Ревю на сушилня Bosch WTH85203BY


Bosch WTH85203BY е сушилня от ново поколение с отлична енергийна ефективност и широк спектър от функции и програми. Ниският шум, технологията AutoDry и конкурентната цена са други силни страни на тази сушилня Bosch.

Bosch WTH85203BY

Bosch WTH85203BY

Сушилня Bosch WTH85203BY, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, Кондензационна, 15 програми, AutoDry, Бял

Основни предимства на модела

 • Енергиен клас A++ с много ниско потребление на енергия.
 • SelfCleaning Condenser™: автоматичното почистване на кондензатора гарантира високо качество на изсушаване при трайно ниско потребление на енергия.
 • Система SensitiveDrying предоставяща деликатно и равномерно сушене, благодарение на уникалната структура на барабана.
 • Изключително ниско ниво на шум 65 dB.
 • AutoDry: нежно изсушава прането Ви до желаната степен.
 • AntiVibration дизайн: изключително стабилна и много тиха благодарение на защитата от вибрации.
 • Голям LED дисплей: лесно управление и избор на допълнителни функции.

Основни характеристики

Сушенето на дрехи, особено през зимата е проблемно за всяко едно семейство, но ако бюджетът ви го позволява, най-ефективното решение е да закупите сушилня. Тези уреди осигуряват бързо сушене на дрехите ви, които може да носите в същия ден след тяхното изпиране.

Въпреки това, тези уреди се славят с високата си консумация на енергия и за да се намалят разходите за нейната употреба е препоръчително да изберете модел с възможно най-добра енергийна ефективност. Bosch WTH85203BY е такава сушилня и по-долу ще ви представим основните ѝ характеристики.

Уредът, който ще ви представим е с капацитет на сушене до 8 кг, като е проектиран така, че да изсуши прането в кратък срок. Това ви спестява ценно време и неудобството от това да простирате навън, особено през студените месеци.

Тази сушилня Bosch разполага със специални програми, които ще се погрижат максимално добре за вашите дрехи – включително и за най-деликатните от тях.

Уредът има бял минималистичен дизайн, който позволява да бъде монтиран във всяко помещение без да всява смут на модерното оформление.

В допълнение, дизайнът AntiVibration осигурява добра стабилност и ниско ниво на вибрации и шум достигащ едва 65 dB. Ако желаете, можете да монтирате сушилнята върху пералната машина, като използвате специален комплект за това.

Вратата на уреда се отваря вдясно, а широкият диаметър улеснява лесното зареждане на мокро пране.

Моделът изглежда добре от естетическа гледна точка и е с размери: 84.2 см височина, 59.8 см ширина и 59.9 см дълбочина.

Технологията с термопомпа гарантира, че сушилнята ще изразходва по-малко електроенергия в сравнение с традиционната сушилня. Тя покрива критериите за енергиен клас А++ и намалява сметката ви за ток с до 58% по-малко енергия в сравнение със сушилните клас B.

Освен това технологията с термопомпа използва по-ниска температура за по-нежно сушене на вашите дрехи. Така дрехите ви запазват за по-дълго време своята форма и цветове.

Управление

Bosch WTH85203BY

Контролният панел е оборудван с LCD дисплей със сензорно управление, чрез който може да регулирате и следите следите функции:

 • функцията за предотвратяване на намачкване на дрехите;
 • степента на изсушаване;
 • функцията за защита от деца;
 • отложения старт от 1 до 24 часа;
 • индикация за статуса на сушене;

Около бутона за избор на програми има икони за всеки тип програма.

Основни функции

Tехнологията AutoDry използва сензори за измерване на температура и влажност, като по този начин предпазва прането от прекомерно изсушаване. Най-важните налични функции са регулиране на степента на сушене, отлагане на приключването на програмата в рамките на 24 часа или такава за предотвратяване на намачкването на дрехите.

Освен това този модела е оборудван с нагревателна помпа със самопочистващ се кондензатор, които защитават вашите дрехи и в същото време допринасят за силната енергийна ефикасност.

Самопочистващата технология почиства кондензатора автоматично до четири пъти по време на всеки процес на сушене, като дава супер енергийно представяне. Сушилнята с нагревателна помпа на Bosch е проектирана за ефикасна работа, сушеѝки дрехите ви нежно и перфектно.

Със системата Sensitive Drying прането се суши с умерен и топъл въздух, който идва от всички страни и деликатно се завихря, благодарение на ребрата със Soft-дизайн. Барабана е с щадящата тъканите уникална структура, а резултата е меко пране без гънки.

Новият дизайн на страничните стени не само привлича погледа, но и гарантират повече стабилност и намаляване на вибрациите. По-добрата изолация регулира нивото на шум и прави модела много по-тихи по време на всеки един цикъл на сушене.

Освен това уреда е оборудван със специални сензори, които измерват температурата и влажността, като при това защитават вашето пране от прекомерно високи температури, пресушаване и свиване.

Независимо дали искате прането ви да е достатъчно сухо, за да го приберете направо в гардероба или просто достатъчно сухо за гладене – то вече има настройка за това.

Прочети още: Как да изберем сушилня за дрехи?

Програми 

Тази сушилня Bosch разполага с 15 програми за сушене, сред които:

 • Вълна – предназначена е за сушене на текстилни изделия от вълна или със съдържание на вълна, като максимално допустимото натоварване е 0,5 кг.
 • Смесено пране – може да добавяте както памучни, така и синтетични материали, като се перат в един цикъл, но без да се превишава максималното натоварване от 3 кг.
 • Хавлиени кърпи – подходяща е за сушене на трайни памучни кърпи, максималният капацитет е 6 кг.
 • Юргани
 • Времева програма – горещ въздух – е времева програма, която използва горещ въздух, като максималното натоварване е 3 кг.
 • Времева програма – студен въздух – е програма с времетраене, която използва студен въздух, което я прави подходяща за освежаване на облеклото. Максимално допустимото натоварване е 3 кг.
 • Памук – подходяща за сушене на памучно пране и има три степени на сушене: екстра сух, сухо и за гладене. Максималният допустим капацитет е 8 кг.
 • Синтетика – включва три опции за сушене: екстра сухо, подходящ за текстил изграден от няколко слоя синтетични влакна или смесени тъкани, които са по-трудни за сушене, сухо – подходящ за нормален текстил, в един слой, изработен от синтетични влакна или смесени тъкани и за гладене, подходящ за обикновен текстил изграден от един слой. Максимално допустимото натоварване е 3,5 кг.
 • Спортно облекло – подходяща е за сушене на обикновен текстил от синтетични влакна или смесени тъкани, като максималното допустимо натоварване е 1,5 кг.
 • Пух – идеална е за предмети, пълни с пух, одеяла или завивки, като максималният препоръчителен капацитет е 1,5 кг.
 • Супер кратка 40 – е кратка програма, която позволява изсушаване само за 40 минути на дрехи от 1 кг синтетични изделия или леки памучни тъкани.
 • Ризи и/или блузи – може да перете максимално натоварване от 1,5 кг на ризи или тънки блузи от памук, лен, синтетични влакна или смесени тъкани.
 • Деликатно пране – подходящо е за сушене на текстил от кадифе, дантела, ликра, коприна или сатен.

Енергийна ефективност

Bosch WTH85203BY

Тази сушилня на Bosch е със много добра  енергийна ефективност клас A++, благодарение на технологията си с термопомпа и годишна консумация на енергия от едва 236 kWh.

Нашето мнение за продукта

Определено това е една страхотна сушилня от Bosch, която предлага изключителни нововъведения, които гарантират перфектната грижа за вашите дрехи. Препоръчваме ви я, ако имате нужда енергийно ефективна сушилня с термопомпа и богати функции и програми, при това на супер изгодна цена.

Bosch WTH85203BY

Bosch WTH85203BY

Сушилня Bosch WTH85203BY, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, Кондензационна, 15 програми, AutoDry, Бял

Подобни продукти:

Bosch WTH85203BY

Bosch WTH85202BY

Сушилня Bosch WTH85202BY , термопомпа, 7 кг, клас A ++, 15 програми, Бял