Ревю на пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU


Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU е модерен пречиствател на въздух, специално проектиран за тези, които не искат да правят компромиси между качество, ефективност и надеждност

Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU

Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU

Пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU, Smart Wi-Fi, CADR 600 м3/ч, За помещения до 72 м², Сензор за температура и влажност, Сензор PM2.5, Бял

Въздухът, който дишаме у дома може да съдържа невидими частици, вредни  за нашето здраве.

Продължителното излагане на лош въздух може да доведе до отрицателен ефект за вашето здраве и това на вашето семейство.

За това въздухопречиствателя този пречиствател Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU е страхотна инвестиция във вашето здраве.

Този модел интегрира множество полезни функции, така че да получите най-добрите резултати в помещения до 72 м², като той може да почиства до 600 м³ обем въздух за час (това означава, че в стая от 30 квадратни метра, въздухът ще се филтрира 8 пъти за един час).

Както вероятно вече знаете, има два вида частици, считани за вредни в населените места PM10 и PM2.5.

Докато PM10 се отнася до по-големи частици с диаметър 10 микрона, PM2.5 се счита за най-вредните за хората. Това е така, тъй като частиците с диаметър 2,5 микрона са достатъчно малки, за да проникнат през естествената защита на носа и гърлото и да отиде директно в белите дробове или кръвоносната система.

Поради тези причини този модел е толкова полезен за всеки дом ,тъй като той успява да пречисти въздуха именно от най-малките вредни частици, а освен това предлага няколко технологични нововъведения, като WiFi свързаност и съвместимост с интелигентни асистенти Alexa, Siri, и Google Assistant.

Въздухопречиствателя е изключително подходящ за хора страдащи от астма и алергии, като в същото време не позволява на вирусите да проникнат в домът ви.

Освен с бактерии и вируси, въздухът в жилището или на работното ви място може да е замърсен с дразнители като полени, прах, тютюнев дим и косми от домашни любимци, които могат да предизвикат дискомфорт и алергични реакции.

Ефективност на филтрация до 99,99% за нано частици, ефективно премахване на фини частици като аерозоли, бактерии и вируси

Филтрация 99,98% за частици 80-90 nm;
Филтрация 99,99% за частици 90-100 nm и 100-110 nm;
Скорост на елиминиране на H1N1 от 99,99% в рамките на един час;
Степен на стафилококова стерилизация от 99,30% в рамките на един час.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на този модел пред конкурентните му са:

  • Капацитета на преработка на въздуха му е до 600 м³ за час;
  •  Способна да пречиства напълно въздуха в помещение до 72 м2 за един час;
  • Филтриране на въздуха с до 99.99% от всички частици с размери над 0.3 микрона;
  • Ниско ниво на шум е от 33 dB и достига  64 dB. Този безшумен пречиствател няма да смути дори и по време на сън;
  • Моделът разполага с цифров OLED дисплей, който показва температурата, влажността, както и качеството на въздуха в помещението, чрез своя светлинен и цифров индикатор;
  • Абсорбира формалдехид и намалява миризмата до 4 пъти по-добре от Mi Air Purifier 3H;
  • Може да свържете уреда чрез вашата домашна Wi-Fi мрежа и да го управлявате през вашият смартфон чрез приложението Mi Home App. Освен това апът ви позволява да следите температурата на помещението и процента на замърсеност на въздуха, както и кога е необходимо да замените филтъра;
  • Три режима на работа: предпочитан (настройване според вашите нужди), режим на за спане и автоматичен.

Освен това уреда е естетически приятен на вид, като е снабден с качествена гланцирана бяла пластмаса, както и с лесни и интуитивни бутони за управление.

Основни функции

Този въздухо пречиствател Xiaomi е оборудван с новия три слоен барелен филтър от 360 градуса, пречиствателят премахва от филтрирания въздух 99,97% частици до 0,3 микрона (като полени, спори на плесени, вируси и бактерии). Освен това, използвайки филтъра с активен въглен, устройството успява да абсорбира цигарения дим и отработените газове и дори вредните химически пари от атмосферата.

Външният слой отстранява големи въздушни частици като прах и коса. Средният слой използва технологията за филтриране H11 [4] от TORAY, Япония. Този слой премахва частици с размер на микрона и улавя вредните бактерии.

А вътрешният слой е изработен от висококачествен активен въглен, който отстранява ефективно формалдехид, както и други вредни вещества и миризми.

Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU

Трябва също да знаете, че може дистанционно да контролирате и наблюдавате пречиствателя на въздуха с помощта на вашият смартфон и wi-fi връзка и специалното приложение Mi Home (достъпно безплатно за iOS и Android).

По този начин можете дистанционно да проверявате качеството на въздуха във вашия дом, да променяте скоростта на вентилатора на пречиствателя и да задавате таймер или програма за начален и краен час. Приложението е лесно за използване и ръководството с инструкции ще ви насочи, ако имате проблеми.

Поддържа както Google Assistant, така и Alexa AI за удобен гласов контрол.

Сензорите за прах и газ инспектират качеството на въздуха, а индикаторът показва резултатите с помощта на LED светлина с 3 цветови варианта. Ако LED светлината е зелена, качеството на въздуха във вашия дом е „добро“ (което означава ниво на PM10 под 30, ниво PM2.5 / PM1.0 под 15 и ниво на замърсяване с газове 1). Когато светлината е жълта или червена, трябва да знаете, че качеството на въздуха в помещението е критично, така че трябва да превключите вентилатора на по-висока скорост или автоматичен режим.

Използвайки автоматичния режим на филтриране, пречиствателят експоненциално регулира нивото на вентилация, използвайки вградените сензори за прах и миризма и частици ( PM1.0, PM2.5, PM10 ), така че да можете да дишате чист въздух отново възможно най-скоро.

Моделът е подобрен изцяло в посока намаляване на шума. Звукът в режим на заспиване е почти незабележим.

Регулируема яркост на дисплея – можете ръчно да изберете един от трите режима на яркост на дисплея – супер ярък, слаба светлина и винаги включен – според вашите условия, за да осигурите ясно изображение през деня и по – слаб осветен дисплей през нощта.

Този пречиствател за въздух изразходва изключително малко ел. енергия, благодарение на високоефективния безчетков DC двигател с ниска консумация на енергия за 24/7 пречистване на въздуха.

Филтърът може лесно да бъде заменен – сменете нов филтър в три лесни и бързи стъпки. Препоръчва се филтъра  да се подменя на всеки 6 до 12 месеца, но уредът има индикатор, който ви уведомява кога е най-правилният момент.

Размери и тегло

Уредът тежи 9.6 кг и има следните размери (Ш х В х Д в см ): 31 х 73.8 х 31.

Нашето мнение за продукта

Доказано е, че продължителното излагане на лош въздух може да повлияе негативно на здравето на човека. Този уред ще ви помогне да внесете необходимата свежест и уют във вашият дом като предпази здравето ви и това на вашето семейство, чрез поддържане на оптималната стойност на чист въздух у вашият дом. Минималистичният дизайн и белият цвят правят пречиствателя на въздуха Pro H перфектно интегриран във всяка стая.

Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU

Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU

Пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier Pro H EU, Smart Wi-Fi, CADR 600 м3/ч, За помещения до 72 м², Сензор за температура и влажност, Сензор PM2.5, Бял

Подобни продукти:

Xiaomi Mi Air Pro

Xiaomi Mi Air Pro

Пречиствател на въздух Xiaomi Mi Air Pro, Smart Wi-Fi, CADR 500 м3/ч, Сензор за температура и влажност, Сензор PM2.5, Бял

Xiaomi Mi 3C

Xiaomi Mi 3C

Пречиствател за въздух Xiaomi Mi 3C, CADR 320 м3/ч, Филтър HEPA, Нощен режим, LED дисплей, Mi Home, BHR4518GL, Бял

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier 3H, Smart Wi-Fi, CADR 380 м3/ч, Сензор за температура и влажност, Сензор PM2.5, Бял

Xiaomi Mi Air Purifier 2H

Xiaomi Mi Air Purifier 2H

Пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier 2H, Smart Wi-Fi, CADR 260 м3/ч, Индикатор за качеството на въздуха, Сензор PM2.5, Бял