Ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Roborock 3 S6


Roborock 3 S6 е идеалният избор за вас, ако имате нужда от ефективна и надеждна робот прахосмукачка, която ще се погрижи за повишаване на чистотата и уюта във вашият дом, при това на супер достъпна цена.

Xiaomi Roborock 3 S6

Xiaomi Roborock 3 S6 (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock 3 S6, 14.4 V, 5200 mAH, 14 сензора, четка Dupont, Моп, Автономия 3ч, WiFi, Бял

Xiaomi Roborock 3 S65

Xiaomi Roborock 3 S65 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock 3 S65, 14.4 V, 5200 mAH, 14 сензора, четка Dupont, Моп, Автономия 3ч, WiFi, Черен

Основни характеристики

Xiaomi Roborock 3 се предлага със същия тънък дизайн като на своя предшественик, но още по-елегантен. Запазена е и същата комбинация от нюанси –  бяло и оранжево и черно и сребристо.

Използваните материали са качествени, а конструкцията е много стабилна и здрава.

S6 разполага с 3 бутона за управление, които позволяват използването на робота без приложението Mi Home. От долната страна се намира контейнерът за събиране, който е с капацитет 0.5 литра –  достатъчен за почистване на доста обширна повърхност.

Ако случайно забравите да изпразните контейнера, няма проблем! Прахосмукачката идва със сензор, който ви предупреждава, когато той е пълен.

В близост до контейнера за събиране на отпадъка е и аксесоарът за почистване на косми,  удобно разположен за използване, когато е необходимо.

Роботът се задвижва от две моторизирани колела със имат много добро сцепление, независимо от покритата повърхност.

Височината на робота е само 9.60 см, което  означава, ще може да минава под всяка по-висока мебел. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за Roborock 3. Той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Открийте напълно безпроблемно почистване за всякакви повърхности, като позволите на тази лесна за използване робот прахосмукачка да върши работата  вместо за вас.

Roborock 3 се грижи за по-добро изчистване и удовлетворяващи резултати със своята качествена технология.

Приложението

След като изтеглите приложението Mi Home  на вашия смартфон може да управлявате и планирате времето за включване и почистване на робота.

Когато изберете Roborock S6 от списъка с устройства, приложението зарежда текущия план на етажа с няколко опции за управление под него.

Бутонът за редактиране ви позволява да променяте картата. Може да промените разделенията в стаите, да настроите забранените зони, както и да възстановите картата в първоначалното й състояние.

Приложението може да се запаметява до три карти. Това е много полезно, ако живеете в къща или мезонет например – така можете да изберете отделна карта за всеки един етаж.

От бутона изобразен като въртяща се четка може да избирате един от четирите режима на почистване: тихо, балансирано, турбо почистване или макс.

Отделно може да намерите бутоните за стартиране и пауза и този за връщане в докинг станцията.

Когато започнете работа по почистване, можете да изберете да почистите целият етаж, отделни помещения или „зони“ – малките зони, които може да обозначавате с ограничителни зони на картата.

Докато роботът почиства, можете да наблюдавате пътят му, който се показва като бели линии на картата.

А освен това текущото време и почистената площ в квадратни метра винаги се показва в горната част на екрана, заедно с останалия процент на батерията.

В допълнение на това, приложението предоставя също подробна история на почистването и някои опции за гъвкаво планиране, проследява жизнения цикъл на четките и филтъра, коригира нивото на силата на звука на гласа на робота и други.

Основни функции

Roborock 3 S6 има функция за мокро почистване и притежава и сменяеми мопове, които са идеални за попиване и по-добро забърсване.

14-те виртуални сензора за стена ви позволява да ограничите робота до специфичен радиус на почистване, за надеждна и лесна навигация, която предотвратява допир с жици или деликатни мебели.

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, то Roborock 3 автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди. След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Четките са същите като от първото поколение и са доста добри. Филтърът HEPA може да се мие, така че ако го намокрите, няма да е проблем. Може да се измие под водна струя,  да се изсуши и да се използва отново.

Робота е оборудван с бронята за смекчаване на удари, който успява лесно да абсорбира ударите и в същото време предотвратява надраскването на мебелите.

Но все пак имайте предвид това, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности.

Xiaomi Roborock 2 S5 vs Xiaomi Roborock 3 S6

Roborock 3 има някои съществени разлики спрямо версия Roborock 2.

Основната разлика е функцията за разделяне на жилището на няколко отделни зони и помещения. Тази функция ще бъде оценена особено от собствениците на големи апартаменти и къщи, които желаят почистване само за избрани помещения или стаи.

Робот прахосмукачка Roborock 3 S60, 14.4 V, 5200 mAH, 14 сензора, четка Dupont, Моп, Автономия 3ч, WiFi, Черен

В допълнение, Roborock 3 предлага възможност за запаметяване до 3 карти (функция, особено полезна за живеещи на няколко етажа).

Освен това новият модел ви позволява да планирате време за почистване. Въпреки че тази функция беше налична и в предишната версия в началото, тя изчезна при актуализацията на софтуера и не е сигурно дали ще бъде възстановена. И в двата модела можем да зададем виртуални стени и да забранените зони за почистване.

Таблица за сравнение между Roborock 2 S5 и Roborock 3 S6

Модел Roborock S6
Roborock S6
Roborock S5
Roborock S5
Всмукателна мощност (Pa) 2,000 2,000
CPU (процесор) ARM Allwinner R16 Quad-Core Неизвестен
Автономност (мин) 150 150
Капацитет на материята (mAh) Li-ion, 5,200 Li-ion, 5,200
Мощност (W) 58 58
Шум мин/макс режим (dB) 45-60 (50%  по-тих) 54-67
Капацитет на контейнера за прах
(ml/oz)
480 / 16.9 480 / 16.9
Капацитет на контейнера за вода (ml) 140 140
Поддръжка на Amazon Alexa/Google Home  Да Да
Функция моп Да Да
Регулируемо водоподаване Да (2 мода) Не
Прикрепяне на моп Микрофибърен моп + 10 кърпи за еднократна употреба Микрофибърен моп
Централна четка за почистване Да (подвижни части, лесни за поддръжка) Да
Страничен тип четка Силикон Влакна
Инфрачервен сензор Да Да
Картографиране и интелигентна навигация Да (LDS + SLAM, подобрено, ~20% по-бързо почистване) Да (LDS + SLAM)
Интелигентна идентификация на килимите Да Да
Разпознаване на стаи Да Не
График на избраните стаи Да Не
Поддръжка на няколко етажа запазване до 3 карти Не
Автоматично презареждане и възобновяване Да Да
Дигитални персонализирани зони Зонирано почистване, ограничаващи линии (прагове), зони за ограничаване Зонирано почистване, ограничаващи линии (прагове), зони за ограничаване
Брой сензори 14 13
App (приложение) Mi Home or Roborock app (iOS, Android) Mi Home (iOS, Android)
Филтър Миещ се клас E11 HEPA филтър Миещ се клас E11 HEPA филтър
Размери на батерията (in/cm) 0.78 / 2 0.78 / 2
Тегло (lbs/kg) 7.7 / 3.5 7.7 / 3.5
Височина (in/cm) 3.78 / 9.6 3.78 / 9.6
Ширина (in/cm) 13.77 / 35 13.77 / 35
Гаранция 2 години 2 години
Аксесоари Станция за зареждане, кабел за захранване, контейнер за вода, моп, ръководство за употреба,10 x кърпички за еднократна употреба, 2 x микрофибърни кърпи Станция за зареждане, кабел за захранване, контейнер за вода, моп, ръководство за употреба

Основни предимства

  • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
  • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
  • Контейнер за отпадъци  с голям капацитет – цели 480 мл;
  • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
  • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
  • Li-Ion батерия с до 2 часа време на работа и супер бързо зареждане за 2,5 часа;
  • Автоматично зареждане на утстройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Виж още ревю на: Робот прахосмукачка Xiaomi Roborock 2 S50

Нашето мнение за продукта

Xiaomi Roborock 3 ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие.  Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Удобният интерфейс осигурява лесно настройване на функциите за почистване. Този робот може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

Xiaomi Roborock 3 S6

Xiaomi Roborock 3 S6 (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock 3 S6, 14.4 V, 5200 mAH, 14 сензора, четка Dupont, Моп, Автономия 3ч, WiFi, Бял

Xiaomi Roborock 3 S65

Xiaomi Roborock 3 S65 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock 3 S65, 14.4 V, 5200 mAH, 14 сензора, четка Dupont, Моп, Автономия 3ч, WiFi, Черен