата всесезонна полезност, като е полезен през цялата година.

Контролният панел, който е поставен в горната част е оборудван с индикатор за качеството на въздуха и освен това се състои от бутон за включване и изключване за включване и със сензорни бутони за избор на нивото на влажност.

Можете да зададете 6 нива на филтрация с перфектна циркулация на въздуха във всички посоки. Двата сензора за прах автоматично регулират нивото на вентилация, както следва: чрез измерване на влажността (сензор за влажност) и чрез изследване на нивото на прах.

От този контролен панел също така може да задавате режимът на работа и скорост на вентилатора. По този начин, по време на работа, може да избирате 4 интензитета на скоростта на въздуха. С автоматичния режим на работа уредът регулира влажността в дома с помощта на хигростат от минимум 35% до максимум 45%.

С таймерът може да програмирате времето за работа от 1 до максимум 12 часа, след което, когато времето изтече, устройството се изключва автоматично. 

С едно натискане на бутон може да включвате функция за йонизация, която стартира процес на йонизиране на въздуха. По този начин ще получите въздух, богат на отрицателни йони, който помага за подобряване на имунната система и кръвообращението.

В нощен режим устройството намалява интензитета на светлината и скоростта на вентилация, като по този начин намалява шума и прави възможно работата на устройството без да ви пречи през нощта.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на този модел пред конкурентните му са:

  • Капацитета на преработка на въздуха му е до 420 м³ за час;
  • Приложение за работа при: до 51 m2;
  • Филтриране на въздуха с филтър на 5 нива на филтрация до 99.9% от всички частици с размери над 0.3 микрона;
  • Ниско ниво на шум е от 33 dB и достига  66 dB;
  • Моделът разполага със светлинни индикатор следящ качеството на въздуха.
  • Модерен DC мотор, който намалява вибрациите на устройството, като по този начин е по-стабилен, по-тих, като същевременно увеличава живота на продукта.
  • Опцията за заключване за деца (Child lock) предотвратява намесата на децата в устройството, като по този начин сте по-спокойни, когато устройството работи и не сте сред малките, за да ги наблюдавате.
  • С помощта на таймера можете да настроите времето за работа на уреда от 1 до 12 часа, в зависимост от нуждата и ситуацията, преди спиране.
  • Режимът за заспиване Sleep mode намалява интензивността на светлината и скоростта, като по този начин намалява шума, което прави възможно работата през нощта.

Освен това уреда е естетически приятен на вид, като е снабден с качествена гланцирана бяла пластмаса, както и с лесни и интуитивни бутони за управление.

Основни функции

Този пречиствател на въздух Star-Light обещава да защити дома ви от прах, алергени и летливи органични съединения, независимо от сезона. Всичко това е става с помощта на HEPA филтъра ( единственият филтър, препоръчан от специалистите като подходящ за хора, страдащи от тежки алергии или респираторни заболявания).

Чрез него пречиствателят премахва от филтрирания въздух 99,97% от частиците до 0,3 микрона (като прашец, спори на плесени, вируси, бактерии). В допълнение, използвайки филтри с активен въглен и каталитичния конвертор, устройството успява да унищожи цигарения дим и отработените газове и дори вредните химически пари от атмосферата.

Този пречиствател за въздух Star-light е оборудван с 6 слоен филтър, чиито шест слоя с активен въглен премахват 99,99% от частиците до 2,5 микрометра.

Star-Light APH-4250HW

Нивата на филтрация се състоят от предфилтър, който ефективно филтрира прах, коса или големи частици, плаващи във въздуха, като по този начин елиминира възможността за сърбеж при бебета или деца, червени обриви, кихане и пр.

Второ ниво е от HEPA филтър, който често се използват при експерименти и компонент на медицинско оборудване, при поглъщане на вредни частици от тип PM2.5. (микрочастици, прах, анафилактоидни частици)

Трето ниво е активен въглен, който работи чрез процес, наречен адсорбция, чрез който замърсените частици въздух се улавят в порестата структура на въглеродните слоеве, като по този начин подобряват процеса на пречистване на въздуха. По този метод се премахват миризми като: от животни, бои, цигарен дим и пр.

Четвърто ниво е Cold Catalyst филтрация, която има повишена ефективност при дезинфекция и елиминиране на патогенни бактерии. В същото време този метод елиминира: формалдехид, замърсяване с бои или миризма на цигарен дим.

Пето ниво е филтър за овлажняване, който заедно с другите филтри повишава ефективността на филтриране на уреда, освежавайки въздуха в помещението.

Шесто ниво е филтрация с отрицателни йони, който е електронен и се състои от генериране на отрицателни йони.

Силната страна на този уред неговата йонизираща функция, която почиства въздуха, като потиска въздействието на вирусите, пренасяни по въздуха, както и чрез разлагане и премахване на съществуващите плесени във въздуха на помещенията, като помага за подобряване на качеството на съня.

Отрицателно заредените йони се присъединяват към кислородните частици и водните молекули във въздуха, което води до образуването на отрицателни йони, които влизат в белите дробове, стимулирайки целия метаболизъм.

Последните намаляват дразненето, повишават апетита, носейки със себе си общо добро състояние на цялото тяло.

С натискането на един бутон можете да започнете електрическия процес на йонизиране на въздуха. По този начин ще получите въздух, богат на отрицателни йони, което помага за подобряване на имунната система или кръвообращението

Този модел е оборудван с индикатор за смяна на HEPA филтъра, а той се заменя на всеки 5-6 месеца при работа нормални условия. Той ще ви предупреди, че е време да инсталирате нов филтър, а смяната на всеки филтър е лесна и може да бъде извършена самостоятелно.

Комплект филтър Star-Light FAPH-4250

Комплект филтър Star-Light FAPH-4250

Комплект филтър Star-Light FAPH-4250 за пречиствател на въздух Star-Light APH-4250HW

Филтър Star-Light HFAPH-4250

Филтър Star-Light HFAPH-4250

Филтър Star-Light HFAPH-4250 за APH-4250HW

 

Моделът е подобрен изцяло в посока намаляване на шума. Звукът в режим на заспиване е почти незабележим.

Star-Light APH-4250HW

Може да управлявате уреда чрез специално дистанционно идващо в комплекта, с което можете да регулирате режима на работа от разстояние до 7 метра. Дистанционното управление се захранва от 2 алкални батерии от 1,5 волта, с които управляваме вътрешното тяло.

От енергийна гледна точка този уред има много ниска консумация от минимум 15 до максимум 60 W/h само с функцията за пречистване и от минимум 20 W до максимум 65 W с включена функция за йонизация.

Размери и тегло

Уредът тежи 10.5 кг, което го прави лесен за пренасяне и има следните размери (В х Ш х Д в см ): 60.3 х 40.3 х 24.5.

Нашето мнение за продукта

Доказано е, че продължителното излагане на лош въздух може да повлияе негативно на здравето на човека. Този уред ще ви помогне да внесете необходимата свежест и уют във вашият дом като предпази здравето ви и това на вашето семейство, чрез поддържане на оптималната стойност на чист въздух във вашият дом. Смятаме, че това е много добър избор, ако искате пречиствател на въздух, способен да се справи при всякакви условия на много добра цена.

Star-Light APH-4250HW

Star-Light APH-4250HW (Бял)

Пречиствател на въздух Star-Light APH-4250HW, 420 m3/h, 6 нива на филтрация, Сензор PM 2.5, Индикатор качество на въздух, Функция овлажнител, Таймер, Режим Auto, Бял