Ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Viomi SE


Viomi се завръща в битката за сърцата на потребителите с Xiaomi Viomi SE, който този път по-евтин и носи повечето технологии и характеристики на най-престижните модели на марката. 

Viomi Robot Vacuum Cleaner SE Version EU

Xiaomi Viomi SE (Бял)

Робот прахосмукачка Xiaomi Viomi SE WI-FI, Моп, Виртуална стена, Li-ion, 3200mAh

Основни характеристики

Viomi (която се счита за подмарка на вече глобално създадената компания Xiaomi) в третото поколение съчетава целия опит на предходните си модели, които вече бяха считани за отличници по отношение на хардуера и цената си.

Viomi SE е сравнителна евтина робот-прахосмукачка, която все още предлага висок клас функции като миене на пода с моп, както и предлага доста пълна гама от аксесоари.

Дизайнът ѝ е минималистичен, но елегантен и що се отнася до техническите спецификации, със сигурност не отстъпва на конкурентните си в този ценови клас.

Viomi Robot Vacuum Cleaner SE

Страхотната цена го поставя на върха в класацията по отношение на съотношението качество – цена, предлагайки лазерна навигационна система, която му позволява да картографира домашната среда по отличен начин.

Всмукателната мощност, разбира се, е най-важната характеристика на всички прахосмукачки, а новата Viomi SE също е постигнала известен напредък.

Мощността на засмукване се е повишила от 2100 Pa, какъвто е имал моделът Viomi V2 Pro, до малко по-високи 2200Pa.

На практика 100Pa мощност обикновено няма разлика, тъй като 1800Pa е достатъчна за почистване на гладки повърхности и прах, но разликата е забележима при по-малко гладки или релефни повърхности, фуги и при почистване на много прах и мръсотия.

Важна характеристика на прахосмукачките от всички видове е системата за филтриране, тъй като HEPA филтрите са много по-ефективни при филтрирането на фини частици, които могат да засегнат хора, страдащи от различни алергии.

Класическият HEPA филтър улавя до 99,9% микро прах, което също намалява възможността за алергични заболявания. При употреба филтърът издържа доста време (около 1 година употреба) и се препоръчва да го почиствате редовно.

Добрата новина е, че HEPA филтърът може да се мие и може лесно да се почисти под вода, просто се уверете, че филтърът е сух преди следващата употреба.

Viomi SE може да разчита на софтуер, който има зад себе си важна и сигурна компания като Xiaomi, както и да се похвали с много функции, при положение, че не е от най-скъпите роботи, сравнение със своите конкуренти.

Xiaomi Viomi SE има минималистичен дизайн, засмуква, забърсва пода, зарежда се автоматично и започва от мястото, където е оставил работата и освен това може да бъде програмиран със 7 различни настройки.

Височината на робота е само 9.45 см, което  означава, ще може да минава под всяка по-висока мебел. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за Viomi SE Version – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Открийте напълно безпроблемно почистване за всякакви повърхности, като позволите на тази лесна за използване робот прахосмукачка да върши работата  вместо за вас.

Но все пак имайте предвид топва, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности!

Основни функции

Xiaomi Viomi SE е проектиран така, че да ви достави много улеснение в почистването на вашият дом.

Със своя навигационна система с лазер LDS  той имзерва разстоянието с 360º скенер, като по този начин прахосмукачката ще оредели най-удобния и ефективен начин за почистването на всички ваши стаи в домът ви.

Това, което е сигурно е, че за почистите различни етажи от вашата къща, то трябва да присъствате задължително в нея, но стандартни ситуации можете да управлявате и робота си дистанционно, естествено след активна WiFi връзка.

Разбира се, с приложението можем да зададем всички параметри за почистване и измиване, но при необходимост VIOMI SE може да работи дори без подкрепата на приложението, като използва двата бутона, поставени отгоре, един за стартиране на почистването и измиването (ако е поставен комплектът), а другата ще накара робота да се отправи към докинг станцията си, за да се зареди.

От приложението също така можете да управлявате картите, да преименувате стаите или да вмъкваме виртуални стени, да управлявате зоните, които ще се почистват или изключват от картите, както и да задавате мощността на засмукване и потока на вода за функцията с измиване.

Можете също да активирате програмата за измиване S или Y, да зададете тайминг за почистване за определени зони по дни и часове. Също така можем да проверите състоянието на поддръжката на консумативите, да актуализираме софтуера и много други.

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, то Viomi SE Version автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди. След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Лесен за поддръжка – всички подвижни части на робот-прахосмукачката могат лесно да бъдат отстранени и почистени. дори страничната четка, която просто щрака навън. Включените кърпи могат да се перат на ръка или в пералня. HEPA филтърът също се мие и може да се почисти бързо. Можете да използваме и „инструмент за почистване“, инсталиран на прахосмукачката.

Viomi Robot Vacuum Cleaner SE Version EU

Основни предимства

  • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
  • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
  • Контейнер за отпадъци е с капацитет 300 мл, докато този за течности е 200 мл;
  • Акустична система за откриване на замърсяване;
  • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
  • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
  • 3200 mAh Li-Ion батерия на Samsung с до 2 часа време на работа и супер бързо зареждане за 3 часа;
  • Автоматично зареждане на утстройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Виж още ревю на: робот прахосмукачка Xiaomi Viomi V3

Нашето мнение за продукта

Xiaomi Viomi SE има наистина отлични спецификации и е много ефективен при почистване за своята цена. Той предлага както сухо, така и мокро почистване, качеството му на изработка е на върхуво ниво, а белият му цвят допринася за неговият премиум външен вид. Приложението му е усъвършенствано, предлага множество функции, красив и прозрачен потребителски интерфейс. Можем да кажем, че Viomi SE е друг наистина страхотен модел, който предлага изключителни спецификации, висока ефективност на почистване и добро потребителско изживяване за по-добра цена и ако не търсим най-добрия модел на пазара, които са някъде между 200-300 лв по-скъпи, ще бъдете изключително доволни от моделът Viomi SE, тъй като повечето задачи се изпълняват на много сходно ниво. Роботът Viomi SE Version ще ви осигури удобството, от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Удобният интерфейс осигурява лесно настройване на функциите за почистване. Този робот може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

Viomi Robot Vacuum Cleaner SE Version EU

Xiaomi Viomi SE (Бял)

Робот прахосмукачка Xiaomi Viomi SE WI-FI, Моп, Виртуална стена, Li-ion, 3200mAh