Ревю на вертикална прахосмукачка Xiaomi Roidmi NEX X20 XCQ06RM


Xiaomi Roidmi NEX X20 XCQ06RM е идеалният избор за вас, ако търсите модерна и надеждна вертикална прахосмукачка, предлагаща всичко необходимо, при това на супер изгодна цена.

Основни характеристики на Xiaomi Roidmi NEX X20 XCQ06RM

Тази вертикална прахомсукачка Xiaomi е оборудвана с електромотор, който работи до 65 минути и тежи едва 2.6 кг.

Високата му всмукателната мощност достигаща до 145 вата при обща консумация на енергия не повече от 435 вата.

Електромоторът, с който е оборудвана прахосмукачката достига до 120 000 оборота в минута, което я прави подходяща за почистване на целият дом.

Пълното зареждане на батерията става за около половин час, което е достатъчно за работа до 65 минути при ниски настройки,  35 мин при високи и до 12 минути за най-високи настройки.

Торбичката за прах е обем от 0.4 литра, а специален индикатор ви предупреждава, когато е напълно пълен. Изпразването му отнема време и става само чрез натискането на един бутон, който спомага да отделите чашата за прах от филтъра.

Това е удобна за използване вертикална прахосмукачка, която ще бъде вашият верен помощник за перфектното почистване на домът ви.

Тя е с компактни размери и лека с разположен специален прахообразен контейнер, който държи цялата мръсотия, без да изисква неудобство при смяна и скъпа замяна на торби, както при еквивалентните прахосмукачки с торби на пазара.

Филтрираща система

Благодарение на специалната шест степенна филтриращата технология за почистване на въздуха с HEPA филтър, въртящият се въздух отделя прахообразните частици, които след това се отлагат в контейнера. Roidmi X20 е достатъчно безопасен за потребители, склонни към алергии.

Все пак е необходими филтърът да бъде заменян периодично, за което имате напомнящ индикатор, когато това стане необходимост.

използва 6-степенна система за разделяне на циклоните и е сред най-сложните, които можете да намерите в прахосмукачка. Системата за филтриране се състои от външна метална мрежа за улавяне на по-големи отломки, камера за отделяне на прах и няколко филтъра, включващи гъба и HEPA. С HEPA филтрацията, Roidmi X20 е достатъчно безопасен за потребители, склонни към алергии.

Както виждате, Roidmi X20 разполага с няколко слоя филтрация. Отляво надясно те са:

 • Металната мрежа за отстраняване на едри боклуци
 • Прахоотделител
 • Заменяем HEPA филтър
 • Гъба
 • Прашен филтър
 • Заден филтър

Системата за филтрация е толкова ефективна, че според производителя тя запазва до 99,99% от алергените, изсмукани от прахосмукачката.

Смарт функции

Както и при останалите продукти на марката Xiaomi може да свържете и този уред към смартфона ви, чрез приложението Rodmi App.

На него може да получавате известия за филтъра и състоянието на батерията например.

Приложението има за цел да подобри взаимодействието на уреда с потребителя и го прави доста успешно. Уредът идва с Bluetooth функция, която ви позволява да го свържите директно с телефона ви и след това да ви изпраща отчети.

Отчетите включват състоянието на батерията, наличното време за почистване и температурата.

Получавате дори сигнал при напълване на контейнера или предупреждения, че HEPA филтърът трябва да бъде сменен.

Основни предимства

 • Подходящ за всички видове подови настилки.
 • Лесно свалящия се 0.4 литров контейнер.
 • Специалната шест степенна филтриращата технология  за почистване на въздуха с HEPA филтър
 • Специално разработена турбина с висока всмукателната мощност достигаща до 145 вата за мощно засмукване на всяка частица прах и мръсотия.
 • Моделът идва с включения няколко аксесоара четки за почистване на различни повърхности като килими, твърд под, дивани и др.
 • До 65 минути работа при пълно заредена батерия.
 • Компактни размери с тегло от едва 2.6 кг.
 • Възможност за следене състоянието на филтъра, батерията и други през вашият смартфон.

Нашето мнение за продукта

Това е идеално решение за вертикална прахосмукачка за всяко едно домакинство. Уреда се отличава с ергономичния си дизайн, ниско тегло и лесно използване, високоефективния HEPA филтър, както и с изключително изгодната си цена (особено през промоционалните периоди). Силно ви препоръчваме моделът, ако търсите компактна и ефективна вертикална прахосмукачка с отлично съотношение на цена и качество от доказан производител.